dimecres, 1 de març de 2017

PATATES FARCIDES AMB XAMPINYONS






INGREDIENTS

2 patates grans
100 g de xampinyons
50 g de mantega
Oli d’oliva
Pebre negre

Escalfem el forn a 180 graus. Quan estigui calent, posem-hi les patates netes i punxades per diversos llocs amb una forquilla, durant uns 50 minuts.

Mentrestant, netegem amb cura els xampinyons, tallem-ne uns quants a làmines i reservem.

La resta els tallem petits, salpebrem, els saltegem amb una mica d’oli i reservem.

Traiem les patates del forn, tallem-les per la meitat i traiem part de la polpa amb una cullera. Aixafem la polpa i barregem-la amb la mantega, que tindrem a temperatura ambient. Afegim els xampinyons que tenim tallats petits i saltejats. Remenem molt bé perquè s’integrin bé els dos ingredients.

Col·loquem la barreja a l’interior de les patates i posem-les un altre cop al forn durant dos o tres minuts.

Saltem amb una mica d’oli a foc molt fort les làmines de xampinyons que tenim reservades. Al plat servim la patata farcida i el saltat de xampinyons per sobre. Així potenciem el sabor dels xampinyons.


2 comentaris:


  1. Sión i Miquel; Curiosament, jo havía fet uns xampinyons fercits amb carn, els xampinyons eren molt grans i nets quedaven, vaja queden, com un plat per fercir-los... aquests amb patata, un tubércol tot terreny fercit amb els xampinyons, molt apetitosos.
    Una abraçada Miquel i Sión¡¡ :O))

    ResponElimina
  2. Josep, tant els xampinyons com les patates son dos productes excel•lents per farcir-los!!
    Una abraçada

    ResponElimina