diumenge, 18 d’abril de 2010

TAPAS V


CREMA DE CARXOFES

INGREDIENTS

Carxofes
Sal
Pebre negre
Oli

ACOMPANYAMENTS

Carxofa
Botifarra ó carn picada

Per la crema de carxofes, netegem las carxofes deixant la part tendra, les tallem petites, salpebrem i posem a una paella amb una mica d’oli i aigua que quedin cobertes, fins que ens quedin molt tendres, (si fes falta podem posar-hi una mica mes d’oli i aigua).

Quan creiem que estan llestes, las triturem amb el turmix i passem per un colador fi, si ens queda molt espès podem posar-hi unes gotes d’aigua, (també s'hi pot posar crema de llet, si agrada). Reservem.

Per preparar els encenalls, tallem un cor de carxofa amb la mandolina, ó a ganivet, ven prim, salem i a una paella amb una mica d’oli els enrossim. Reservem

Per preparar las mandonguilletes petitones, amb la botifarra ó carn picada les preparem com tinguem costum de fer-ho normalment, a una paella amb oli les fregim. Reservem

Per servir posem la crema de carxofa, unes mandonguilletes i una muntanyeta de encenalls de carxofa, i un raget d’oli d’oliva.



CABDELL DE CALAMAR

INGREDIENTS

1 calamar gran
La tinta ó un sobre
Talls de cansalada fumada tallada molt fina
Oli
Sal

Netegem molt bé el calamar, les potes i la part mes estreta de la bossa la reservem per un altre ocasió.

Obrim la bossa de dalt a baix perquè quedi com una planxa, posem a congelar fins que estigui una mica rígida, per poder-la tallar ben prima, tallem tires, al llarg d`uns 0,5 centímetres, salem .

Fem grups amb 6 tires i lliguem amb la cansalada fumada.

Per preparar la vinagreta de tinta natural ó de sobre, la aclarirem amb una mica d’oli temperat, perquè sigui mes lleugera.

Marcar el cabdell a una paella amb unes gotes d’oli .

Amanim amb la vinagreta de tinta



GOTETS DE BRANDADA I PIQUILLOS

INGREDIENTS

200 g, bacallà dessalat
200 mg. oli d’oliva
½ pot pebrots del piquillo
2 grans d’all
Pebre negre

Per a la brandada de bacallà:

A un casso amb oli calent (55º aprox.) confitem els alls.

Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.

Triturem el bacallà amb el minipimer afegint-li part del mateix oli de confitar-lo.
Reservem.

Per a la mousse de pebrots del piquillo

Escorrem els pebrots del seu suc, mentrestant escalfem a una paella una mica d’oli, posem un polsim de sal i de sucre per confitar-los, fins que ens quedin una mica consistents, els triturem amb el minipimer i passem per un colador molt fi, per obtenir una crema. Reservem

Muntatge del gotet

Omplim els gotets fins a la meitat amb la brandada. Posem a sobre la crema de pebrots del piquillo.

Per acabar, decorem amb un rajolinet d’oli de oliva i un polsim petit de pebre negre

29 comentaris:

  1. Sion,
    Una magnífica col·lecció d'entrants dels quals en prenem bona nota.
    Veient les fotos ja et venen ganes de tastar-los.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Hola Sion, quina creativitat, unes tapes molt originals, amb elles quedes com una reina.
    Petons.

    ResponElimina
  3. sion, si la imaginación es poder, tú tienes todo el poder para llevar tu imaginación a cada rincon de tu cocina y deleitarnos con tu grán hacer.......saludos paco

    ResponElimina
  4. Madre mía! que lujo de platillos y que presentación! muchas gracias por éstos manjares..
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  5. Quines tapes!de cullera grossa!prenc nota Sion.a reveure, mercè-

    ResponElimina
  6. Renoi, com us cuideu!!! Aquestes tapes em semblen totes delicioses!! Ja se que fare el dia que tingui un sopar que vulgui sorprendre els comensals... venir a prendre nota al vostre blog! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. A estas tapas no hay quien se resisita!!me gustan todas,pero si tuviera que elegir una,me quedo con los vasitos de bacalao....es mi pescado favorito.
    Besets.

    ResponElimina
  8. Sion, hola guapa,
    Unes tapes entrants de luxe, mmm!Les apunto per quan vulgui sorprendre als meus convidats :)
    Gràcies per compartir-les!
    Petonets,
    Marina

    ResponElimina
  9. Sion! per que tu n'hi dius tapes, però son petites obres d'art de categoria superior! Precioses i molt originals.

    un petó, bonica. :-)

    ResponElimina
  10. el divendres vaig fer crema de carxofes, però diferent a la teva.
    M'agradat molt la manera de presentar-la, i els gots de brandada molt originals

    petons

    ResponElimina
  11. Jo també me'n quedaria una de cada, no sabria pas dir quina m'agrada més. Boníssim i amb una presentació exquisida!

    ResponElimina
  12. M'agraden totes, totes totes.
    petons

    ResponElimina
  13. Noia cada vegada m´agrada més entrar al teu bloc ....quina passada de platets!!!!

    ResponElimina
  14. Tots espectaculars. La carxofa esplèndida, però em quedo amb el bacallà :)

    ResponElimina
  15. Josep
    Si els proveu, ja em direu.
    Una abraçada

    La Cocinera de Betulo
    Queden força be. Gracies.
    Petonets

    Paco
    Moltes gracies, m’afalaguen molt els teus comentaris.
    Una abraçada

    Gabriela, clavo y canela
    Gracias a ti.
    Besos

    ResponElimina
  16. mercé
    Gracies
    Petons

    Mercé
    Fem el que podem jejeje.... quan vulguis, seràs molt benvinguda.
    Molts petons

    Mesilda
    Con los dos ingredientes, la combinación creo es muy buena, ya me dirás.
    Besos

    Marina
    Gracies. Desitjo que la sorpresa sigui molt grata.
    Molts petons

    ResponElimina
  17. Gemma
    Passa i recull-los
    Un petonas

    Maduixa
    Moltes gracies amb sento afalagada
    Petons

    Lidia
    Hi ha moltes formes de fer les mateixes receptes
    Petonets

    Gemma
    Perque no totes????
    Petons

    ResponElimina
  18. Nuria
    Gracies, gracies,i gracies
    Molts petons

    Els peixos
    Moltes gracies per les floretes
    Molts petons

    Starbase
    Moltes gracies, tot per tu jejeje.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. MMMMM! Quins aperitius més vistosos i bons! Segur que entre els convidats i tantes visites al blog ja no en deuen quedar, no?
    Llàstima, la pròxima prometo ser la primera. Petonets guapos!

    ResponElimina
  20. HOLA SION, GUAPA TU

    CARAI QUIN "VERMUT"...TREUS TOT AIXÒ UN DIA DE VISITA, I ELS CONVIDATS JA DIRECTAMENT ES QUEDEN A VIURE A CASA TEVA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  21. Nena, quin bé de Déu!!! M'agafen ganes de pujar, ara que s'acosta l'hora de dinar, a veure si te n'ha quedat cap per a mi!!! (però segur que faig tard, perquè em la bona pinta que tenen...jejej)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  22. Hola Sion, quin bé de deu de tapes! en prenc bona nota.
    Salutacions (des de comacasa-res)

    ResponElimina
  23. Carai, ets la reina de les tapes!. Totes tan ben presentades i tan bones...

    ResponElimina
  24. Gemma Guspires
    Tindràs de ser mes matinera per poder provar -les jejejeeje
    Petonets

    Susanna
    Va ser un dinar per nosaltres, però mi vaig voler lluir.
    Petonets

    Dolça
    Considerat convidada, si fa falta repetirem
    Petonets

    Teresa,
    Moltes gracies
    Petonets


    ANNAFS
    Moltes gracies
    Petonets

    ResponElimina
  25. Has tocat la meva fibra sensible,jajaja, totes tres son les meves preferidesssss!!! Una presentació 10000!!!!!Petons

    ResponElimina
  26. M`en alegro, que totes t`agradin. Moltes Gracies
    Petons

    ResponElimina
  27. quelles magnifiques verrines,j'ai du mal à choisir tout est si délicieux!!!
    bonne journée

    ResponElimina
  28. Fimère

    M`alegro que t`agradin. Merci
    Petons

    ResponElimina