TORRE DE PATATA, AMB LLAGOSTINS I LA SEVA SALSA
3 patates
100 g de pèsols
10 llagostins
Oli d’oliva
Sal
Bullim les patates amb pell, fins que en
punxar-les amb la forquilla és quedem a l’olla.
Posem un cassó amb aigua al foc, quan arrenqui
el bull, posem un polsim de sal i els pèsols, deixem coure uns quatre minuts,
els refresquem amb aigua i gel.
Quan tinguem les patates cuites, les traiem de
l’aigua, les pelem i aixafem amb la forquilla, les salem i amanim amb un raig
d’oli, continuem aixafant perquè s’integrin bé la sal i l’oli.
Mentrestant hem pelat els llagostins, reservem
les pells i els caps per preparar la salsa.
Els llagostins els reservem a la nevera.
A un cassó amb un raig d’oli saltem els caps i
pells, aixafant-los amb la forquilla perquè deixin anar tota la seva substància,
en aquest punt afegim mig got d’aigua i que coguin a foc molt lent fins que
tinguem la salsa espessa.
Al moment abans de servir, a una paella amb
unes gotes d’oli, saltem els llagostins que ja tindrem espolsats amb una mica
de sal.
Al plat per servir, posem un cercle, l’omplim
amb el puré de patates, salsem i escampem per sobre els pèsols i els
llagostins.
M'agrada aquesta combinaciò, per lleparse el dits.
ResponEliminaPetons.
Aquest platet és un veritable regal per al paladar.
ResponEliminaLa presentació és impecable.
Una abraçada.