CREMA DE CIGRONS AMB BACALLÀ I ALLIOLI GRATINAT




INGREDIENTS

½ kg de cigrons cuits
2 talls de bacallà de 200 g c/u
1 ou
1 all
Oli d’ oliva

Per aquesta preparació els cigrons són comprats cuits i vaig demanar una mica del suc de coure’ls.

Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua per escalfar-los. Quan siguin calents els posem al got de la batedora amb un raig d’oli i una mica del suc de coure’ls, triturem fins que ens quedi un puré una mica consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de cocció.

Eixuguem el bacallà perquè no ens deixi massa aigua, i el posem a una cassola amb oli, que quedi cobert, la portem al foc que tindrem al mínim de potència, perquè no ens arribi a bullir, doncs s’ha de confitar a uns 60 ºC,. Deixem durant uns dotze o quinze minuts. Reservem fora de l’oli.

Preparem un allioli amb, l’all, el rovell de l’ou (reservem la clara), i l’oli, no ha de ser excessivament consistent, si fes falta podem posar-hi una cullerada de la clara que tenim reservada.

A un plat soper, posem la crema de cigrons, el bacallà, a sobre napem amb una capa fina d’allioli, el portem al forn per donar-hi un cop de gratinador i ja el podem servir.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars