SÈPIA GUISADA


INGREDIENTS

1 kilo sèpia
1 ceba
1 got de cervesa
2 gots d’aigua
Sal
Pebre negre
2 patates mitjanes
¼ kilo pèsols

Netegem molt be la sèpia, reservant la salsa, la tallem a daus a la mida que més ens agradi, salpebrem.

A una cassola, posem oli i quan sigui calent, enrossim la sèpia a foc moderat, quan ha canviat una mica de color, posem la ceba ratllada molt fina, remenem molt sovint perquè la ceba se'ns confiti junt amb la sèpia, posarem el foc al mínim i que cogui durant uns deu minuts.

Mentrestant posem la salsa de la sèpia en un bol, amb un got d’aigua, i remenem molt bé perquè se'ns incorporin bé els dos ingredients. Reservem

Tallem les patates a trossos com ens agradin, les fregim una mica i reservem.

Bullim els pèsols, escorrent-los quan els falti un punt de cocció.

Passat el temps aboquem la salsa a la cassola, junt amb un got de cervesa, que ens quedi ben coberta, rectifiquem de sal si fes falta, i deixem a foc molt moderat uns altres deu minuts, posem las patates i els pèsols a la cassola i deixem coure fins que la tinguem al nostre gust.

Comentaris

  1. Sión,
    Un bon plat, sí senyora! La sèpia m'encanta i dóna molt de joc a la cuina.
    Salut.

    ResponElimina
  2. voilà une assiette composée de magnifiques saveurs, ça ne peut être qu'un vrai régal
    bonne journée

    ResponElimina
  3. sion, si en dic que fá un muntó de anys que nó iá provat aquest plat, peró un muntó, bonisim de axó si en recordo.....ahhhhhhhh iá saps que tin un arrosset pendent per a tú el faré no en preocupis......salutaçións paco

    ResponElimina
  4. mmm.aixo m'ho feia ma mare quan era petita i jo, no se per que, fa molt de temps q no ho faig....gracies!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. Sion, no saps com ens agrada la sèpia i no en faig mai. Mal fet, perquè és aquells plats que sol agradar a tothom. Ja m'has tocat el voraviu i em sembla que no passaran gaires dies que en possi al foc. T'ha quedat excel·lent, una pinta deliciosa. Ai, qui ho pogués tastar!
    Una abraçada i areveure

    ResponElimina
  6. la sèpia sempre l'acostumem a menjar a la planxa, així guisada no le he menjat mai i fa bona pinta

    petons

    ResponElimina
  7. La sèpia i el calamar són de les coses que trobo més gustoses i que més m'agraden tant a la planxa com guisades...La teva recepta, com sempre, està per provar-la! a reveure Sion

    ResponElimina
  8. Sepia con cerveza?esto se tiene que probar,que original.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Sion, hola guapa,
    És un plat que m'agrada molt, si us sembla bé vaig a buscar pa, per sucar en aquesta salseta que m'encanta, mmm!
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  10. LA sipia es deu estovar més amb la cervesa? Jo en faig a vegades però no hi poso cervessa, i hi faig unes mandonguilles.

    ResponElimina
  11. Anava a fer demà sèpia guisada amb patates, però sempre hi pos vi, la probaré amb cervesa. Gràcies.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Els fogons del pare
    Si senyor fins i tot a la planxa esta boníssima.
    Petons

    Fimere
    Es un buen plato, y con distintos sabores
    Petons

    Paco
    Ja passa a vegades, hi no saps per que, hi han plats que tardes mol de temps per fer-los
    Petonets

    Sonia – L`Exquisit
    Dons fes-lo i repetiràs.
    Molts petons

    ResponElimina
  13. Gemma Guspires que porta el vent.
    Considerat convidada, tot es qüestió de posar-se, ara es el temps dels pèsols.
    Petons

    Lidia
    A casa també agrada molt a la planxa, beró quan en trobes una de fresca i gran, et pot mes la tentació.
    Petonets

    Mercè
    Si la proves repetiràs, es un plat únic fabulós
    Molts petons

    Mesilda
    Como he dicho varias veces en mi bloc yo cocino siempre con cerveza en lugar de vino
    Besos

    ResponElimina
  14. Marina
    Una bona barra de pa i no dejar salsa
    Petons

    Annafs
    La cervesa espessa una mica mes la salsa i li don molt bon gustet, per mi ascla.
    Molts petons

    La cocinera de Betulo
    Per al meu gust queda millor, encara que a mi no m`agrada el vi
    Molts petons

    ResponElimina
  15. No he fet mai sèpia guisada amb cervesa, queda molt fort el sabor?. I ara que és temps de pèsols frescos, un bon acompanyament!.

    ResponElimina
  16. Jo també ho provaré amb cervesa, perque la sèpia guisadeta amb patates em té el cor robat i així li dono un altre 'toc' :)

    ResponElimina
  17. Això de la cervesa trobo que li ha de donar un toc moooooooolt especial. De ben segur que ho provaré.
    Petons!

    ResponElimina
  18. Una recepta molt i molt bona!!! La sépia m'agrada molt i ara, per cosa de règim, n'hem de menjar alguna vegada. Per cert, no he entés això que dius de "Netegem molt be la sèpia, reservant la salsa...Mentrestant posem la salsa de la sèpia en un bol, amb un got d’aigua, i remenem molt bé perquè se'ns incorporin bé els dos ingredients. Reservem". Què és la "salsa" de la sépia? És alguna part de la mateixa sépia? Gràcies per la teua paciència. Els meus coneixements culinaris són limitats.

    ResponElimina
  19. Une assiette pleine de saveurs.
    A bientôt.

    ResponElimina
  20. Gloria
    No queda fort de sabor, mes aviat espessa una mica mes la salsa, si ho probes ja amb diràs.
    Molts petons

    Starbase
    Amb cervesa li dona un toc especial.
    Una abraçada

    La Quinta del Luculus
    Com molt ve dius, la cervesa li dona un toc una mica diferent.
    Petonets

    Francesc
    La salsa es una part de la sèpia, quan la compres si te la netegen demanes que et guardin la salsa, dons es com una bosseta amb un contingut de color marronos. No et preocupis l’important es poder ajudar-nos uns als altres.
    Una abraçada.

    Nadji
    Muchas gracias.
    Besos

    ResponElimina
  21. La sepia guisada y con unas patatitas, está de muerte!!!
    riquísima receta.
    un biquiño

    ResponElimina
  22. La sípia es bona de totes maneres , oi??
    Aquesta té la pinta de ser molt tendre!!!

    ResponElimina
  23. Sion, sí senyora! Un plat de temporada i moooooolt ben guisat amb la cervesa. Trobo que la cervesa a la cuina li dóna un toc als guisats deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  24. Pilar Lechuza
    Si señora es un guiso con mucho sabor
    Besos

    Peixos
    Era tendríssima i molt fresca comprada a la Boqueria i això que sencera pesava un kg i mig.
    Petons

    Merce
    Als guisats sempre i poso cervesa, crec que els dona un toc boníssim i espessa una mica les salses.
    Petons

    ResponElimina
  25. Exceŀlent!

    Ací a Mallorca fan una sépia també molt bona... un dia en faré la recepta!

    Muac!

    ResponElimina
  26. Que bo Sion, que bo!.

    Escolta, quan parles de la salsa de la sípia, vols dir la tinta? es que no ho tinc clar per que veig la salseta molt clareta i potser ho he entès malament.

    un petó bonica.

    ResponElimina
  27. Sión i Miquel; Un bon àpat amb aquest plat, sens cap dubte. Un plat de temporada i ben condimentat. Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡. :-D

    ResponElimina
  28. UN classic que no passara mai de moda... crec que es la primera recepta que vaig fer el primer cop que vaig tenir convidats a casa :))

    ResponElimina
  29. Què bona la sèpia! estodada està molt bona! amb cervesa no l'he provat, ho faré.
    petó

    ResponElimina
  30. m'apunto el got de cervesa, crec que en triaré una de negra....
    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Hola Sion, jo també trob que és un plat molt bo i es cert que a Mallorca en feim un guisat molt semblant li deim sipia amb ceba.

    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Xavier
    Ja estic esperant la recepta
    Petons

    Maduixa
    No, la salsa es una bossa amb un contingut marron clar, que segons diuen es la melsa, la tinta es un altre bosseta, normalment a les peixateries, sempre et pregunten si bols la tinta i la salsa.
    Molts petons

    Josepb
    Si sobre tot ara que es l`època dels pèsols.
    Petons

    Gurmet
    Gracies per la visita ens anirem veien
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Gemma
    Tens tota la raó es un d`aquells plats, que com a mínim un cop al any fas.
    Molts petons

    Teresa
    Fes-la i ja em diràs
    Petonets

    StHilari
    La cervesa es per la sèpia he¡¡¡¡¡ jejejeje
    Una abraçada

    Xisca
    Posant-te-li ceba també a d’estar molt bona, la sèpia es bona amb totes les preparacions
    Petons

    ResponElimina
  34. La sípia estofada m'encanta i els pèsols d'aquest temps encara més! M'agrada molt el teu plat!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  35. Gràcies al teu comentari jo també t'he descobert. La veritat és que sóc molt nova en aquest món dels blogs. Et seguiré, m'he mirat les teves receptes i em semblen molt interessants!Aquesta mateixa de la sèpia ha de ser boníssima i amb els pèsols frescos d'ara, encara més!

    ResponElimina
  36. Dolça
    Es un plat perfecta per aquesta època, bona sèpia i bons pèsols
    Molts petons

    Visc a la cuina
    Gracies per la visita, ens anirem veient
    Petons

    ResponElimina
  37. Mmm, esto está de lujo! tus platos siempre son originales..
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  38. Gabriela, clavo y canela
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  39. Buena receta. La verdad es que tiene una pinta estupenda.
    Besos

    ResponElimina
  40. M'encanta la sípia i aquesta recepta, amb els pèsols d'acompanyament, queda perfecta. Petonets

    ResponElimina
  41. Rosa
    Muchas gracias por tu visita
    Besos

    Carme
    Els pèsols son un acompanyament ideal per a la sèpia
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars