dijous, 11 de desembre de 2014

SALTAT DE BLEDES I GAMBES






INGREDIENTS

1 k de bledes
12 gambes
2 grans d’all
1 culleradeta de sèsam torrat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

De les bledes separem les penques de les fulles. Tallem les penques a tires i trossegem les fulles. Bullirem per separat, les penques 5 minuts i les fulles 2 minuts, en aigua i un polsim de sal.

Quan les tinguem les passem per aigua freda per parar-ne la cocció, deixem que  s’escorrin.

Pelem els alls i els tallem a làmines.

Rentem i pelem les gambes.  Els caps els saltejarem amb una mica d’oli durant uns 2 minuts. Afegim-hi ½ got d’aigua i deixem coure durant uns 8 minuts. Passem-les pel colador xines per extreure’n el suc i reservem-lo.

Saltejar les gambes amb una mica d’oli, volta i volta, salpebrar i reservar.

A la mateixa paella daurem les làmines d’alls, quan comencin a enrossir hi posem les bledes, donem unes voltes, afegim les gambes amb el seu suc, escampem el sèsam i remenem. Quan  tinguem tot el conjunt calent, ja podem servir.

Font de la recepta revista Lecturas, tunejada al meu gust.




7 comentaris:

  1. Yo creo que te mando un tupper y me mandas una buena ración, no te parece??? ummm se me abre el apetito!!!

    ResponElimina
  2. Boníssim! jo sempre ho faig amb espinacs, però em sembla ideal canviar-los per bledes i no menjar-les sempre bullidos, et copiaré segur ;). Un petó!

    ResponElimina
  3. Una bona demostració de que les bledes es poden cuinar de diferents maneres. Amb les gambes queda un plat molt suculent.
    Petons.

    ResponElimina
  4. compro unes bledes ecologiques que estan delicioses! sembla mentida com canvia el gust. Amb aquest saltejat molt millor!! un peto i apuntat queda

    ResponElimina
  5. Jo que sóc una amant de les bledes no em podia deixar perdre aquesta recepta. Amb gambes no se m'hauria acudit mai.

    ResponElimina
  6. oh... avui és un plat 100% del meu gust!!!! A quina hora dius que puc venir a dinar? :)

    ResponElimina
  7. Esto me encanta....que tiempo no como acelga es que poir aca no se encuentra y cuando hay es carisima....que delicia de plato!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina