TAPAS XI
BUNYOLS DE BACALLÀ
INGREDIENTS
300 g de bacallà remullat
1/2 vas de llet
2 cullerades de farina
2 grans d'all
2 ous
1 culleradeta de llevat en pols
julivert
oli per fregir
A un vol fons, posem els dos rovells de l'ou, tot reservant-ne les clares, afegim la farina, el llevat i la llet. Treballem els ingredients per formar una pasta homogènia. Afegim l'all i julivert picats.
Esmicolem el bacallà que ja tenim dessalat i l’afegim a la pasta preparada. Deixem reposar uns 10 minuts.
Batem les clares de l'ou a punt de neu fort, i les incorporem a la massa en l'últim moment i amb molt de compte, per tal que no ens perdin la consistència.
Comprovem el punt de sal. Escalfem oli en abundància en una paella.
Amb una cullera petita, agafem porcions de pasta i posem-les a fregir amb l’oli que tenim ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.
Els escorrem sobre paper absorbent, per eliminar-ne l'excés d'oli. Ja podem servir.
INGREDIENTS
300 g de bacallà remullat
1/2 vas de llet
2 cullerades de farina
2 grans d'all
2 ous
1 culleradeta de llevat en pols
julivert
oli per fregir
A un vol fons, posem els dos rovells de l'ou, tot reservant-ne les clares, afegim la farina, el llevat i la llet. Treballem els ingredients per formar una pasta homogènia. Afegim l'all i julivert picats.
Esmicolem el bacallà que ja tenim dessalat i l’afegim a la pasta preparada. Deixem reposar uns 10 minuts.
Batem les clares de l'ou a punt de neu fort, i les incorporem a la massa en l'últim moment i amb molt de compte, per tal que no ens perdin la consistència.
Comprovem el punt de sal. Escalfem oli en abundància en una paella.
Amb una cullera petita, agafem porcions de pasta i posem-les a fregir amb l’oli que tenim ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.
Els escorrem sobre paper absorbent, per eliminar-ne l'excés d'oli. Ja podem servir.
GAMBES AL ALLET
INGREDIENTS
Gambes pelades
Oli
sal
All
Pebre negre
Aquesta tapeta és molt senzilla però gustosa.
Posem las gambetes salpebrades a la paella amb una mica d’oli, quan han canviat de color, posem l’all laminat, donem unes quantes voltes i llestes.
Se ven ricas las tapas...y los camarones también.
ResponEliminaUn saludito :0)
si, si, si i sempre si als bunyols de bacallà!
ResponEliminaSensacionals, gustosos i melosos. I love it!
:-)
Ummm bunyols de bacallà!!!! quina temptació...i de les gambes no em parlem...petonets
ResponEliminaVeig que si no m'espavilo em prendran tots els bunyols! Sí, sí! Jo també vull una tapa (mida "super gran" d'acord?) de bunyols!
ResponEliminaUn petó
Quines tapes més suculentes, com sempre, una de cada per a mi!
ResponEliminaEls bunyols de bacallà, un clàssic de tota la vida, però amb el bacallà amb un puntet de sal, que es noti, eh?.
ResponEliminaI les gambetes, no poden ser més agraïdes!. Poca feina i delicioses!
Els bunyols, ummmm que bons!! fa molt temps que no en menjo, quines ganes de probals.
ResponEliminaSalut.
Buñuelos de bacalao y gambas al ajillo son dos exquisiteces con las cuales te has lucido.
ResponEliminaBesos
Molt bones ambdues coses. Els bunyols amb una amanida serveixen per un sopar i d' aperitiu les gambetes.
ResponEliminaPetons.
Que bó!
ResponEliminaAquestes tapetes a la terrassa de casa per sopar i una copeta de cava...mmmmmm.
M'encanta.
Petons!
Que requetebuenossssssss!!!!Buñuelos de Bacalao,una esquisitez para el paladar,que lastima que no te los puda pillar,y las gambas al ajillo mas de lo mismo....seguro que no sobro nada.
ResponEliminaBesets.
Sion, dos propostes boníssimes, per picar o pel que sigui! m'ha agradat molt el que has fet amb les clares d'ou, no ho havia fet mai els bunyols de bacallà, però trobo que es un encert.
ResponEliminaun petó, bonica :-)
Caram, quina pinta més cruixent que tenen aquestes mandonguilles o bunyols!
ResponEliminaM'encanta el bacallà fet així!
B7!
Mari
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Starbase
Els bunyols ben cruixents son un “Bocati di cardinali”.
Una abraçada
Mª Jose-Dit i Fet
Son duges tapes mol clàssiques però no per això menys delicioses
Petons
Margarida
Ja tens guardat en lloc d’una tapa, un bon plat.
Petons
Visc a la cuina
ResponEliminaJa en tens guardada una de cada.
Petonets
Gloria
Si son les tapes de tota la vida, però que n’estan de bones oi??
Molts petons
Mr. Blogger 1971
Dons ja ho saps a fer la recepta, aquesta o la que tu faixis normalment
Una abraçada
Anni
Muchas gracias
Besos
La cocinera de Betulo
ResponEliminaVa ser un aperitiu de dia especial, que vaig fer moltes tapes
Petons
Petita cuina
Un sopar a la terrassa sempre es de agrair, i mes si es acompanyat amb cava
Petonets
Mesilda
Encara que ni havia un bon plat varem fe curt de las dues coses
Petonets
Maduixa
Si o proves ja amb diràs
Petonets
Xavier
Moltes gracies
Una abraçada
Qué bó!!! tinc unes ganes boixes de fer bunyols bons de bacallà i aquest no se m'escapen que han d'estar bonísims. I les gambes també.
ResponEliminaPetonets guapa.
Et pots emporta la recepta queden molt bons
ResponEliminaPetons