dilluns, 20 de juliol de 2009

TERRINA FREDA DE PEUS DE PORC



Ingredients

4 peus de porc (8 meitats)
½ botifarra cuita negra, o de perol negra
Oli
sal i pebre


Traiem els ossos dels peus, o els comprem desossats

Amb un motllo una mica fondo que es pugui posar al congelador,(jo faig servir els de l'Albal), posem la meitat de la carn, i li col·loquem a sobre la botifarra partida pel mig a lo llarg, i ho tapem amb la resta de la carn, com si féssim un entrepà. Escalfar-lo al forn uns 3 o 5 minuts. Ho traiem i li col·loquem un pes a sobre perquè quedi més compactat al refredar-se, a la nevera.

Es pot servir com a carpaccio, tallant-lo ben prim amb la maquina de tallar embotit.
Posant-lo en una safata, amb un raig de oli, sal i pebre, queda molt bé amb unes llenties pardines o uns fesols de Santa Pau, nomes bullits i amanits



També es pot presentar en daus d'uns tres centímetres i a sobre d'una amanida , en aquet cas queda mes bé si prèviament hem saltejat els daus a una paella ben calenta

Quan faig aquesta terrina com és bastant costosa de fer, aprofito per fer-ne per altres cops, congelant-la i tallant-la desprès amb la maquina de tallar embotit

6 comentaris:

  1. És boníssim, i si el farcit porta foie també és genial

    ResponElimina
  2. Per cet, t'he afegit a la llista de blocs del meu!

    ResponElimina
  3. M´agradan molt els peus de porc i si són farcits encara més.

    ResponElimina
  4. Jo aquets els faig com aperitiu.
    Els pots farcí de lo que mes t`agradi, i poden ser freds o calens

    ResponElimina
  5. Els peus crus o bullits?

    ResponElimina