dijous, 29 de juliol de 2010

TAPAS XI



BUNYOLS DE BACALLÀ

INGREDIENTS

300 g de bacallà remullat
1/2 vas de llet
2 cullerades de farina
2 grans d'all
2 ous
1 culleradeta de llevat en pols
julivert
oli per fregir

A un vol fons, posem els dos rovells de l'ou, tot reservant-ne les clares, afegim la farina, el llevat i la llet. Treballem els ingredients per formar una pasta homogènia. Afegim l'all i julivert picats.

Esmicolem el bacallà que ja tenim dessalat i l’afegim a la pasta preparada. Deixem reposar uns 10 minuts.

Batem les clares de l'ou a punt de neu fort, i les incorporem a la massa en l'últim moment i amb molt de compte, per tal que no ens perdin la consistència.

Comprovem el punt de sal. Escalfem oli en abundància en una paella.

Amb una cullera petita, agafem porcions de pasta i posem-les a fregir amb l’oli que tenim ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.

Els escorrem sobre paper absorbent, per eliminar-ne l'excés d'oli. Ja podem servir.



GAMBES AL ALLET

INGREDIENTS

Gambes pelades
Oli
sal
All
Pebre negre

Aquesta tapeta és molt senzilla però gustosa.

Posem las gambetes salpebrades a la paella amb una mica d’oli, quan han canviat de color, posem l’all laminat, donem unes quantes voltes i llestes.

19 comentaris:

  1. Se ven ricas las tapas...y los camarones también.

    Un saludito :0)

    ResponElimina
  2. si, si, si i sempre si als bunyols de bacallà!

    Sensacionals, gustosos i melosos. I love it!

    :-)

    ResponElimina
  3. Ummm bunyols de bacallà!!!! quina temptació...i de les gambes no em parlem...petonets

    ResponElimina
  4. Veig que si no m'espavilo em prendran tots els bunyols! Sí, sí! Jo també vull una tapa (mida "super gran" d'acord?) de bunyols!
    Un petó

    ResponElimina
  5. Quines tapes més suculentes, com sempre, una de cada per a mi!

    ResponElimina
  6. Els bunyols de bacallà, un clàssic de tota la vida, però amb el bacallà amb un puntet de sal, que es noti, eh?.

    I les gambetes, no poden ser més agraïdes!. Poca feina i delicioses!

    ResponElimina
  7. Els bunyols, ummmm que bons!! fa molt temps que no en menjo, quines ganes de probals.
    Salut.

    ResponElimina
  8. Buñuelos de bacalao y gambas al ajillo son dos exquisiteces con las cuales te has lucido.
    Besos

    ResponElimina
  9. Molt bones ambdues coses. Els bunyols amb una amanida serveixen per un sopar i d' aperitiu les gambetes.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Que bó!

    Aquestes tapetes a la terrassa de casa per sopar i una copeta de cava...mmmmmm.
    M'encanta.
    Petons!

    ResponElimina
  11. Que requetebuenossssssss!!!!Buñuelos de Bacalao,una esquisitez para el paladar,que lastima que no te los puda pillar,y las gambas al ajillo mas de lo mismo....seguro que no sobro nada.
    Besets.

    ResponElimina
  12. Sion, dos propostes boníssimes, per picar o pel que sigui! m'ha agradat molt el que has fet amb les clares d'ou, no ho havia fet mai els bunyols de bacallà, però trobo que es un encert.

    un petó, bonica :-)

    ResponElimina
  13. Caram, quina pinta més cruixent que tenen aquestes mandonguilles o bunyols!

    M'encanta el bacallà fet així!

    B7!

    ResponElimina
  14. Mari
    Muchas gracias
    Besos

    Starbase
    Els bunyols ben cruixents son un “Bocati di cardinali”.
    Una abraçada

    Mª Jose-Dit i Fet
    Son duges tapes mol clàssiques però no per això menys delicioses
    Petons

    Margarida
    Ja tens guardat en lloc d’una tapa, un bon plat.
    Petons

    ResponElimina
  15. Visc a la cuina
    Ja en tens guardada una de cada.
    Petonets

    Gloria
    Si son les tapes de tota la vida, però que n’estan de bones oi??
    Molts petons

    Mr. Blogger 1971
    Dons ja ho saps a fer la recepta, aquesta o la que tu faixis normalment
    Una abraçada

    Anni
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  16. La cocinera de Betulo
    Va ser un aperitiu de dia especial, que vaig fer moltes tapes
    Petons

    Petita cuina
    Un sopar a la terrassa sempre es de agrair, i mes si es acompanyat amb cava
    Petonets

    Mesilda
    Encara que ni havia un bon plat varem fe curt de las dues coses
    Petonets

    Maduixa
    Si o proves ja amb diràs
    Petonets

    Xavier
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  18. Qué bó!!! tinc unes ganes boixes de fer bunyols bons de bacallà i aquest no se m'escapen que han d'estar bonísims. I les gambes també.
    Petonets guapa.

    ResponElimina
  19. Et pots emporta la recepta queden molt bons
    Petons

    ResponElimina