dilluns, 14 de desembre de 2009

CUA DE VEDELLA



Aprofita’n que aquet passat diumenge era el VI Mercat de la Trunfa a Vilallonga de Ter, que teníem una cua de vedella bruna del Pirineus, comprada a Sant Joan de les Abadesses, i que ja fa una mica de fred, vaig decidir fer la cua de vedella rostida, amb uns quans moixernons de la passada primavera que tenia congelats.


INGREDIENTS

1 kg. Cua de vedella
Oli
Sal,
pebre
mig litro cervesa
1 cabeça d´alls
1 ceba
2 tomàquets
1 cullerada de farina.

ACOMPANYAMENT

Patates
Pèsols
Bolets

En una cassola, fregim la carn fins a tenir-la daurada. Reservem

En l'oli restant enrossim la ceba tallada en juliana, els alls i els tomàquets, després afegim la farina. Quan la farina està una mica daurada, posem la carn i la cervesa, deixar-la evaporar una mica, i tirem aigua fins a cobrir la carn, posem el foc a mitja potència, tapem i deixem cuinar durant una hora i quart aproximadament, vigilant de tant en tant, perquè no s'esgoti la salsa, si passés, podríem afegir una mica més d'aigua.

Passat el temps, traiem la carn i passem la resta pel colador xinès,.

Posem la carn un altra vegada a la cassola, amb la salsa, i prepararem l'acompanyament.
Patates: las tallem a vuitens, o a la mida que mes ens agradi, i les fregim fins que estiguin daurades. Reservem

Pèsols: bullim els pèsols. Reservem

Bolets: els netegem i els fregim amb una mica d'oli, en una paella. Reservem

Afegim a la cassola, patates, pèsols, bolets i deixem coure amb la carn, uns 10 minuts.

14 comentaris:

  1. Ja veig que això de la cervesa anava de veritat ;)
    A casa no he cuinat mai cua de vedella, em fa por que quedi massa dura... però deu quedar una carn ben tova i melosa, serà qüestió de perdre la por i atrevir-se a provar-ho.

    ResponElimina
  2. Es una de les parts que més m'agraden, també faig servir cervesa i la faig a la olla ràpida, i queda una carn melosa, tendre que es desfà a la boca. Qué maco el blog amb aquesta fem un mos nadalenca,petons

    ResponElimina
  3. ...no m'atreveixo a tastar-la...però amb la propaganda que li fas....m'hauré d'atrevir..
    Ptnts

    ResponElimina
  4. Jo tampoc n'he fet mai i tampoc he fet cap xup-xup amb cervesa. Ja va sent hora que ho provi, oi?

    ResponElimina
  5. ¡Hola amics!
    Un plat amb productes de primera, deliciós :) Què curiós que porti cervesa ;) tots els dies aprenem noves cosetes. Gràcies!

    Besets,
    Marina

    ResponElimina
  6. Nena, tu sempre fen especialitats de la casa , eh!!!Això nomès ho sabeu fer unes quantes , oi??
    Una abrasada maca

    ResponElimina
  7. sion maravellós plat, l´provat en altres components y puc don-nar fé que la cua de vedella es molt sabrossa, melossa y tendra, feliçitassións sion.......saludos paco

    ResponElimina
  8. Un plat meravellós, boníssim i genial. Molts petons.

    ResponElimina
  9. la carn de la cua de bou o de vedella és de les més gustoses, tendres i meloses que es poden menjar, m'encanta quan es desfà a la boca, i aquesta estic segur que era d'aquest tipus, boníssima i molt original en aquesta recepta.

    ResponElimina
  10. Gemma, Marina
    A mi no m`agrada el vi, quan sa de posar vi i poso cervesa
    Si la fas veuràs que es molt melosa i bona.
    Petons

    Marta
    Si la proves repetiràs
    petons

    Elvira
    La carn es d`allò mes tendre, com molt be dius.
    Gracies, es la meva forma de desitjar bon Nadal a tothom
    Petons

    Gloria
    Es el mateix xup xup que amb el vi, tot son gustos
    Petons

    Els peixos
    Si uns quants milers.... de persones.
    Petons

    Paco
    A nosaltres a casa es un plat, que ens agrada força.
    Petons

    La cuina Vermella
    Es un plat de tota la vida.
    Petons

    Manel
    Tens raó, es mol gustosa i melosa, edemes aquesta et puc assegurar que es desfeia
    Petons

    ResponElimina
  11. També sóc de les que mai he cuinat cua de vedella. Suposo que feta d' aquesta manera queda molt tova i bona.
    ptns.

    ResponElimina
  12. Doncs amb aquesta recepta haure de començar a probar aquesta carn ...
    Te molt bona pinta !!!!
    Enhorabona per el blog, he vist coses molt interesants.

    Us convido a visitar el meu.
    Petons

    Marga

    ResponElimina
  13. Sion; Caramb¡¡ Fira de la trunfa a Vilallonga de Ter, la cua comprada a Sant Joan de les Abadesses i acompanyat amb els moixernons..., quin plat més de "casa" t'ha sortit Sión¡¡. Que viagi de gust Sión¡¡. Josepb.

    ResponElimina
  14. ANNAFS
    Quan la proves repetiràs
    Bon Nadal petons

    Marga
    Ben vinguda al bloc, i lo mateix, prova-la i veuràs que t`agradarà
    Hem visitat el teu bloc, nosaltres som caravanistes
    Petons i Bon Nadal

    Josepb
    Un dia ben aprofitat una bona excursió i un bon àpat
    Petons i Bon Nadal

    ResponElimina