PETITS BUNYOLS DE GAMBES I LA SEVA SALSA
6 gambes
Julivert
2 cullerades de farina
Sal
Pebre negre
½ got de vi blanc
Oli d’oliva
Formatge Mascarpone
Crema de llet
Farina de gamba
Pelem les gambes i les reservem a la nevera.
Per la farina de gamba: A una safata per forn, posem un full de paper
sulfurat, escampem els caps i les pells per sobre, la portem al forn que
tindrem escalfar a 120 ºC, deixem coure durant gairebé uns 45 minuts, anirem
remenant per tal que és coguin de tots costats, han de quedar molt cruixents
per poder-les moldre i aconseguir-ne una farina. La que ens sobri la guardem en un pot de
vidre i en tindrem per altres elaboracions.
Tallem les gambes en dos o tres trossos segons
la seva mida, les posem a un bol, afegim el julivert tallat a trossets petits, el vi i
salpebrem, afegim la farina mica en mica. Hem d’aconseguir una pasta llisa per poder fer els bunyols. Reservem
Quan tinguem els caps i les pells ben
cruixents, ho moldrem molt fi, i ja tindrem la farina de gamba.
A un bol posem dues cullerades de formatge
Mascarpone, dues cullerades de crema de llet, espolsem una culleradeta de
farina de gamba i remenem perquè quedin molt ben incorporats tots els
ingredients. S’ha de notar bé el gust de gamba.
A una paella amb oli fregim els bunyols, amb
una cullera agafem un tros de gamba i la pasta, l’aboquem a l’oli, donem la
volta i ja els tenim llestos.
Servim acompanyats de la salsa.
MMmmm...bunyols de gambes! Quina passada!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Moltes gracies Olga, estan molt bons
ResponEliminaPetons
Aquests bunyols són insuperables!
ResponEliminaSon molt bons, Gracies!!!
Elimina