dimecres, 15 de juliol de 2009

BACALLÀ A LA POMA


Ingredients:

1 ceba
1 poma àcida
mantega,
oli
Xerès
1 all
1 ou
oli de gira-sol
vinagre de poma (opcional)
bacallà 150-200 g. per persona
paper film

El pes del bacallà el calculem ja dessalat.
Tallem la ceba en juliana, i la cuinem molt lentament, fins que estigui ben caramel·litzada. Reservar.
Tallem la poma en trossos petits, la cuinem amb la mantega i una mica d'oli, per que no se'ns cremi la mantega, quan estigui una mica cuita li afegim el xerès, i l'anem xafant amb la forquilla. Reservar.
Preparem un allioli negat amb, l'all, l'ou sencer, oli de gira-sol, i el vinagre de poma, (opcional per que si no li posem el plat esta igual de bo), no ha de ser excessivament consistent.
Reservar.
Posem el bacallà en un plat, unes gotes d'oli i el cobrim amb paper film, posar-lo a coure, 1 minut i mig al microones.
Per emplatar, posem la ceba confitada a sota, el bacallà sense l'aigua que ens ha deixat, i a sobre la melmelada de poma, ho cobrim tot amb l'allioli, i gratinem uns segons al forn.

Aquesta es una recepta del restaurant La Florida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada