SALMÓ MARINAT I FUMAT
INGREDIENTS
Un tros de salmó d’un quilo
Mig quilo de sal gruixuda (per cuinar a la
sal)250 g de sucre
1-½ cullerades de fum en pols de la casa Sosa
Oli d’oliva
Anet picat molt fi
Quan comprem el salmó demanem que ens treguin
l’espina central i les petites dels costats.
Dels dos talls que ens quedaran, generalment a
casa un serveix per menjar a la planxa, i l’altre per preparar marinat.
Barregem la sal i el sucre, a un recipient
posem una capa de la barreja, el salmó i una altre capa de sal i sucre, tapem i
deixem a la nevera divuit hores.
Passat el temps, netegem molt bé tota la sal,
si fes falta amb raig d’aigua, desprès l’assequem molt bé, que no ens hi quedi
gens d'aigua.
A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum,
remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem el tall de salmó i
cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns buit dies
i ja el tenim llest, (si ens agrada més fumat podem posar-hi una mica més de
pols de fum, i deixar-lo un parell de dies mes).
Com que es una bona quantitat per anar-ne
menjant, a la nevera se’ns guardarà molt bé durant un mes llarg.
A l’hora de menja-nos-el, el posem sobre el
marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet però comença’n a uns 6
centímetres des de el principi. El tall ens quedarà gairebé com el que comprem
fumat.
Per servir, posem els talls a un plat, el reguem amb unes gotes d’oli d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.
Jo també sempre em marino el salmó a casa, Sión. Ara, això del fum de sosa m'ha encantat!!! On el compres? Petonet!
ResponEliminaJa en som dues que ens el marinem a casa.
EliminaEl compro a Gadges & Cuina, tenen un potet petit, per si vols provar-ho, i també un de ½ Kg. que quan ja l’has provat, tal acabes comprant
Petons
apuntadíssima la recepta! sempre el compro fet i estic convençuda que fet a casa és molt millor. petonets
ResponEliminaEl fas al teu gust, i sempre en pots tenir de preparat
EliminaPetons
Vaja, quina alegria em dónes!!! una nova manera de cuinar salmó...són tant repetitiva amb ell que l´acabaré odiant si no canvio ja.
ResponEliminaCelebro donar-te una alegria, doncs ara ja pots canviar la manera de menjar-te’l, jejeje
EliminaPetons
Marinar el salmó a casa és d'aquelles coses que no m'he atrevit mai a fer. A més, al Pol no li agada i per mi sola és massa quantitat.
ResponEliminaEl puntet de la sal fumada deu quedar genial!
Si tel prepares tu, l’avantatge es que pots fer la quantitat que vulguis, tot i que quan has de fer un plat per un de sol costa una mica.
EliminaPetons
Que bueno está el salmón marinado.
ResponEliminaBesets
Si que esta bueno
EliminaBesos
Fet a casa queda molt bo encara que no he tastat el fum en pols.
ResponEliminaPetons.
Amb el fum en pols sembla més al que comprem fumat
EliminaPetons
hecho en casa es muy bueno y esta manera con la ayuda del polvo de humo ya es mas facil.
ResponEliminaA disfrutar parella
Si, fet a casa es millor i amb el toc de fumat queda molt bé
EliminaUna abraçada
Hola Sion guapa tu
ResponEliminaanoto la teva proposta, segur que queda d´allò més bo
mil petonets Susanna
Queda molt bo !!!
EliminaPetons
AIxò del fum en pols és una novetat per a mi, que bo que ha de quedar!
ResponEliminaDes de que vaig descobrir aquesta pols de fum, no n`he comprat més del preparat.
ResponEliminaPetons
Jo tambe el marino a casa. pero fumat no l'he fet mai...
ResponEliminaPetonets.
M´he d´animar a fer el salmó fumat cassolà, pel que veig el resultat es espectacular... prenc bona nota dels detalls, petons,
ResponEliminaHola Sion,
ResponEliminaquina passada ! Aquesta me l'apunto. Em sembla fàcil de fer i el resultat sembla boníssim. Jo pensava que es fumava amb una preparacio complicadissima, pero això del pols de fum ha estat un descobriment. Ets tota una artista ! Enhorabona....
Jo en faig en ocasions i posant tb suc de llimona i herbes diferents de l'anet... Però vull provar la teva.
ResponEliminaAnava a preguntar on compraveu el "fum".. :). Però ja he trobat la resposta més amunt..
Salut..!!
Fa un temps, al Mercadona, venien una sal fumada, especial per fer aquest tipus de maceracions. Suposo que encara la deuen tenir. Nosaltres l'hem comprat molts cops. Resulta molt i molt bé. :-)
ResponEliminaBon profiiiit!!