dijous, 24 de novembre de 2016

“BOMBES” DE BACALLÀ



Quan vaig preparar aquests bunyols de bacallà, els varem provar amb la salsa de la Barricona, el resultat van ser unes excel·lents bombes però de bacallà.  

INGREDIENTS

250 g de bacallà dessalat
1 patata grossa
1 gra d’all
Una mica de julivert
1 cullerada de farina
½ sobre de llevat
1 ou
Oli d’oliva
Sal

PER A LA SALSA

Maionesa feta a casa
Salsa Barricona picant

Bullim la patata amb la seva pell. Quan la tinguem cuita la pelem, l’aixafem, posem al punt de sal i reservem.

Mentrestant esqueixem el bacallà i reservem.

Piquem l’all i el julivert al morter, barregem-ho amb el bacallà que tenim esqueixat i amb la patata aixafada. Afegim l’ou amb la farina i el llevat.

Remenem molt bé tot el conjunt perquè ens quedi molt ben amalgamat.

Preparem unes boles i les deixem reposar una mitja hora a la nevera.

Mentrestant preparem la salsa.  A un bol posem la maionesa que hem preparat com tinguem costum de fer-la, afegim una culleradeta de la salsa Barricona picant, remenem bé. Si la volem més potent, podem posar-hi més salsa.

Passat el temps, escalfem l’oli, a un cassó, quan el tinguem ben calent, fregim les bombes que tenim preparades. Les reservem sobre paper de cuina per recollir l’excés d’oli que puguin portar.

Al plat, posem les bombes de bacallà, al costat un bol amb la salsa.
   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada