COLLS DE XAI AMB MONGETES DE STA. PAU I VERDURETES
2 cebes
2 pastanagues
1 porro
2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell gros
2 pebrots verds
Vi ranci
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Salpebrem el coll de xai i l’enrossim en una cassola amb un raig d’oli. Un cop daurat, el traiem i reservem.
A la mateixa cassola, fregim les verdures tallades a trossos, excepte els tomàquets.
Quan les tinguem ben cuites afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure uns deu minuts més.
Afegim els trossos de coll a la cassola, remullem amb el vi ranci y deixem que redueixi.
En aquest punt, cobrim amb aigua, tapem la cassola i deixem coure unes dues hores a foc suau, fins que la carn sigui ben tendra.
Quan la tinguem al punt, retirem la carn. Colem el brou, el desengreixem i el posem en un cassó a foc mitjà, perquè redueixi i així concentrarà més el gust.
Desossem en calent el coll de xai procurant retirar trossos grossos de carn i el reservem en calent amb una mica del brou que hem colat i a foc molt suau, només perquè no es refredi.
Saltegem els pebrots tallats a daus, amb una mica d’oli, donem unes voltes i reservem.
Per servir, al fons del plat posarem un llit de mongetes de Sta. Pau a sobre escampem la carn del coll de xal i acabem amb unes cullerades de pebrots fregits
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada