PRÈVIA DE MERCAT DE MERCATS 2013
Aquest passat dissabte un nombrós grup de blocaires convidats per Gastoblocaires varem assistir a la prèvia de la presentació que és farà oficialment el proper dia 11, per part de Mercats deBarcelona i Grup GSR del Mercat de Mercats, fira que agrupa paradistes, bars i restaurants de tots els mercats de Barcelona, que presenten el millor dels seus productes, ofereixen xerrades, demostracions, i plats en forma de tastets. Aquest any oferirà com a novetat un espai dolç.
Desprès de les presentacions per part dels organitzadors varem visitar dues parades Fruites selectes Torrent on el paradista ens va informar i contestar a totes les nostres preguntes, sobre els bolets, donant-nos una recepta de ous de reig laminats amanits amb oli d’oliva verge, sal i pebre amb una mica de formatge de cabra.
A la Bacallaneria Rosa-Marina ens va ensenyar les diferents parts del bacallà i la millor forma de dessalar-lo.
Desprès el sommelier Jordi Roldán de la casa Gramona
ens va explicar els secrets d’un bon tast, i el perquè del maridatge amb el
vi de finca Mas Escorpí, un blanc fet exclusivament de raïm chardonnay, amb l’arròs cremós de bacallà i bolets que
havia fet el jove chef Toni Bosch del restaurant Ca la Nuri Platja.
Un cop tastats el vi i l’arròs, va tocar el torn al mestre pastisser Xavier Canal, amb una esplèndida representació de coques de la seva pastisseria, salades (d’escalivada i de tonyina amb tomàquet) i dolces (de fruita enriquida amb melmelada, de vidre, de crema farcida de crema, i de llardons amb dugués diferents versions), a nosaltres ens va encantar la de llardons extraordinària, sense desmerèixer per res a la de crema farcida de crema, totes aquestes delícies van estar maridades amb cava Gramona Imperial.
molt bona crònica, Sión!
ResponEliminaQue xulo!! Tinc ganes que arribi el cap de setmana del Mercat de Mercats, tothom me n'ha parlat molt bé :)
ResponEliminaHo has explicat molt bé!!! i les fotos un 10!!!
ResponEliminaMolt ben explicat i encara millor acabat ;)
ResponEliminaDa gusto ver como lo has explicado y con gusto habría estado allí.
ResponEliminaY esas fotos... maravilla total!
Quina bona crònica!!!! Encantada de conèixer-vos!!!!
ResponEliminaUna abraçada,
Olga
Qué be que us vau pasar!!!!!
ResponEliminaI que be que us van tractar! desitjan que arribi de nou el Mercat de Mercats!
Aquest dissabte no vaig poder venir, però no em perdo per res del món el mercat de mercats!
ResponEliminauna bona cronica y otra evento magnifico y que se aprende tambien
ResponEliminauna abraçada
Quin dia tan xulo i complet! I al mercat de Santa Caterina, que és preciós per dins i per fora!
ResponEliminaQue bé vam estar, veritat???
ResponEliminaPTNTS
Dolça