POLLASTRE AL FORN AMB ORENGA I PATATES



INGREDIENTS

2 pollastres
4 patates
1 llimona
Orenga en pols
2 gots de cervesa
2 gots d’aigua
Pebre blanc
Sal

Quan comprem els pollastres demanem què ens hi treguin la carcanada, i ens separin les ales, els pits, i les cuixes.

Els pits i les carcanades les he reservat per altres preparacions.

Esbaldim les ales i les cuixes, les mullem amb suc de llimona i les deixem una mitja hora.

Passat el temps les retirem de la llimona, les salpebrem, hi posem a la safata per anar al forn. Les amanim amb un raig d’oli, la cervesa i l’aigua, empolsimen amb orenga molta i portem al forn, que ja tindrem escalfat a 220 ºC, deixem coure una mitja. Donem la volta a tots els trossos de pollastre i tornem a empolsinar amb orenga, deixem coure una altra mitja hora.

Mentrestant pelem i tallem les patates a rodanxes no massa gruixudes. Les fregim fins que gairebé estan enrossides.

En aquest moment posem les patates a la safata sota del pollastre. Fins aquest moment l’he, cuit amb el ventilador, ara engeguem també el gratinador, fins que el tinguem enrossit, pels dos costats.

Ja el podrem servir, posem les patates sota el pollastre i salsem.



Comentaris

Entrades populars