dijous, 15 de setembre de 2016

SARDINES MARINADES





INGREDIENTS

12 sardines
125 g de vinagre de vi blanc
1 ceba tendra
1 tomàquet d’amanida
Oli d’oliva verge
100 g de sal gruixuda
Sal
Pebre negre

Netegem molt bé les sardines i tallem-les a filets, amb molta cura de treure totes les espines i les escates.

Posem els filets de sardina en una salmorra que hem preparat amb aigua freda i la sal gruixuda.

Posem les sardines dintre d’aquesta salmorra durant uns cinc minuts perquè es dessagnin, ens quedaran ben netes i tindran un punt de sal.

Passat el temps les traiem de la salmorra, i les posem a marinar amb el vinagre de vi durant una mitja hora.                

Mentrestant tallem a rodanxes la par blanca de les cues de les cebes tendres, i les posem a un bol amb aigua freda, perdran l’acidesa. Al moment de muntar el plat les escorrem i amanim.

Tallem daus de tomàquet, els amanim amb un punt de sal i d’oli.

Ara és el moment d’amanir-les, els hi eixuguem el vinagre amb paper de cuina, i les reservem cobertes amb oli d’oliva verge.

Al moment de servir-les, les traiem de l’oli de conservació, les posem a un altre plat, posem unes rodelles de ceba i uns daus de tomàquet per sobre, espolsem amb una mica de pebre negre i acabem amb un raig d’oli d’ oliva.

Recepta del llibre Cuina amb JOAN ROCA



2 comentaris:

  1. Una gran recepta! Què bones aquestes sardines!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Jo tambe les he fet i queden boníssimes!
    Petons

    ResponElimina