dimarts, 18 de desembre de 2012

ENROTLLATS DE LLENGUADO FARCITS



INGREDIENTS

2 llenguados de 250g c/u
½ porro
1 ceba tendre
50 g pernil ibèric tallat a daus
200 g de gambes vermelles
¼ copa conyac
½ cullerada de Maizena
125 cc. de brou de pollastre
Oli d`oliva
Sal

PER LA SALSA

Els caps i les cloves de les gambes
½ ceba
25 g mantega
125 cc. de nata liquida

Demanem a la peixateria que ens filetegin els llenguados. Reservem

Tallem ben petits el porro i la ceba tendre, posem a sufragui amb una mica d’oli, quan comenci a agafar color, afegim els daus de pernil i les gambes pelades tallades a trossets.

Deixem sufragui uns minuts, aboquem el conyac i deixem evaporar. En aquest punt, afegim la cullerada de Maizena i la sufragui’m. Incorporem el brou ho deixem al foc fins que espessí una mica. Deixem refredar.

Per preparar la salsa: posem en un casso al foc la mantega amb els caps, les cloves de les gambes i la ceba tallada a trossos.

Ho deixem sufragi tot junt durant uns 10 minuts, ho retirem del foc i passem per un colador xines. Tornem a posar al foc, afegim la nata liquida, remenem. Deixem fer la salsa fins que ens agafi textura. Rectifiquen de sal si fes falta.

Col·loquem els filets de llenguado a una plata per anar al forn, donant-li forma arrodonida, si fes falta podem brida una mica amb fil de cuina. Farcim el centre amb el preparat de pernil i gambes, i els posem al forn a 160º C durant uns 8 minuts.

Per servir, col·loquem en el plat quatre enrotllats per persona, un parell de gambes i  acompanyem amb la crema de gambes

 
Recepta del llibre  CUINA VALLES  adaptada al meu gust         

15 comentaris:

  1. Bona combinació! El pernil sempre potencia el gust del peix, i hi queda molt bo!! Petons

    ResponElimina
  2. Buenisimo y ligero,es un plato perfecto para estas fiestas,me encanta.
    Bon Nadal!
    Besets.

    ResponElimina
  3. Em semblen molt bona idea i molt originals aquests rotllets de Llenguado! Una bona idea per aquestes festes!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es moment de pensar en les festes !!!!
      Petons

      Elimina
  4. M'encanta el llenguado i fet així, segur que es molt bo...!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta molt bo amb aquests acompanyaments
      Petons

      Elimina
  5. Seré superficial, però la simetria del plat m'ha agradat hehehe

    ResponElimina
  6. Me gusta esta combinación, es muy original y una buena presentación que nos puede servir para estas próximas fiestas.
    Bon Nadal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinación queda muy bien, y además es un plato para fiestas
      Besos

      Elimina
  7. Pasaba a desearte lo mejor y que tengas junto a tu familia una hermosa navidad, mucha paz y armonia.....y lo mejor para el 2013!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, te deseo lo mismo para ti y tu familia.
      Muchos besos

      Elimina