dijous, 19 de desembre de 2013

OSSOBUCO



INGREDIENTS

2 talls de jarret de vedella “ossobucos”
4 cebes
2 tomàquets madurs
2 grans d’all
2 gots de cervesa
2 gots d’aigua
Bolets de temporada
Arròs                       
Farina            
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli, quan el tinguem calent enrossim els ossobucos que ja tenim salpebrats i lleugerament enfarinats.

Preparem la bressa, tallem les cebes en juliana, els tomàquets a talls no massa gruixuts i els alls a filets. Quan els ossobucos estiguin ben enrossits, posem tota la bressa a la cassola, donem unes voltes, afegim la cervesa i l’aigua, tapem la cassola, deixem el foc  a mitja potencia.

Anirem vigilant que no s’acabi el suc, amb aquest cas posem més cervesa i aigua.

Netegem els bolets i els preparem per posar-los a la cassola.
  
Bullim l’arròs com tinguem costum de fer-ho, quan el tinguem cuit, l’escorrem i el repartim amb motlles, per poder servir-lo.

Quan tinguem la carn que ja falti poc per estar llesta, els traiem i passem la salsa pel colador xines, els tornem a la cassola amb la salsa, hi afegim els bolets que ja tindrem nets, deixarem coure tot junt fins que tinguem la carn al punt que ens agradi.

(Han necessitat coure durant una hora per estar al punt que m’agraden.)

Per servir, al plat posem l’ossobuco uns quants bolets, un motlle d’arròs i salsegem tot el conjunt.


3 comentaris:

  1. Que bo! És una bona proposta per Nadal, no hi havia pensat!! Petons

    ResponElimina
  2. Quins trossos de carn més formosos i ben cuinats!!!

    ResponElimina
  3. Hola Sión, tu como siempre preparando unos platos fantásticos....Bon Nadal.....paco

    ResponElimina