dilluns, 12 de desembre de 2016

CREMA DE CIGRONS AMB BACALLÀ I ALLIOLI GRATINAT




INGREDIENTS

½ kg de cigrons cuits
2 talls de bacallà de 200 g c/u
1 ou
1 all
Oli d’ oliva

Per aquesta preparació els cigrons són comprats cuits i vaig demanar una mica del suc de coure’ls.

Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua per escalfar-los. Quan siguin calents els posem al got de la batedora amb un raig d’oli i una mica del suc de coure’ls, triturem fins que ens quedi un puré una mica consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de cocció.

Eixuguem el bacallà perquè no ens deixi massa aigua, i el posem a una cassola amb oli, que quedi cobert, la portem al foc que tindrem al mínim de potència, perquè no ens arribi a bullir, doncs s’ha de confitar a uns 60 ºC,. Deixem durant uns dotze o quinze minuts. Reservem fora de l’oli.

Preparem un allioli amb, l’all, el rovell de l’ou (reservem la clara), i l’oli, no ha de ser excessivament consistent, si fes falta podem posar-hi una cullerada de la clara que tenim reservada.

A un plat soper, posem la crema de cigrons, el bacallà, a sobre napem amb una capa fina d’allioli, el portem al forn per donar-hi un cop de gratinador i ja el podem servir.

6 comentaris:

  1. MMmmmmm...quin plat més bo! Què dic bo....molt més que això! Genial!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Olga, Si que esta molt bo!!!
      Petons

      Elimina
  2. M'agrada la combinació.
    Una abraçada.

    Bon Nadal!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t'agradi
      Una abraçada i Bones Festes

      Elimina