COCA AMB CARXOFES, CALÇOTS I ROMESCO





El passat dissabte vam fer calçotada amb uns amics, varen sobrar algunes carxofes, uns quants calçots tot cuit a la barbacoa i un bol de salsa romesco.

Amb aquestes restes vaig preparar unes quantes d’aquestes coques d’aprofitament per l’aperitiu del diumenge, que van tindre molt d’èxit.

INGREDIENTS

4 carxofes cuites a la brasa
12 calçots cuits a la brasa
1 làmina de pasta de full
Unes gotes d’oli
Sal
Pebre negre

Per preparar la coca de pasta de full. Estenem la làmina sobre el marbre, l’estirem una mica amb el corro, la tallem a porcions de la mida que vulguem i la punxem perquè no ens pugui gens.

Posem les coques sobre paper sulfuritzat a una safata i la portem al forn, que ja tindrem preescalfat a 200º, quan comença a enrossir, la tapem amb una fulla de paper sulfuritzat, posem a sobre una altra safata, doncs així ens quedarà cuita i amb la gruixària original.

PER LA SALSA ROMESCO (4 persones)

250 g tomàquet escalivat
2 alls escalivats
80 g d’ametlles torrades
80 g d’avellanes torrades
La polpa d’una nyora
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Mentrestant pelem els tomàquets i els alls, posem-los al got de la batedora amb les ametlles i avellanes torrades, un polsim de sal, un polsim de pebre, i un bon raig d’oli, triturem que quedi una salsa fina, si fes falta, rectifiquem de sal, de pebre i d’oli, fins que la tinguem al nostre gust.

A les carxofes els traiem les fulles, en deixem els cors i els tallem a octaus. Pelem els calçots reservem la part més blanca i els tallem per la meitat, salpebrem el conjunt i ragem amb unes gotes d’oli.

Quan tinguem la coca cuita, la pintem amb la salsa romesco, posem les carxofes que ja tenim tallades, a sobre els calçots, podem acabar amb una cullerada de romesco.




Comentaris

  1. JO aprofito els calçots exactament igual... i ens encanta la tartaleta... però les carxofes no les hi he posat mai, ho faré, si en sobren, és clar!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Un molt bon aperitiu, i tant!!! Una manera molt sàvia d'aprofitar les coses que sobren.
    Petons

    ResponElimina
  3. Molt bona idea per aconseguir un bon mos , una abraçada !!

    ResponElimina
  4. Sembla una coca molt bona,Sión! Aprofitem les últimes carxofes i calçots, que ja se'ns acaben!

    ResponElimina
  5. Quina coca vegetal més original! A en Marc li entusiasmaria! Petons!

    ResponElimina
  6. uau, una recepta d'aprofitament sensacional!!!!

    ResponElimina
  7. M'encanten aquestes coques!!! quiuna pinta!!petons

    ResponElimina
  8. Aquesta coca té una pinta impressionant! He trobat el teu bloc a "les teves receptes" i m'ha agradat molt el que he vist. Jo també hi sóc! si em vols fer una visita em farà molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars