CUIXES D’ÀNEC A BAIXA TEMPERATURA AMB SALSA DE TARONJA
INGREDIENTS
2 cuixes d’ànec
2 cuixes d’ànec
2 l de salmorra
(100 g de sal per 1 l d’aigua)
150 g de greix
d’ànec
Unes gotes de
salsa Worcestershire
Pebre negre
Sal
PER A LA SALSA
50 g de sucre
2 taronges
Vinagre balsàmic
Introduïm les
cuixes d’ànec amb la barreja d’aigua i sal que quedin ben cobertes, les deixem durant
2 hores.
Mentrestant hem
tallat el greix d’ànec a trossets petits. Reservem
Passat el temps
traiem les cuixes de la salmorra, les eixuguem amb paper de cuina, salpebrem i
untem amb unes gotes de salsa Worcestershire.
Les envasem al
buit amb els trossets de greix que teníem reservats, les posem a coure a la Klarstein en un
bany d’aigua a 65º durant 5 hores
(generalment totes aquestes passes les faig el dia abans).
Quan les tenim
cuites, retirem les cuixes de les bosses, reservem a un cassó el suc de la
cocció. Hi afegim el sucre i el suc de taronja, el portem al foc i deixem
reduir a la meitat, ara és el moment de posar-hi el vinagre, deixem reduir una
mica més.
Posem les cuixes
d’ànec a una safata pel forn, que ja tindrem escalfat, la posem a la part més
baixa, encenem el gratinador i anirem pintant les cuixes amb la salsa, fins que
les tinguem ben daurades. Acompanyem amb uns grills de taronja natural.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada