AMANIDA DE ENDÍVIES
INGREDIENTS
Endívies
Seitons frescos
Pebrot vermell
Pebrot verd
Ceba tendra
Vinagre
Oli
Sal
Pebre negre
Netegem els seitons, traiem l’espina central i assequem amb paper de cuina. A un bol posem els seitons, vinagre i unes gotes d’aigua per rebaixar-lo una miqueta, deixem una estona fins que canvien una mica de color.
Els escorrem i assequem, per confitar-los els posem a una safata estesos un al costat de l’altre, empolsem amb una miqueta de pebre, al gust, i els cobrim d’oli, segons la quantitat anem fent capes, fins que els tinguem tots. Un cop preparats poden durar uns quatre o cinc dies, a la nevera.
Tallem les verdures molt petitones, les posem en un bol, salpebrem i cobrim amb oli, és interessant preparar-ho una estona abans de menjar. Reservem
Netegem les endívies i les tallem per la meitat.
Posem-les a una safata per servir, salem i amanim per sobre amb les verdures que tenim tallades i macerades. Acabem posant els seitons per sobre.
Tot i ser un primer plat, aquesta amanida tan farcida de coses bones, esdevé també un segon. O sigui un plat completíssim i saborós per passar una calorosa jornada d'estiu. Mil petons.
ResponEliminaA l'estiu, amb la calor, només m'abelleix menjar amanides i fruita. Aquesta té una pinta impressionant. I els aladrocs/seitons en vinagre són una debilitat. Mmmm!
ResponEliminaBesets estiuencs.
Entra pels ulls. Molt refrescant i bona per combatir aquesta calor.
ResponEliminaPetons.
Simplement, JO EN VULL UNA IGUAL!! no se si ha quedat clar....EN VULL UNA IGUAL!!
ResponElimina:p
Aquesta amanida saladeta-avinagrada em fa venir unes ganes de mossegar l'ordinador...un petonet!
ResponEliminaTinc tots els ingredientes, un dia d'aquests la faig...que bona i fresca...
ResponEliminapetons
Tinc tots els ingredientes, un dia d'aquests la faig...que bona i fresca...
ResponEliminapetons
Apropiadissima i encantadora recepte, aquest estiu la penso fer varies vegades.
ResponEliminaUn petonet.
Tiene una pinta deliciosa....solo con verla ya apetece.
ResponEliminaBesets.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMercé
ResponEliminaVigila amb les dents..... jejeje
Molts petons
Nuria
Es senzilla i molt refrescant
Petonets
Raul-bocados de felicidad
Es un plat que agrada molt, Un bon” bocado de felicidad”
Una abraçada
Mesilda
Moltes gracies, considerat convidada
Petonets
Oh, quines endívies més precioses que t'han quedat, les provaré de fer!
ResponEliminaQuina presència més apetitosa!
ResponEliminaSi gairebé serveix de primer plat! Té una presentació molt maca, a primer cop d'ull sembla una estrella ben brillant!
ResponEliminaUna abraçada
Me encantan las endivias por ese saborcillo amargo que tienen. Así rellenas tienen que estar de rechupete!
ResponEliminaun biquiño
Visc a la cuina
ResponEliminaEs un plat agraït, ja amb diràs
Petons
Josep
Doncs si, moltes gracies
Una abraçada
Margarida
A taula llueix molt bé
Petons
Pilar – Lechuza
La verdad es que estan muy buenas
Besos
ptiver
Deliciosa i refrescant. Val la pena la feinada de netejar els seitons, són tan bons...
ResponEliminaGemma
ResponEliminaLa feina no sap greu quan tens tan bon resultat
Molts petons