dilluns, 12 de juliol de 2010

AMANIDA DE ENDÍVIES


INGREDIENTS

Endívies
Seitons frescos
Pebrot vermell
Pebrot verd
Ceba tendra
Vinagre
Oli
Sal
Pebre negre

Netegem els seitons, traiem l’espina central i assequem amb paper de cuina. A un bol posem els seitons, vinagre i unes gotes d’aigua per rebaixar-lo una miqueta, deixem una estona fins que canvien una mica de color.

Els escorrem i assequem, per confitar-los els posem a una safata estesos un al costat de l’altre, empolsem amb una miqueta de pebre, al gust, i els cobrim d’oli, segons la quantitat anem fent capes, fins que els tinguem tots. Un cop preparats poden durar uns quatre o cinc dies, a la nevera.

Tallem les verdures molt petitones, les posem en un bol, salpebrem i cobrim amb oli, és interessant preparar-ho una estona abans de menjar. Reservem

Netegem les endívies i les tallem per la meitat.

Posem-les a una safata per servir, salem i amanim per sobre amb les verdures que tenim tallades i macerades. Acabem posant els seitons per sobre.

18 comentaris:

  1. Tot i ser un primer plat, aquesta amanida tan farcida de coses bones, esdevé també un segon. O sigui un plat completíssim i saborós per passar una calorosa jornada d'estiu. Mil petons.

    ResponElimina
  2. A l'estiu, amb la calor, només m'abelleix menjar amanides i fruita. Aquesta té una pinta impressionant. I els aladrocs/seitons en vinagre són una debilitat. Mmmm!
    Besets estiuencs.

    ResponElimina
  3. Entra pels ulls. Molt refrescant i bona per combatir aquesta calor.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Simplement, JO EN VULL UNA IGUAL!! no se si ha quedat clar....EN VULL UNA IGUAL!!

    :p

    ResponElimina
  5. Aquesta amanida saladeta-avinagrada em fa venir unes ganes de mossegar l'ordinador...un petonet!

    ResponElimina
  6. Tinc tots els ingredientes, un dia d'aquests la faig...que bona i fresca...
    petons

    ResponElimina
  7. Tinc tots els ingredientes, un dia d'aquests la faig...que bona i fresca...
    petons

    ResponElimina
  8. Apropiadissima i encantadora recepte, aquest estiu la penso fer varies vegades.
    Un petonet.

    ResponElimina
  9. Tiene una pinta deliciosa....solo con verla ya apetece.
    Besets.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Mercé
    Vigila amb les dents..... jejeje
    Molts petons

    Nuria
    Es senzilla i molt refrescant
    Petonets

    Raul-bocados de felicidad
    Es un plat que agrada molt, Un bon” bocado de felicidad”
    Una abraçada

    Mesilda
    Moltes gracies, considerat convidada
    Petonets

    ResponElimina
  12. Oh, quines endívies més precioses que t'han quedat, les provaré de fer!

    ResponElimina
  13. Si gairebé serveix de primer plat! Té una presentació molt maca, a primer cop d'ull sembla una estrella ben brillant!
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Me encantan las endivias por ese saborcillo amargo que tienen. Así rellenas tienen que estar de rechupete!
    un biquiño

    ResponElimina
  15. Visc a la cuina
    Es un plat agraït, ja amb diràs
    Petons

    Josep
    Doncs si, moltes gracies
    Una abraçada

    Margarida
    A taula llueix molt bé
    Petons

    Pilar – Lechuza
    La verdad es que estan muy buenas
    Besos
    ptiver

    ResponElimina
  16. Deliciosa i refrescant. Val la pena la feinada de netejar els seitons, són tan bons...

    ResponElimina
  17. Gemma
    La feina no sap greu quan tens tan bon resultat
    Molts petons

    ResponElimina