dilluns, 1 de desembre de 2014

COSTELLAM DE CONILL FARCIT





INGREDIENTS

2 costellams de conill
100 g de bolets de temporada
50 g de pernil
1 got de cervesa
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

PER LA SALSA

2 cebes tendres petites
½ got de brou de pollastre
½ tassa de vi d´Oporto
½ cullerada de Maicena
Pebre negre
Oli d’oliva

Netejar els bolets i eixugar-los amb paper de cuina. Tallar-los a trossets petits i fregir-los amb una cullerada d’oli i un polsim de sal. Quan les tinguem llestes, deixem que es refredin una mica.

Tallem a trossets petits el pernil i el barregem amb els bolets. Reservem

Amb un ganivet, separem la carn dels ossos de les costelles i tallem la mica de tel que queda entre un osset i l’altre.

Estirem la carn, untem amb una gota d’oli. A la part més allunyada dels ossos, posar el farcit de bolets i pernil. Enrotllem fins a arribar a l’espinada. Lliguem passant el fil per entremig dels ossos, però que ens quedi el farcit ben compactat.

Salpebrem els lloms farcits i els posem a una safata pel forn, ragem amb la cervesa, i la portem al forn que ja tindrem preescalfat a 180º C, durant uns 20 minuts. Han de quedar daurats per fora, però amb la carn blanca per dins.

Deixem temperar la carn abans de treure’n el fil.

Preparem la salsa: posem un cassó al foc amb una mica d’oli i les cebes tendres tallades petites, quan les tinguem fregides, afegim la Maicena i el vi d´Oporto, deixem que s’evapori. Afegim el brou i un polsim de pebre, deixem reduir una mica.

Passem la salsa pel colador xines, perquè quedi una salsa fina.

Per servir, al plat posem el costellam i ragem amb la salsa, que té d’estar molt calenta, ja que el costellam estarà temperat, i el contrast és molt agradable.

Recepta de Webos Fritos, adaptada al meu gust.


8 comentaris:

  1. Amb bolets i aquesta salseta plat de luxe
    Muas

    ResponElimina
  2. Què bo aquest conill farcit, l'aspecte és deliciós i veient els ingredients n'està segur! un petó!

    ResponElimina
  3. Se ve delicioso!..... Ya no como carne, pero ese jugo con el aroma y sabor de los bolets en un buen trozo de pan debe saber a gloria divina!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. uau!!! quina bona pinta!!! pel que es veu ha d'estar molt bo!!!

    ResponElimina
  5. Deu meu quina recepta més bona! Aquesta l'haig de fer si o si, m'ha encantat! Un petonàs guapa!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  6. Que rico que tiene que estar esto, por favor!!!
    Bss

    ResponElimina
  7. uau, aquest cop t'has superat. Una recepta espectacular, digne d'un restaurant amb estrelles. Plat molt candidat a formar part d'algun menú d'aquestes festes que s'acosten!

    ResponElimina