dijous, 7 de maig de 2015

TURBOT I CARXOFES A LA SALSA DE JULIVERT




INGREDIENTS

4 talls de turbot
2 talls de pernil
4 carxofes
1 gra d’all
Julivert
Farina
1 copa de vi blanc
Oli d’oliva
Sal

PER LA SALSA DE JULIVERT

1 ceba
Fulles de julivert
Oli d’oliva
1 nou de mantega
Maizena
Sal
Pebre negre molt
Vi blanc

Quan comprem el turbot demanem que ens el facin a talls, 2 de cada llom.

Amb les espines, el cap i julivert, preparem un brou. Deixem coure uns 10 minuts, passat el temps el colem i reservem.

Per preparar la salsa de julivert: Tallem petita la ceba i la sufragui’m amb un raig d’oli, la mantega, un polsim de sal i un de pebre. Afegim les fulles de julivert, hi aboquem una mica del brou que tenim reservat, deixem coure uns 2 minuts. Triturem i passem per un colador fi. Lliguem la salsa amb Maizena.

Piquem finament l’all, i el sufragui’m amb un raig d’oli. Afegim el pernil tallat molt petit i un polsim de farina. Donem unes voltes, afegim els cors de les carxofes, tallades com més ens agradin, un raig de vi blanc, una mica de brou i julivert picat. Deixem coure uns cinc minuts. Rectifiquem de sal si fes falta, doncs amb el pernil gairebé no cal.

Preparem uns xips de carxofes com tinguem costum de fer-los. Reservem

Salem els talls de turbot, els courem a una planxa amb un raig d’oli.

Per servir, al fons del plat posem la salsa de julivert. A sobre posem el turbot, els talls de carxofes i les xips.


4 comentaris:

  1. Es un peix molt fi, amb les carxofes i la salsa de julivert sembla un plat de cinc forquilles.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Aquí tenim un plat de festa major Sion""
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina