DINAR DE SUSHI



És la segona vegada que preparo Sushi, i no serà l’ultima, aquesta vegada ha quedat una variació força bona pel meu gust.

INGREDIENTS

350 g d’arròs especial per “sushi”
½ l d’aigua
1 culleradeta de sal
2 culleradetes de sucre
4 cullerades de vinagre d’arròs
Alga nori
Tonyina
Mango
Salmó marinat
Verat marinat
Llagostins
Poma Grand Smith
Salsa de soja

Per preparar l’arròs vaig seguir les instruccions del fabricant. Netegem-lo unes quantes vegades, fins que l’aigua quedi transparent.

Posem-lo a una cassola coberta d’aigua, deixem coure uns tres minuts a foc fort, passat el temps, reduïm el foc al mínim deixem coure uns deu minuts. Passat els temps, apaguem el foc, deixem reposar tapat uns cinc minuts més.

Mentrestant a un cassó posem el vinagre, la sal i el sucre, o portem al foc perquè es dissolguin i deixem refredar.

Passat el temps, aboquem l’arròs a una safata de porcellana. Anirem refredant l’arròs, afegirem la barreja que tenim preparada del vinagre, a cullerades i barrejant fins que veiem que queda solt. Tapem amb drap perquè no es ressequi.

Preparem a un plat els ingredients que vulguem posar-hi, tallats a tires.

Preparem un bol amb aigua freda i un raig de vinagre d’arròs, per poder-nos mullar les mans abans d’agafar un grapat d’arròs. Així no se’ns enganxarà a les mans.

Posem l’alga nori sobre l’esterilla, ens mullem les mans abans d’agafar l’arròs i l’anem posant sobre l’alga, deixem uns dos centímetres per tots els costats sense posar-ne.

MAKIS


Ara ja és el moment de posar-hi el farcit, uns amb tonyina i mango.  

D’altres amb salmó marinat i mango, que posarem a uns tres centímetres del costat més proper nostre.

Enrotllem i premem a cada gir que li donem al maki, al final la mica d’alga que ens queda a sota la mullem amb una mica d’aigua i la premem una mica més al final.

CALIFORNIA ROLLS

                                        
Posem l’arròs sobre l’alga procedint igual que en els anteriors. Però per preparar aquests, sobre l’arròs posem un tros de paper film, l’hi donem la volta perquè ens quedi l’alga a sobre.
Farcim uns amb salmó marinat i mango. D’altres amb verat marinat i poma.

Enrotllem ajudant-nos amb el paper film, i premem a cada gir que li donem, fins que el tinguem ben enrotllat.

A un plat posem una bona quantitat de sèsam negre torrat, passem els rotllos de salmó marinat i mango, per sobre fins que ens quedin ben impregnats.

A un altre plat posem el sèsam blanc torrat, passem els rotllos de verat marinat i poma, per sobre fins que ens quedin ben impregnats.

Un cop els tinguem tots preparats els tallem a la mida que ens agradin o bé segons la quantitat que en vulguem.

Agafem un ganivet molt ben esmolat, que anirem mullant cada vegada que hem de fer un tall.

NIGIRIS
                                                        

Agafem un grapat d’arròs per fer com si fos una croqueta. A sobre posem un tall de salmó marinat, premem perquè quedi ben agafat.
       

Pelem els llagostins i els travessem amb una broqueta perquè quedin estirats i els coem a la planxa amb una gota d’oli, volta i volta. Els retirem la broqueta i els obrim per la meitat, però que no se separin els dos trossos.

D’una fulla d’alga en tallem unes tires d’un dit de gruix. Estenem una tira d’alga, a sobre posem una “croqueta” d’arròs, un llagostí i tanquem l’embolcall.

Servirem acompanyat d’un bol amb salsa de soja.



Comentaris

Entrades populars