dilluns, 11 de desembre de 2017

CALAMARS AMB GAMBES I ROVELLONS




INGREDIENTS

500 g de calamars
8 gambes
200 g de rovellons petits
1 ceba mitjana
1 got de cervesa
Oli d’oliva
Sal
Aigua

Netegem bé els calamars (reservem les potes per una altra preparació) els tallem a rodelles. Les posem a una cassola amb una mica d’oli, donem uns quants tombs, perquè s’acabin de beure la seva aigua.

Fregim les gambes a una paella amb un raig d’oli. Reservem

L’oli que ens ha sobrat i la ceba ratllada ho afegim a la cassola amb els calamars. Anirem remenant sovint perquè la ceba no se’ns cremi. Quan la ceba estigui daurada, tirem-hi la cervesa i deixem estovar encara més els calamars, tapant la cassola.

Una vegada hagi reduït la cervesa, aboquem-hi una mica d’aigua tèbia. Deixem que cogui tot una estoneta a foc baix, tot seguit afegim-hi els rovellons. Deixem coure una miqueta més, tapat. Finalment posem-hi les gambes i salem al nostre gust.

Ja podem emplatar i portar-ho a taula.

Font de la recepta El Llibre Dels Bolets




2 comentaris: