dilluns, 18 de maig de 2015

MOS DE VERAT FUMAT






INGREDIENTS

4 filets de varat fumats
1 poma Grand Smith
Pa de coca
Formatge Kuadrat de Tros de Sort
Rucula
Cogombres amb vinagre

PER PREPARAR EL VERAT FUMAT

Sal
Sucre
Oli d’oliva
1 culleradeta de pols de fum

Quan comprem els varats demanem que ens treguin l’espina central i les petites dels costats.

Barregem la sal i el sucre, a un recipient posem una capa de la barreja, els filets i una altra capa de sal i sucre, tapem i deixem a la nevera vuit hores.

Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb raig d’aigua, després l’assequem molt bé, que no ens hi quedi gens d’aigua.

A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum, remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem els filets i cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns quatre dies i ja els tenim llestos (si ens agrada, més fumat podem posar-hi una mica més de pols de fum, i deixar-lo un altra dia mes).

Si en fem una bona quantitat per anar-ne menjant, a la nevera se’ns guardaran molt bé durant un parell de mesos.

PER PREPARAR EL MOS

Tallem la poma a rodanxes no gaire gruixudes..

Trossegem els filets de verat.

Untem al pa amb la crema del formatge Kuadrat. A sobre posem mitges llunes de poma, uns trossos de cogombre, i els trossos de filets de verat. Acabem amb alguna fulla de rucula.


2 comentaris:

  1. A mi els verats fumats m'encanten...bé, tot el peix fumat...o sigui que aquests entrants em farien gaudir de valent! Petons!

    ResponElimina