CARGOLS A LA LLAUNA



Aquest estiu va ploure dos dies i varem aprofitar per anar a caçar cargols (com diuen per la província de Girona), com que havia plogut durant tota la tarda, en varem trobar bastants, desprès d`uns dies de desdejuni, per els cargols, els varem fer de varies formes, les meves receptes van ser las següents:


CARGOLS A LA LLAUNA

1 Kg de cargols
½ kg de tomàquet triturat
200 g de bull blanc
1 got i mig d’oli
2 gots i mig d’aigua
Sal
Pebre negre
Orenga

Quan tinguem els cargols nets a punt de coure i ben sortits de la closca, els posem amb una paella gran de las de fer l’arròs, i que no quedin amuntegats, junt amb l’oli i l´aigua, a foc molt lent fins que no es belluguin, tirem la sal i el pebre al gust, posem el foc mitjà i esperem que redueixi el suc fins que en quedi molt poc.

A part preparem la salsa, confitem el tomàquet i salpebrem, als 10 minuts posem l’orenga i el suc que ha quedat dels cargols, si ens queda massa espès rectifiquem amb una mica d’aigua, molt poca, deixem uns 5 minuts, passat aquest temps hi afegirem els cargols, remenant-los be perquè quedin ben impregnats de la salsa.

En una safata per anar al forn els posem tots de cara amunt i els fiquem al forn uns 10 minuts a 200 º C, o fins que quedin una mica daurats.



CARGOLINS AMB CEBA

Els cargolins grossos, mongetes o gitanes, un cop nets, els bullim, quan han tret la primera bromera, els tornem a passar per l’aigua i els bullim de nou, uns 10 minuts amb un polsim de sal, una mica de pebre, una fulla de llorer i 3 o 4 bitxos segons el gust.

Enrosi’m la ceba tallada a juliana, li afegim el tomàquet triturat, i quan esta tot confitat li afegim els cargolins, a foc mitja uns 10 o 15 minuts esperem a que es confitin,¡¡ llestos per menjar¡¡.

Comentaris

  1. Muy ricos......Tomo nota.

    Besazosmundspo

    ResponElimina
  2. Hola bonica. A casa mengem cargols un cop l'anys, els cuina el meu avi i en fa de tota classe, a la llauna, amb salses... per nosaltres és un dia especial perquè ens reunim tota la colla. Tu ens has fet recordar aquest dia tan especial. Gràcies.

    ResponElimina
  3. M´agrada´n molt els cargols peró no en faig mai per mandra de neteixar-los.
    Aquest tenen una pinta ,ummm....

    ResponElimina
  4. Celes
    La verdad que si
    Besos

    La cuina vermella
    Ma fet mol feliç que la meva simple llauna de cargols vos hagi recordat un dia mol especial.
    Una abrasada

    Els Peixos
    Desprès de netejar-los i tota la resta, quan els tens a la taula ja t`oblides de tot
    Petons

    ResponElimina
  5. m'encanen els cargols, però a casa els fan un fàstic brutal, de manera que només en puc menjar de tant en tant quan algú em convida ;)

    ResponElimina
  6. En prenc nota de que t`agraden molt i la pròxima vegada que en faci veurem que i podem fer. Je je je .

    ResponElimina
  7. Ostres, quina bona pinta que te tot aixó!!!
    No se per que , però he vist un comentari teu al meu correu referent a la meva entrada de cargols, però al entrar a la recepta no he vist el teu comentari... l'has borrat tu???? o son coses del ciberespai???
    Es igual, gracies per visitarme i enhorabona per aquest blog tan xulo. Em quedo per aqui i et seguiré d'aprop!!! Ajajajajaj
    Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes

    1. No l’he borrat, deuen ser coses del ciberespai!!! doncs quan miro el teus comentaris, veig el que jo t’he escrit.
      Moltes gracies
      Petons

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars