COLLS DE XAI AMB MONGETES DE STA. PAU I VERDURETES

INGREDIENTS


1 coll de xai (2 trossos)
2 cebes
2 pastanagues
1 porro
2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell gros
2 pebrots verds
Vi ranci
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Salpebrem el coll de xai i l’enrossim en una cassola amb un raig d’oli. Un cop daurat, el traiem i reservem.

A la mateixa cassola, fregim les verdures tallades a trossos, excepte els tomàquets.

Quan les tinguem ben cuites afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure uns deu minuts més.

Afegim els trossos de coll a la cassola, remullem amb el vi ranci y deixem que redueixi.

En aquest punt, cobrim amb aigua, tapem la cassola i deixem coure unes dues hores a foc suau, fins que la carn sigui ben tendra.

Quan la tinguem al punt, retirem la carn. Colem el brou, el desengreixem i el posem en un cassó a foc mitjà, perquè redueixi i així concentrarà més el gust. 

Desossem en calent el coll de xai procurant retirar trossos grossos de carn i el reservem en calent amb una mica del brou que hem colat i a foc molt suau, només perquè no es refredi.

Saltegem els pebrots tallats a daus, amb una mica d’oli, donem unes voltes i reservem.

Per servir, al fons del plat posarem un llit de mongetes de Sta. Pau a sobre escampem la carn del coll de xal i acabem amb unes cullerades de pebrots fregits

Comentaris

Entrades populars