LLUÇ AMB BOLETS




INGREDIENTS

6 talls de lluç
200 g. cloïsses
300 g. bolets variats
½ got de cervesa
1 ceba petita
50 g. mantega
Oli d’oliva
Sal

Netegem els bolets. Reservem (aquesta operació no ha fet falta doncs aquests son dels que hem quedaven al congelador de la passada temporada).

Les cloïsses les posem a una olla amb la meitat de la cervesa a foc fort i esperem que s’obrin, amb un colador molt fi, filtrem el brou que sobra, tornem a posar-lo a l’olla i el fem reduir a la meitat, llavors posem una nou de mantega. Reservem

Posarem una paella al foc amb la resta de mantega, els bolets i una mica de l`oli que porten de confitar-los, donem unes voltes, escorrem i tornem a posar a la paella per confitar la ceba picada, salpebrem.

Amb la salsa que ens ha quedat dels bolets, hi anem afegint brou del que tenim reservat, fins que ens quedi una salsa ben lligada, si fes falta podem empolsar amb una mica de farina.

Salem el lluç, l’enfarinem hi el fregim a una paella amb oli, durant uns tres o quatre minuts per cada cantó o fins que el tinguem al nostre gust.

Per servir posem primer els bolets, el lluç a sobre i la salsa pel voltant, las cloïsses sobre la salsa.

Comentaris

  1. Com queda de bé el (bon) lluç fregit com aquest... Quan era petit, del que sobrava el menjava al dia següent per esmorzar amb pa amb tomàquet.

    I ara també m'agrada menjar-lo al vapor... Aconseguir que em tallin un parell de talls molt gruixuts ("no se li courà!" diu alguna peixatera.. :)..) i al vapor a la vaporera amb un raig d'oli al final, queda bonissim...

    Però fregit com el vostre... sempre és un èxit.

    Una abraçada..!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si quan en faig en queda algun tall, fred amb pa amb tomàquet tal i com dius es una festa l’endemà
      Una abraçada

      Elimina
  2. Amb bolets queda un plat bo i lleuger.
    Recordo que el meu pare feia com diu en Ricard, es menjava el lluç que sobrava l'endemà amb pa amb tomàquet.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa els pares ja es feia, i ara es fa a casa, inclús algun cop n’he fet més perquè en quedi
      Petons

      Elimina
  3. Jo, a casa, de lluç en faig sovint. Ens encanta !!!Fet així es un lluç de festa!!!
    I com diu en Ricard...amb pa amb tomàquet es boníssim...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un plat de diumenge.
      I només fregit i si pot ser fred, amb pa amb tomàquet ja es una delícia
      Petons

      Elimina
  4. queda una combinacion muy buena y frito mejor de gusto
    una abraçada

    ResponElimina
  5. un mar i muntanya dels que a mmi m'agraden!! deliicios plat! petons

    ResponElimina
  6. Que bo, sión, aquests llucets a rodanxes són els que més m'agraden... i veig que això de cuinar amb cervesa continua! N'hauré d'aprendre de tu, perquè en sóc inexperta... petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així a rodanxes queda molt bé.
      Es que no m’agrada el vi i tampoc el sabor que dona als plats. A més la cervesa espessa les salses jejeje
      Petons

      Elimina
  7. A quina hora dieu que haig de venir a dinar? :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et va bé cap allà les dues, però avisem :))))
      Petons

      Elimina
  8. Però quin plat més saborós!! M'encanta!!! Petonets

    ResponElimina
  9. Sión i Miquel; Un bon plat -mar i munytanya- aplaudit per les cloïsses fan d'aquest plat un plat de festa.
    Que vagi de gust Miquel i Sión¡¡ :-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb l’aplaudiment que te aquest mar i muntanya, no pot ser d’un altre manera!!!
      Una abraçada

      Elimina
  10. Un plato buenisimo...me apunto!
    Bessets.

    ResponElimina
  11. Mai l´he provat amb bolets. M´heu venir les ganes de cuinar-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb bolets li dona un toc diferent i sorprenentment bo
      Petons

      Elimina
  12. Lluç, bolets, cloïsses, per on comen-so a menjar?? es que tot m'agrada...

    una abraçada..

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars