DINAR DE BARBACOA
És una forma diferent de cuinar i de menjar, es cuina al aire lliure amb brasa de carbó o de llenya, s`ha de controlar el foc d'una altra manera, però el que si és cert és que s`ha de fer bé igualment.
Tampoc és molt normal trobar als blocs receptes amb barbacoa, potser perquè a un pis és molt difícil poder tenir-ne una, doncs és una de les formes més sanes de cuinar, i també molt creatives, hi ha infinitat de productes que es poden cuinar a la brasa.
Encara que avui serem bastant tradicionals.
COSTELLO I ROSARIS A LA BRASA
INGREDIENTS
Costelló de porc
Rosaris de porc
Sal
All i oli
Algun cap de setmana, quan anem al mercat d’Olot a comprar, hem trobat rosaris ( com ells els anomenen , és una tira d'ossets amb carn està clar, que va per sobre del llom), és un altre dels menjars de quan era a casa dels pares, llavors aprofitem per fer-los a la brasa.
Salpebrem el costelló, separat a tires amb el seu os, reservem.
El rosaris sencers salpebrem, reservem.
Quan tinguem les brases al punt, posem a coure, donant-li voltes sovint a tota la carn, fins que estiguin al nostre gust.
Aprofitem per preparar també una escalivada.
TORRADA AMB ESCALIBADA
INGREDIENTS
Pa de pagès
Pebrot vermell
Albergínia
Ceba tendra
Anxoves
Olives negres
Sal
Oli d’oliva
Escalivem totes les verdures, quan les tinguem llestes, pelem i tallem a tires o com ens agradi, salem i amanim amb oli d’oliva.
Per preparar la torrada, uns moments abans de menjar-se-la torrem el pa, la cobrim d’escalivada, posem unes anxoves i unes olives negres tallades a trossos. Bon profit.
Claro la comida ala barbacoa s mucho mas saludable y mas rica. El sabor que le da la leña es inigualable. La Tostada con escalibada se ve deliciosa.
ResponEliminaUn saludo : )
que rica la escalibada..!! y la barbacoa tiene una pinta de muerte.!!
ResponEliminaUna barbacoa al aire lliure es ideal, carn, verdura, peix, ho que vulguis. Però en un pis ho tenim difícil, jejeje, ens conformarem , quin remei!
ResponEliminaPetons i bon profit.
Això de poder fer una barbacoa és fantàstic! La carn agafa l'olor de la llenya i és espectacular! No sabia això dels rosaris "olotins"
ResponEliminaDelicioso y la tostada con la escalivada me la serviría ahora mismo.
ResponEliminaBesos
Jo també m'apunto a la ronda d'escalivada, que em sembla increiblement atractiva tal i com l'has presentat :)
ResponEliminaEl q sento jo en veure aquesta entra és enveja...de la sana,pero enveja....jo he tingut (tinc, guardada) barbacoa, pero ara al pis obviament no la podem fer servir....i com ho anyoro! m'agafo unes costelletes...
ResponEliminaUna abraçada,
Ummm!! ara comença el temps de fer barbacoas coure la carn amb llenya és molt mes bona i gustosa, en quan a l'escalivada, no tinc paraules és un dels meus plats preferits!
ResponEliminaQue bueno estaria todo!Con lo que se disfruta con estas comidas ummmm!...de lo mas sabroso.
ResponEliminaBesets.
Mari’s Cakes
ResponEliminaLa leña da un sabor especial a la carne, i la escalibada.
Besos
El taller de curra
Muchas gracias por la visita
Besos
La cocinera de Betulo
Si sobre tot si no es te un “badiu”, no se si escriu així.
Mols petons
Visc a la cuina
ResponEliminaEls rosaris es poden trobar a tot arreu, encara que buscant-los una mica, no son una menja mol normal, es de gent del escorxador
Petons
Annie
Hecha con la leña no tiene palabras
Besos
Starbase
Les anxoves i les olives negres acompanyen d`allò mes be a la escalivada
Petons
Sonia L’Exquisit
ResponEliminaEs un dels problemes de viure als pisos has de buscar la forma, estàs convidada
Petons
La cuina del Estany
Nosaltres els caps de setmana que podem, sempre fem el menjar a la barbacoa, esta mol mes bo fins i tot el arròs
Petons
Mesilda
Amb aquest menjars es gaudeix molt, perquè a un pis no es pot fer.
Petons
només puc gaudir d'una bona barbacoa quan soc a casa els pares. Ens encanta, i sembla que es l'excusa per a que cadascú s'encarregui d'una cosa diferent. Al foc els homes, no em preguntis perquè però això es inamovible, i l'escalivada i l'all i oli per nosaltres. :-)
ResponEliminaA casa, tot i que no visc en un pis, no tinc jardí però si que hi tinc veïns i em fa certa cosa molestar amb el fum, i ens hem acostumat a fer servir unes grills elèctriques que van amb safata d'aigua que ho fan prou be. S'assembla força i no fa fums ni olors, per un pis també és ideal. Ens encanta qualsevol cosa feta a la brasa, per cert, no coneixia això dels rosaris :-)
un petó bonica :-)
un diner barbecue c'est excellent surtout par cette chaleur
ResponEliminaen plus on use de toute notre créativité
bonne soirée
A nosaltres ens agrada molt fer barbacoes, sobretot a l' estiu i amb un bona escalivada per acompanyar, ja no cal res més.
ResponEliminaLes barbacoes són una debilitat per mi... Des de fa molts anys utlitzo la clàssica de carbó/llenya... però ara fa 3 anys, vaig decidir provar (després de molt temps de no creure-hi) una Weber de gas... I el resultat ha estat sorprenent i en temes com peix, en el que millor que els funs no passin cap gust, es insuperable.
ResponEliminaDeliciós dinar!!!! la carn a la brasa és de les coses millors que hi ha i l´escalivada ummmm :D petonets
ResponEliminaM'encanta i ens encanta a ca nostra , i l'escalivada bonissima . M'ha fet venir ganes de fer-ne una per a sopar.
ResponEliminauna abraçada
Unes receptes molt i molt abellidores. Fan una mengera de por!!! Per cert, quina cosa més graciosa això dels "rosaris de porc"!! Si és que el nostre català és la pera!!! Besades
ResponEliminaMaduixa
ResponEliminaSembla una norma no escrita que els homes faixin el foc, a casa passa igual, nosaltres nomes la fem algun cap de setmana, al pis es impossible.
Petons
Fimere
Tienes mucha razón es una comida ideal para estos calores
Besos
ANNAFS
Hi pots fer de tot.
Petons
Ricad Sampere
ResponEliminaJa he vist els teus comentaris amb la Dolors del peixos. Però on hi així una bona brasa d`alzina
Una abraçada
Mª Jose Dit i Fet
Una bona carn a la brasa amb un bon acompanyant i feliços
Petons
Xisca
Es molt bona i acompanya molt be es carns.
Petons
Francesc
Dons si que es curiós, perquè jo coneixia “els rosaris de bacallà”
Una abraçada
Maduixa
ResponEliminaSembla una norma no escrita que els homes faixin el foc, a casa passa igual, nosaltres nomes la fem algun cap de setmana, al pis es impossible.
Petons
Fimere
Tienes mucha razón, con estos calores es lo mejor
Besos
ANNAFS
Hi pots fer de tot.
Petons
Ricad Sampere
Ja he vist els teus comentaris amb la Dolors del peixos. Però on hi així una bona brasa d`alzina, jejeje
Una abraçada
Mª Jose Dit i Fet
ResponEliminaUna bona carn a la brasa amb un bon acompanyant i feliços
Petons
Xisca
Es una verdura que sempre va molt bé, tant amb una torrada,
com per acompanyar la carn
Petonets
Francesc
Tens tota la raó, dons jo coneixia els “rosaris de bacallà” no els de porc.
ja en sabem una mes.
Una abraçada