TORRÓ DE CROCANT AMB XOCOLATA




Aquest torró ha quedat força bé sent el meu primer torró de crocant. Tot i que a casa m’han dit que és molt bo només de veure’l.

INGREDIENTS

210 g de sucre
1 cullerada de cafè de suc de llimona
40 g de mel
200 g d’ametlla torrada
1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega

Preparem el motllo on farem la tauleta de torró. El folrem amb paper sulfuritzat.

Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, a un cassó posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

L’aboquem dins del motlle que tenim preparat i deixem que refredi a la nevera.

Mentrestant posem a un cassó, el sucre i el suc de llimona, escalfem a foc mitjà i deixem que se’ns faci el caramel. Quan el caramel està agafant un color daurat intens, aboquem-hi la mel, barregem molt bé, afegim les ametlles que ja estan torrades. Tornem a barrejar amb una pala (aconsello untar-la amb una gota d’oli, així no s’enganxen) perquè totes les ametlles quedin ben impregnades de caramel.

Quan tinguem el caramel i les ametlles ben integrades, aboquem la barreja al motlle sobre la xocolata, escampem bé i amb la pala aplanem una mica.

Deixem refredar a la nevera durant unes dotze hores.

Si passat aquest temps no ens l’hem de menjar, l’emboliquem amb paper de cel·lofana transparent, el guardem en un lloc fresc o a la nevera. 


Comentaris

Entrades populars