dilluns, 12 de setembre de 2016

HUMUS DE CIGRONS AMB TARONJA I ANXOVES



INGREDIENTS

½ kg de cigrons cuits
1 taronja
8 filets d’anxova
Olives negres
Fulles de roure
Oli d’oliva

Quan comprem els cigrons, demanem una mica del brou de la cocció.

Posem els cigrons al got de la batedora, amb una mica del seu brou, posem-ne poc i si fes falta ni afegim una mica més. Batrem fins que ens quedi gairebé una crema consistent, afegim un raig d’oli i reservem a la nevera.

Pelem la taronja, traient-li tota la part blanca dels grills, els tallem a trossos i reservem.

Els filets d’anxova un cop nets els tallem a trossos, els posem a marinar amb oli i reservem.

Les olives negres les podem comprar sense pinyol, les tallem per la meitat i reservem.

Netegem les fulles de roure, les posem a un plat i les amanim amb sal i oli.

En el moment de servir, posem un motlle d’emplatar, al fons l’humus de cigrons, a sobre posem trossos d’anxova i de taronja intercalats, acabem amb unes fulles de roure i les olives negres.

Amanim amb un raig d’oli i ja podem servir.


1 comentari:


  1. Sión i Miquel; Benvinguts de nou.
    Hem començat la temporada, amb el mateix ingredient. El cigró. Ara és el moment de la recol.lecció i tenim que aprofitr-ho, doncs estàn en el seu millor moment.
    Uns hummus sempre benvinguts,doncs, acompanyats amb torradetes, untats amb un troç de pa... encara que aquets ja tenen la forma fets amb el motlle, amb la barreja d'olives negres i taronja, l'efecta és també, molt sorprenent.
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina