BUNYOLS FARCITS DE XOCOLATA




El divendres toca fer bunyols com cada any, uns sense farcir però amb pols d’anís estrellat i els farcits de crema catalana. Aquesta vegada també n’he fet farcits de xocolata. Aquí tenim la recepta.

INGREDIENTS

Per la pasta choux:

250 ml d’aigua
150 g Farina
120 g mantega
6 ous
Sal

Per la crema de xocolata:

1 rajola de xocolata per postres
5 culleres soperes de crema (recepta aquí)

Per preparar tots els bunyols:

A un cassó posem l’aigua i la mantega al foc, amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegim d’un sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de remenar, fins que la massa se separi de les parets del cassó. Fora del foc afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així, fins a haver afegit tots els ous. Reservem.

Aquesta vegada he dividit la pasta en tres parts. Una per fer-los farcits de crema catalana.

Una altra part per fer-los sense farcir, però afegint a la massa una cullerada sopera d’anís estrellat en pols.

La tercera part és per fer aquests farcits de xocolata. Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant trossegem petita la xocolata, l’aboquem a un cassó, el posem dins la cassola per desfer-la al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

Quan tinguem la xocolata desfeta retirem del foc, molt a poc a poc afegim les cinc cullerades de la crema que ja tenim preparada a la nevera, remenant molt suaument fins que la tinguem ben incorporada. Aboquem la barreja de xocolata i crema a una màniga pastissera i reservem a la nevera.

Tant la crema com la xocolata és important fer-les unes hores abans. Jo les vaig preparar la tarda abans.

Per fer els bunyols: amb dues culleres de postra, agafem petites porcions de la massa i les anem abocant a l'oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els posem sobre paper absorbent.

Al cap d’uns moments els podem farcir amb la crema de xocolata i amb la crema catalana, arrebossem els tres tipus de bunyols amb sucre.

Bunyols farcits de crema catalana


Bunyols amb pols d'anis estrellat




Comentaris


  1. Sión i Miquel; Quina explosió quant carregues les dents a sobre dels bunyols i després mastegues el contingut... brutal...¡¡
    Salutacions Miquel i Sión ¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son uns bunyols brutals per Quaresma Ummm
      Una abraçada

      Elimina
  2. I que bons que són els bunyols i si els hi posem farciments ja ni t'explico, deliciosos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars