CREMA DE CIGRONS AMB BACALLÀ I ALLIOLI GRATINAT
INGREDIENTS
½ kg de cigrons cuits
2 talls de bacallà de 200 g c/u
1 ou
1 all
Oli d’ oliva
Per aquesta preparació els cigrons són
comprats cuits i vaig demanar una mica del suc de coure’ls.
Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua
per escalfar-los. Quan siguin calents els posem al got de la batedora amb un
raig d’oli i una mica del suc de coure’ls, triturem fins que ens quedi un puré
una mica consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de
cocció.
Eixuguem el bacallà perquè no ens deixi massa
aigua, i el posem a una cassola amb oli, que quedi cobert, la portem al foc que
tindrem al mínim de potència, perquè no ens arribi a bullir, doncs s’ha de
confitar a uns 60 ºC,. Deixem durant uns dotze o quinze minuts. Reservem fora
de l’oli.
Preparem un allioli amb, l’all, el rovell de
l’ou (reservem la clara), i l’oli, no ha de ser excessivament consistent, si
fes falta podem posar-hi una cullerada de la clara que tenim reservada.
A un plat soper, posem la crema de cigrons, el
bacallà, a sobre napem amb una capa fina d’allioli, el portem al forn per
donar-hi un cop de gratinador i ja el podem servir.
MMmmmmm...quin plat més bo! Què dic bo....molt més que això! Genial!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Moltes gracies Olga, Si que esta molt bo!!!
EliminaPetons
El farem,te bona pinta
ResponEliminaCelebro que t'agradi!!
EliminaPetons
M'agrada la combinació.
ResponEliminaUna abraçada.
Bon Nadal!!
Celebro que t'agradi
EliminaUna abraçada i Bones Festes