BRAONS DE PORC AMB CIGRONS I CAMAGROCS
2 braons de porc
½ k de cigrons
250 g de camagrocs
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
100 g de llard de porc
1 ceba
1 pebrot vermell
2 dents d’all
1 got de vi blanc
2 gots de brou de carn
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Introduïm els braons amb salmorra durant 2
hores. Passat el temps els traiem tota la sal amb un paper de cuina. Un cop
nets de sal, mirem de treure’n les pells que puguin porta.
Portem una cassola al foc amb el llard,
enrossim els braons per tots costats. Quan els tinguem ben daurats, afegim la
ceba tallada petita, donem unes voltes i aboquem el pebrot i els alls també
tallat petit, tornem a donem un parell de voltes i baixem el foc a mitja
intensitat.
Quan la verdura hagi perdut rigidesa, afegim
el vi, deixem evaporar una mica, en aquest punt hi aboquem el brou que ja
l’haurem escalfat, fins que en cobreixi la meitat de la carn.
Tapem la cassola i deixem coure durant una
hora, donant la volta de tant en tant.
Passat el temps, retirem la carn de la
cassola, triturem les verdures amb el turmix i les passem pel colador xines.
Tornem la salsa colada a la cassola, posem els
braons, els cigrons i els camagrocs, deixem coure tot el conjunt a foc suau,
durant una mitja més.
Per servir posem al plat un llit de cigrons i
camagrocs amb el braó a sobre.
Aquest plat és per dues persones.
Molt bò aquest plat de braons.
ResponEliminaPetonets.
Sí que estaven molt bons !!
EliminaPetonets