dijous, 17 de novembre de 2016

ESPATLLA DE XAI AL FORN




INGREDIENTS

1 espatlla de xai
1 tomàquet
2 cebes
1 got de cervesa
1 got d’aigua
2 patates grosses
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Quan compro l’espatlla de xai, m’agrada que me la tallin en quatre talls.

A una safata pel forn, posem les cebes tallades en juliana i els tomàquets a rodanxes, espolsem amb una mica de sal i de pebre negre, a sobre posem els talls d’espatlla salpebrada. Afegim un bon raig d’oli d’oliva, la cervesa i l’aigua.

La portem al forn que ja tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant una hora. Anirem girant la carn de tant en tant, perquè quedi cuita de tots costats. Si fes falta podem posar-hi una mica més de cervesa, aigua i oli.

Mentrestant preparem les patates d’acompanyament, les pelem i tallem a rodanxes no massa gruixudes, les anirem fregint sense posar-hi masses a la paella, perquè no s’enganxin, quan comencin a canviar de color, les traiem i reservem.

Quan tinguem la carn gairebé cuita, tornem ha refregir les patates, que ens quedaran blanques però cruixents.

Servim les patates, amb l’espatlla a sobre i ragem amb l’oli de la safata.


2 comentaris:

  1. Quina recepta més bona, m'has fet pensar que fa temps que no cuino una espatlla de xai, a tu t'ha quedat boníssima, segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que va quedar molt bona, també feia molt de temps que no la feia!!
      Petons

      Elimina