dimecres, 30 de setembre de 2015

RACLET AMB ENTREBANCS




Amb els nois i les seves parelles, abans de marxar de vacances, varem fer un dinar que ens agrada molt a tots plegats, és força entretingut, però val la pena la bona estona que es passa mentrestant. I la petita Aina també en va gaudir força.

INGREDIENTS PER 6 PERSONES

1 kg i 200 g de formatge  per Raclet
250 g de gambes pelades
½ kg de bacó fumat
8 salsitxes de Frankfurt
200 g de xistorres petites
200 g de bull negre
2 tomàquets
1 ceba
3-4 barres de pa de ¼ kg.
Pebre negre

Quan comprem el formatge demanem que ens el tallin a talls d’uns 2 mm., tot i que quan el compro generalment, ja no cal dir com el vols, perquè el tallant així.

Escaldem les gambes pelades, amb un polsim de sal. Escorrem, refredem, les tallem a trossos i les posem a una safata per porta a taula.


El bacó fumat, demanem que ens el tallin a talls primets. Una tercera part el tallem a tiretes, per posar amb el formatge i la resta el reservem, per poder coure’l a sobre.


De les salsitxes de Frankfurt, en deixem 5 de senceres, les altres les tallem a rodanxes i les posem a una safata.


Les xistorres les posem a una safata senceres, si algú en vol amb el formatge ja les tallara.

El bull negre, el tallem tot a quadrets petits i cap a una safata.


La ceba i els tomàquets, els tallem a rodanxes primes, retirant-ne la grana, i els posem a unes safates.



Quan compro el pa, demano que me’l tallin a llesques no gaire gruixudes.

Ja ho tenim tot preparat. Ara es el moment, d’endollar la maquina. Quan ja esta calenta, anirem posant el pa a la planxa de sobre fins que el tinguem tot torrat.

Ja podem anar a taula i començar a preparar-nos el dinar, cada comensal ens preparem la bandejeta, posem el formatge, a sobre hi afegim el que ens vingui de gust i tapem amb el formatge que ens ha sobrat a fora, ja que el tall és molt més llarg.

La posem al seu lloc, esperem que el formatge quedi cremós, aboquem el contingut de la bandejeta sobre una o dues llesques de pa, si volem, podem empolsinar amb un punt de pebre negre.

Mentre que esperem que el formatge estigui al punt per menjar, a la planxa de sobre, hi anem posant, els Frankfurts, xistorres i bacó fumat.

És un dinar molt entretingut i molt bo.



10 comentaris:

  1. mmmm que bo!!! jo tinc pendent fer una raclette fa taaaant de temps!! sóc una apassionada del formatge! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens encanta el formatge, i amb aquesta preparació a més de bo és divertida!!!
      Petons

      Elimina

  2. Sión i Miquel; La feina ben feta, no té fronteres.
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Un dinar ben distés i bo, al gust de tothom.
    Petons.

    ResponElimina
  4. És d'aquells tipus de menjar que fan molta pinya al voltant de la taula, com la fondue o la barbacoa. Ideal per fer amb amics o amb la família, i tenir temps de xerrar mentre anem preparant el dinar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com molt bé dius Gemma, son dinars ideals per gaudir amb la família o amb amics!!
      Petons

      Elimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Quin dinar mes bo, a nosaltres també ens agrada aquests tipus de dinar amb familia o amics. Un petó

    ResponElimina