dilluns, 3 de desembre de 2012

CARXOFES FARCIDES DE BRANDADA



INGREDIENTS

6 carxofes grosses
Fulles de julivert
Sal

PER LA BRANDADA

200 g, bacallà dessalat
Oli d’oliva
2 grans d’all

Netegem les carxofes perquè ens quedin els cors amb una tercera part de les fulles, com si fos una cassoleta.

Les posem a bullir amb aigua, sal i unes fulles de julivert, perquè ens aguanti el color, durant uns deu minuts. Quan les tinguem les deixem escórrer a un colador.

PER LA BRANDADA
 
A un casso amb oli calent a (55º aprox.) confitem els alls.

Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell, te de quedar gairebé cobert d’oli i el deixarem confitant uns minuts.   

Passat el temps el traiem de l’oli, el triturem amb el batedora afegint-hi poc a poc part del mateix oli de confitar-lo, fins que tinguem una crema ben amalgamada.

Amb aquesta brandada, farcim els cors de les carxofes i els gratinem una mica.

29 comentaris:

  1. Que bé que ja arribin les carxofes... com m'agraden!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son molt bones i donen per molts plats!!!
      Petons

      Elimina
  2. Són dos ingredients que combinen super bé. A mi que el bacallà no m'entusiasme, la brandada sí que m'agrada, així que ho trobo sensacional.
    Ideal per un entrant algun àpat de Nadal ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinació queda molt bé i fa molt de goig a taula
      Petons

      Elimina
  3. son ingredientes buenos por separado pero que juntos es ya la bomba
    una abraçada

    ResponElimina
  4. Jo no faig un mos, amb aquestes carxofes "xaxi-piruli" n´he de fer minim un parell... jejeje!!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si poden ser tres molt millor!!!!
      Una abraçada

      Elimina
  5. Sabieu que sóc una fan de la brandada? Mai m'hauria imaginat aquesta combinació amb carxofa... A casa vola!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si t’agraden els dos ingredients, el resultat es fantàstic
      Petons

      Elimina
  6. les carxofes farcides m'encanten i amb la brandada han de ser espectaculars! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has encertat la paraula “espectaculars”
      Petons

      Elimina
  7. Que bo, Sion!!! Jo en vull per dinaaaaaaaaaaaaar!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vine doncs que en tinc de guardades per tu hehehe
      Petons

      Elimina
  8. HE trobat al mercat unes carxofes que es poden menjar crues (una delícia!!!) i amb brandada quedaríen perfectes!!!
    Ptns Sion!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t’agraden els dos ingredients, son una delícia
      Petons

      Elimina
  9. Para mi, son la combinacion perfecta....Tanto el bacalao,como las alcachofas son mi verdura y pescado favoritos.
    Besets.

    ResponElimina
  10. un plat ben original, i amb bona combinació d'ingredients... Ja tens nova seguidora, sóc la Cinta del Trossets de cuina. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es original i si t’agraden els dos ingredients molt bo
      També t’aniré seguint
      Petons

      Elimina
  11. Que ricas!!!! me habían hablado de las alcachofas con brandada y dicen que quedan deliciosas. Será cuestión de probarlas!!!!
    petonets, Sión.

    ResponElimina
  12. Combinada amb les carxofes,la brandada ha de quedar d'un gust deliciós

    ResponElimina
  13. Aquest farcit de les carxofes no l'he provat, però amb ho que ens agrada la brandada deuen estar bonissimes. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Àngels, val la pena que les provis queden molt bones
      Petons

      Elimina
  14. M'encanta el bacallà de qualsevol manera, i aquesta combinació amb les carxofes em sembla extraordinària, una abraçada !!

    ResponElimina