dimecres, 9 d’abril de 2014

AMANIDA DE FAVES I PERNIL





INGREDIENTS

½ k de faves tendres
¼  k d’espinacs
200 g pernil curat
1 ceba
1 tomàquet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Desgranem i pelem les faves. Les bullirem amb aigua i un punt de sal durant 5 minuts.
Passat el temps les escorrem i refredem amb aigua i glaçons .

Netegem els espinacs, reservant les fulles més tendres les amanim i reservem.

Del pernil en deixem uns talls per decorar el plat i la resta el tallem a daus.

Pelem, tallem la ceba i la sufragui’m amb una mica d’oli fins que la tinguem lleugerament daurada. Afegim les faves i el pernil que tenim tallat a daus, remenem i deixem coure el conjunt durant uns instants.

Tallem el tomàquet a daus i el barregem amb el sofregit de les faves i pernil, espolsem una mica de pebre. De sal potser no caldrà posar-ne perquè el pernil  n’haurà deixat. Donem unes voltes i podem emplatar.

Per servir, posem les faves amb el pernil, a sobre posem les fulles d’espinacs i els talls de pernil també reservats. 


8 comentaris:

  1. Quin plat més bo! Fa temps que no en preparo, de faves, així que m'ho anoto, que així en forma d'amanida i amb el pernil, ha d'estar boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Una delícia, les faves a l'amanida! I aquest pernilet, per acabar-ho d'arrodonir...mmm!

    ResponElimina
  3. Una amanida saníssima i força resultona, a més de deliciosa! m'apunto la combinació ;-) Un petó!

    ResponElimina
  4. Al meu home, que és un fan de les faves, li encantaria! Petons!

    ResponElimina
  5. Quina amanida tan primaveral i bona, per aprofitar les faves tendres.
    Petons.

    ResponElimina
  6. sensacional, senzillament sensacional!
    Una combinació de luxe i una presentació mooooolt elegant.

    ResponElimina
  7. Una amanida que entra pels ulls.

    Muas

    ResponElimina