dimarts, 3 de juny de 2014

CASSOLA DE PEIX I MARISC




INGREDIENTS

2 talls de salmó
2 talls de lluç
1 sípia
6 gambes
½ k de musclos
¼ k de cloïsses
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
1 got de cervesa
Ametlles torrades
Farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

A una cassola amb una tassa d’aigua posem els musclos, la portem al foc, un cop oberts els retiren una clova. Reservem

A la mateixa cassola obrirem les cloïsses, quan les tinguem obertes les reservem, així com el brou que ha quedat.

Salpebrem, enfarinem i fregim una mica el salmó i el lluç. Reservem.

Amb l’oli que ens ha sobrat, sufragui’m a foc molt lent la ceba picada, quan sigui daurada afegim el tomàquet ratllat, un cop tinguem tots aquests ingredients al punt, afegim la picada amb les ametlles, donem unes voltes i posem la cervesa.

Deixem reduir una mica la cervesa, llavors incorporem la sípia, el calamar i el brou que tenim dels musclos i cloïsses, deixem coure tot el conjunt uns deu minuts a foc mitjà.

Passat el temps incorporem a la cassola el salmó i el lluç que tenim fregits, així com les gambes, deixarem coure tot el conjunt uns cinc minuts, llavors afegim els musclos i les cloïsses deixem cinc minuts més perquè s’amalgamin tots els sabors.

A mi m’agrada que reposi una mica, per tornar-ho a escalfar al moment de menjar.


8 comentaris:

  1. Jo normalment hi poso lluç i rap... però amb salmó també ha de ser ben bona.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Això és una senyora cassola...plat de festa i per menjar en bona companyia! Petons!

    ResponElimina
  3. doncs si, aquestes cassoles m'apassionen! a sucar pa! petons

    ResponElimina
  4. Amb salmó no l'he fet aquest plat, aixó que es un peix que m'agrada molt.
    Donen ganes d'agafar un bon troç de pa i coneçar a menjar.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Amb aquests ingredients esdevé un plat de luxe, d'èxit garantit.
    Jo també sóc de l'opinió que el plat guanya deixant-lo reposar.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Una possibilitat canviar la cervessa per conyac i flamejar-ho abans de possar el brou
    El sabor sec del conyac i va be

    ResponElimina