CUIXES D’ÀNEC A BAIXA TEMPERATURA AMB SALSA DE TARONJA




INGREDIENTS

2 cuixes d’ànec
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
150 g de greix d’ànec
Unes gotes de salsa Worcestershire
Pebre negre
Sal

PER A LA SALSA

50 g de sucre
2 taronges
Vinagre balsàmic

Introduïm les cuixes d’ànec amb la barreja d’aigua i sal que quedin ben cobertes, les deixem durant 2 hores.

Mentrestant hem tallat el greix d’ànec a trossets petits. Reservem

Passat el temps traiem les cuixes de la salmorra, les eixuguem amb paper de cuina, salpebrem i untem amb unes gotes de salsa Worcestershire.

Les envasem al buit amb els trossets de greix que teníem reservats, les posem a coure a la Klarstein en un bany d’aigua a 65º durant 5 hores  (generalment totes aquestes passes les faig el dia abans).

Quan les tenim cuites, retirem les cuixes de les bosses, reservem a un cassó el suc de la cocció. Hi afegim el sucre i el suc de taronja, el portem al foc i deixem reduir a la meitat, ara és el moment de posar-hi el vinagre, deixem reduir una mica més.

Posem les cuixes d’ànec a una safata pel forn, que ja tindrem escalfat, la posem a la part més baixa, encenem el gratinador i anirem pintant les cuixes amb la salsa, fins que les tinguem ben daurades. Acompanyem amb uns grills de taronja natural.



Comentaris

Entrades populars