dimarts, 6 d’abril de 2010

TIRAMISU


INGREDIENTS

300 g formatge mascarpone
50 g sucre
3 ous
2 tasses de cafè
Melindros
3 cullerades d´Amaretto, conyac, o el licor que ens agradi
Cacau en pols

A un bol posem els rovells i el sucre, barregem fins que ens quedi el sucre ben incorporat, millor si quan ho fem tenim el bol sobre aigua calenta.

Afegim el formatge i sense parar de remenar, fins que ens quedi una pasta espessa i lligada.

Batem les clares a punt de neu amb la batedora, les incorporem a la barreja remenant de baix cap a dalt, molt delicadament, perquè no ens perdin el punt de neu.

Mullem els melindros amb la barreja de cafè i el licor, sense que ens quedin excessivament amarats.

Folrem el motllo amb la meitat dels melindros, tirem al damunt una capa de crema, cobrim amb la resta de melindros i la resta de la crema.

Deixem reposar a la nevera unes 3 hores.

Abans de portar-ho a taula recobrim amb el cacau en pols.

24 comentaris:

  1. Hola bonica Sion, quina meravella de tiramisú, la foto t'ha quedat genial. Una petita obra d'art que es menja en tres minuts. Enhorabona, de tot cor.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb la Txell, és una obra d'art, Sion! Felicitats! Mmm! Quina delicia!

    Petonets,
    Marina

    ResponElimina
  3. Jo m'apunto al club, tota una monada i si fiquem la cullerada....

    Muas!

    ResponElimina
  4. Jo també penso que t' ha quedat molt bé, però a mi no em duraría tres minuts, fa molt temps que no el faig.
    Petons.

    ResponElimina
  5. El tiramisú és de les meves postres preferides, i fet a casa sempre és molt més bo. L'acompanyament amb les maduixes el trobo molt encertat!

    ResponElimina
  6. Ostres, i només són les 11h. Quina gana. Això em passa per no esmorzar...t'ha quedat 'estupendu'.

    :)

    ResponElimina
  7. Estic d'acord amb la Gemma, com el de casa cap i aquest teu té un aspecte exquisit. Petonets

    ResponElimina
  8. La veritat es que te molt bona pinta, m'encanta el tiramisú però l'he menjat bo en un parell de llocs....
    a veure aquest...petons

    ResponElimina
  9. Jo pq estic a regim, si no t'agafava ara mateix el plat!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  10. Mmmmmmm! quina combinació! tiramisú amb maduixes! La foto també t'ha quedat molt i molt bé. Felicitats!

    ResponElimina
  11. A mi no m´agrada el tiramisú , però aquest t´ha quedat de fabúla!!!!
    Molt ben presentat!!!

    ResponElimina
  12. Hola Sion!!
    El tiramisú és un dels meus postres preferits!! És boníssim!! Una delícia!
    I aquest teu té una pinta fenomenal!!

    Felicitats!! Una abraçada!

    ResponElimina
  13. No n' he fet mai, i el tinc pendent, m ' anoto la recepta d' aquest teu, que ha de ser boníssim..

    ResponElimina
  14. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. La cuina vermella
    Si tardes en fer-lo i desapareix amb un tres i no res, però val la pena
    Molts petons

    Marina
    Moltes gracies
    Petons

    Gemma
    Hi estàs convidada
    Un petonet

    La cocinera de betulo
    A casa també dura ben poc.
    Petonets

    ResponElimina
  16. Gemma
    Sempre es mes bo el fet a casa.
    Petonets

    Starbase
    Moltes gracies
    Una abrasada

    Carmen (Dulces Bocados)
    Moltes gracies
    Petons

    Nuria
    Al de casa sempre es mes bo
    Petons

    Sonia-L´Exquisit
    Llàstima ten guardava un tros jejeje
    petons

    ResponElimina
  17. Guspires
    Es una combinació força adient. Gracies
    Petonets

    Els peixos
    Gracies, no ens pot agradar tot, no???
    Molts petons

    Cuinetes
    Bon aspecte i boníssim, que mes podem demana
    Petons

    ANNAFS
    Quan el provis ja em diràs.
    Petons

    ResponElimina
  18. Amb aquests colors tan bonics sembla una obra d'art!
    Quina presentació més maca!

    ResponElimina
  19. Sion, ets la reina de la presentació...aquest tiramisú està de cullerot!.Si n'és d'important la presentació d'un plat...i si a més a més és senzilla millor.A reveure.Mercè-DC.

    ResponElimina
  20. Que rico! un postre que nunca pasa de moda.
    Súper linda la presentación.
    besotes
    Gaby

    ResponElimina
  21. Sion,
    Una presència extraordinària, suposo que del gust no cal ni parlar-ne (al menys els que no vam tenir la sort de tastar-lo).
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Margarida
    Si esta molt bo, i ben presentat encara guanya mes.
    Petons

    Mercé
    Moltes gracies, intentem que surti molt be.
    Petonet

    Gabriela, clavo y canela
    Como muy bien dices nunca pasa de moda. Gracias
    Besos

    Josep
    El gust igual que la presencia, la propera us en guardarem, jejeje
    Una abrasada

    ResponElimina
  23. sion, he aplegat tart, la propera vegada que el preparis, nó se tires a sú, tiramelo a mi.....oi??

    paco

    ResponElimina
  24. No et preocupis que el pròxim ja t`el tiro a tu perquè el puguis provar
    Petons

    ResponElimina