BUNYOLS DE SÈPIA I EL SEU CRUIXENT





INGREDIENTS

1 sèpia mitjana
Orenga en pols
250 ml d’aigua
150 g farina
120 g mantega
4-5 ous
100 g d’arròs
2 sobres de tinta de calamars
Oli d’oliva
Sal

Quan tinguem la sèpia neta, la tallem a dauets petits com d’un centímetre, portem al foc una paella, posem un raig d’oli i saltegem la sèpia fins que se n’evapori l’aigua, en aquest moment afegim la sal i l’orenga, dones unes voltes i reservem.

A un casso amb aigua bullim l’arròs com tinguem costum de fer-ho, un cop cuit l’escorrem bé però sense passar-lo per aigua freda, el tornem a posar al mateix casso, afegim la tinta de calamars i remenen molt bé perquè quedi tot l’arròs ben impregnat.

Un cop llest, a una plata per anar al forn posem una fulla de paper sulfuritzat, escampem l’arròs, fins que ens quedi el paper cobert per una capa fina. El portem al forn que ja tindrem escalfat a 90º C, el deixem assecar durat uns 40-50 minuts o fins que el puguem trencar a trossos com si fos una galeta.

A un cassó posem l’aigua i la mantega al foc, amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegim d’un sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de remenar, fins que la massa és separi de les parets del cassó. Fora del foc afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així, fins haver afegit tots els ous, en aquest punt hi afegim la sèpia que tenim reservada, tornem a remenar perquè ens quedi tot ben incorporat.

Omplim la màniga pastissera i aboquem petites porcions de massa a l'oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els posem sobre paper absorbent, i ja els tindrem llestos per servir.

 Recepta de la revista Cuina, adaptada al meu gust.
 
 

Comentaris

  1. Segur que estan boníssims, realment diferents...petons

    ResponElimina
  2. Que bons aquests bunyols! I els cruixents d'arròs són molt origianls! Petons

    ResponElimina
  3. Caram Sión !!!!! Un plat de luxe!!!!! Quina bona pinta que te...l'apunto a pendents...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. perfecte aquests bunyols!! i es que hem d'innovar, tants bunyols de bacallà acabarem avorrint-los!! m'agrada molt la teva versió! petons

    ResponElimina
  5. han de ser boníssims aquests bunyols!! el cruixent i la presentació són molt originals!! segur que són tot un éxit!!

    ResponElimina
  6. Que bons aquests bunyols, i el cruixent d' arròs negre li ha de donar un tóc ben especial

    ResponElimina
  7. El contrast del sabor y dels colors m'encanta!!!!
    Segur que són bonísims!!!!
    petonets!!!

    ResponElimina
  8. Jo els vaig provar una vegada i tinc ganes de tornar-ho a fer. La sípia m´agrada molt. I en format bunyol és sorprenent!

    ResponElimina
  9. tiene que estar muy buena de esta manera y me imagino el crujiente recien hecho¡
    una abraçada

    ResponElimina
  10. Uns bunyols molt originals i amb el contrast cruixent ha d'estar molt bo!

    ResponElimina
  11. Aquest cruixent és el que ens va ensenyar en David Lienas a l'escola Bellart, oi? Ha de ser de vici total!

    ResponElimina
  12. Me encantan!Tienen que estar de muerte con el rebozado crujiente.
    Besets.

    ResponElimina
  13. Quina manera més original de menjar sèpia! m'agrada i et felicito! ja t'ho vaig dir en persona al Forum, però ara t'ho dic aquí! enhorabona per les receptes són boníssimes!

    Petons

    Anna

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars