dijous, 21 de juny de 2012

TERRINA DE FOIE GRAS MI CUIT




INGREDIENTS

 500 g fetge d’ànec
1 cullerada sopera de Flor de sal
1 cullerada sopera de pebre negre en gra matxucat

Neteja el fetge, trossejar-lo i amanir-lo amb la sal i el pebre.

Mentrestant escalfem el forn a 80º C.

Posar-lo tot a una terrina, premem-lo una mica perquè no ens quedin espais buits pel mig, podem fer-ho amb una espàtula.

Posem la terrina al forn que ja tindrem a la temperatura, deixem coure durant uns 3 o 4 minuts, o bé fins que veien la aparició d’una capa de grassa fossa d’un mil·límetre de gruixària, llavors ja l’hem de treure ràpidament.

Al treure’l del forn, premem una mica la superfície del foie per obtindré una terrina ben compactada.

Deixar refredar i desprès posar-lo a la nevera un mínim de sis hores, passat el temps el tenim llest per menjar.

Per servir, podem acompanyar amb torradetes, una reducció de vinagre de Modena, o de Pedro Ximenez, unes nous i unes fruites.

Recepta extreta del llibre Foie Gras de André Bonnaure

8 comentaris:

  1. N'havia fet fa temps però recordo que, tot i no ser difícil , era entretingut i llarg, oi? Quina paciència! El resultat s'ho val! Petons

    ResponElimina
  2. No puc amb el foie... ja ho sabeu :)
    Però en canvi el meu germà petit disfrutaria com un nen :)

    ResponElimina
  3. quina pintassa...en conec més d'un que li plantes aquest plat al davant i despareix en un segon!! la pinta és fantastica!! petons

    ResponElimina
  4. No som gaire bons amics el foie i jo, però reconec que aquesta terrina ha quedat molt professional, així que com que a casa a algú li alegraría el día....la tindré en compte. Una abraçada macos!

    ResponElimina
  5. Dons a mi m'encanat el mi-cuit !!!! No n'he fet mai a cas, pero será questió de fer-ne...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Quina sort trobar aquesta recepta! He comprat un fetge d'ànec i ara el couré!! Una abraçada

    ResponElimina
  7. No ho he fet mai, i suposo que admet la típica variant de una mica de vi d'Oporto o similar :)

    ResponElimina
  8. Hola Sion guapa tu

    Nena quina bona proposta aquesta, hum, m´encanta aquest tipus de paté, anoto la formula, i moltes gràcies per compartir-la
    mil petonets i Feliç revetlla de Sant Joan
    Susanna

    ResponElimina