dilluns, 7 de juny de 2010

PETITS PLAERS


Aquesta no és una recepta en si, si no una reivindicació, de totes aquelles receptes que per senzilles, i no per deixar d`estar boníssimes no es publiquen als blocs. Com són unes fresques, platejades i saboroses sardines fetes a la brasa, a la brasa d'unes branques d`alzina amb un punt de sabor a resina d`un grapat de pinyes resseques, sardines al seu punt ni poc fetes ni massa eixarreïdes pel foc.

Acompanyades per una bona llesca de pa de pagès fet a la llenya com antigament, com tota la vida, torrat amb aquell punt daurat, que encara no ha ennegrit el foc, i que conserva tot el seu aroma, aromatitzat amb una mica d`all no massa, el just, ben sucat amb tomàquet i amanit amb un bon raig d`oli verge d`oliva de qualsevol de les nostres D.O. Empordà, Siurana, les Garrigues.

Una amanida senzilla de tomàquet, acabat de collir de l'hort, madurat a la branca conservant aquell sabor i olor casi perduts amb el temps, amanit amb un bon oli d`oliva verge. Per acabar d'arrodonir els gustos i els colors un grapat d`olives negres dolces o un punt amargants, d`Aragó, mortes o de kalamata.

Regat amb un porró de bon vi, o una cervesa ben glaçada amb un dit de bromera.

Que aprofiti i vagi de gust.

39 comentaris:

  1. Pues realmente, un pequeño placer!
    un beso
    Gaby

    ResponElimina
  2. Sion done'm l' adreça on puc menjar tot aixó que vaig volant.
    Ni punt de comparació fetes amb cuina eléctrica, però es ho que hi ha.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Madre mia que hambre me has dado!!con forme iba leyendo me imaginaba esas sardinas tan sabrosas y ese pan de pueblo ummmmm.....que buenooooo....me voy a comprar las sardinas jajaja...
    Besets.

    ResponElimina
  4. Sión; Les sardines posades com estàn a la "foto" semblen les cordes d'una arpa,amb un só celestial, al sentir aquets sabors tant i tant autèntics... deliciós Sión i Miquel¡¡
    Que vagi de gust¡¡ :-D

    ResponElimina
  5. Això és un petit plaer... però un gran petit plaer!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Es veritat, ens creiem que si no te molta presencia, no cal posarlo, pero aqui no estem fent una competició, sinó, aprendre uns dels altres, per aixó, em sembla un menjar ben sá i deliciós.Sión, si tinc cap falta m'ho dius, que m'estic oblidant del que vaig aprendre.
    Muxu haundi bat

    ResponElimina
  7. Això és lo millor de lo millor, que bo! Les sardines fetes a la brasa amb la llesca de pa torrat mmmmm....

    Petonets

    ResponElimina
  8. L'has clavada! El bon menjar de cada dia no ha de ser necessàriament car ni laboriós. Cal, sí, el respecte a la matèria primera (el peix, ben frec; l'oli, verge extra; les tomates, tomates)i un poquet de gust. Com tu ben dius, els de la foto són uns petits (?) plaers.
    Besets

    ResponElimina
  9. Yo más bien diría un pequeño bocado pero un gran placer. Porque ¿por qué algo tan sencillo y tan simple no tiene porqué estar rico? unas sardinas, tomate y aceitunas acompañadas por un buen pan es un manjar, una delicia.
    No me importaría poder probarlo, seguro que disfrutaría mucho.
    Saludos

    ResponElimina
  10. Tens tota la raó, aquest menjar es un plaer pel paladar! ummm!!!

    ResponElimina
  11. No podríem estar més d'acord amb tu, aquest pa amb tomàquet amb sardinetes, és un plaer, un luxe, una meravella per als sentits. Gràcies per reindinvicar aquestes petites grans coses.

    ResponElimina
  12. Per on dius que tinc que passar a sopar?

    Muas guapa!

    ResponElimina
  13. Visca les receptes gustoses i senzilles que ens conecten amb alló que realment sóm!!

    ResponElimina
  14. Jo m'apunto de seguida a menjar unes sardines com aquestes, i tant!

    ResponElimina
  15. Si em fas una torradeta d'aquestes, vinc ara mateix!

    I si senyora, tens rao, hauriem de publicar tb les coses mes senzilletes q fem, q tb son molt bones!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  16. Gabriela, clavo y canela
    Los pequeños placeres hay que disfrutarlos
    Besos

    LA COCINERA DE BETULO
    Per poder-les menjar així, tenim que fer uns 150 km., estàs convidada, es que a casa no es poden fer, tindríem olor a sardina tota la setmana.
    Molts petons

    Mesilda
    Les preparem algun dissabte per sopar, i es com si fóssim al millor restaurant de muntanya
    Molts petons

    Josepb
    Amb aquet plat al davant es com si fóssim al cel jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Dolça
    I tant, tens tota la raó
    Molts petons

    Rosa
    Son plats que no els donem importància, paro el dia que hi penses, et dius ¿ i perquè no?
    Molts petons

    Carme - cocina con sabor
    Com molt be dius es lo millor de lo millor
    Molts petons

    Queti B.
    Com a qualsevol plat si els productes son de primera qualitat, i no dona massa feina o tenim tot guanyat.
    Molts petons

    ResponElimina
  18. Juan
    Es un plato muy sencillo, pero si los productos son de buena calidad, y hay muchas ganas de comerlo, lo tenemos todo a nuestro favor. Una exquisitez.
    Un abrazo

    Laura
    Moltes gracies
    Molts petons

    La cuina vermella
    Quan tens el plat al davant, et preguntes i ¿perquè no? dons foto i endavant.
    Molts petons

    Gemma
    Vingué que t´esperem jejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Starbase
    Tens tota la rao del mon, un plat senzill pot ser el millor del mon
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Dons també t’esperem jejeje
    Molts petons

    Sonia – L´Exquisit
    També t´esperem , prepararem una sardinada per blocaires jejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  20. En ocasions hi han receptes (i jo soc el primer en fer-ne) que quan les acabes de menjar, dius "bonissim... però he perdut un munt de temps en fer-la". I d'altres que per la seva senzillesa, les fas en un moment i el plaer es el mateix.. (al menys per mi que soc persona amb gana). Vull dir que un gran plaer les sardines..

    ResponElimina
  21. Estic d'acord . Aquest plat per senzill i per bo té tot el dret estar en el bloc. Molt bon plat , no m'importaria sopar-ne avui vespre.

    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Molt bona reivindicació! Prefereixo mil vegades aquest plat que no pas un caviar!!!

    ResponElimina
  23. Això és un gran plaer, Sion!!! ara que la sardina està en temporada s'ha d'aprofitat i menjar-la de mil maneres!
    una abraçada!

    ResponElimina
  24. HOLA SION, GUAPA TU

    UN APAT DE SUPER, SUPER, SUPER....LUXE...COM DISFRUTARIA ARE MATEIX AMB UN PLAT COM AQUEST AL DEVANT...HUMMMM....

    FINS I TOT TAMBÉ AMB UNA BONA COPA DE CAVA FRESQUETA.....

    PETONETS MACA, SUSANNA

    ResponElimina
  25. Pienso como tu, realmente un plato sencillo hay que revindicarlo y qué mejor manera?
    Gracias por esta delicia.
    Un beso.

    ResponElimina
  26. Si senyora!,els plats senzills i de tota la vida mereixen un lloc rellevant a la nostra cuina i els hem de tenir presents sempre.Em sumo a la reivindicació!...(clar, alguna cosa toca reivindicar avui que hi ha vaga...no?)a reveure!

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  28. Ricard Sampere
    Som també son de gana, però també ens agraden plats senzills com aquet, i en gaudim igual que si fos el mes sofisticat dels plats.
    Una abraçada

    Xisca
    Al bloc de tant en tant també li va be un plat ben senzill però que esta molt bo. Jo avui també repetiria jejeje
    Molts petons

    Gemma
    Moltes gràcies, a nosaltres també
    Molts petons

    Teresa
    Aprofitar la temporada va molt be, la llàstima es que a Barcelona així, no la puc fer i hem de esperar els caps de setmana i que trobem sardina allà.
    Mols petons

    ResponElimina
  29. SUSANA
    Jo repetiria ara mateix, i la copeta de cava per desprès a la fresqueta.
    Molts petons

    Kako
    Generalmente los platos sencillos nos los guardamos, que no por sencillos son menos buenos. Muchas gracias.
    Muchos besos

    Mercè
    Tens tota la raó, hem de reivindica aquet tipus de plat i avui es el dia ideal alem encertat jejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  30. Sion,
    Ens afegim a la reivindicació de les receptes senzilles i de tota la vida-
    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Je découvre ton blog.
    De bonnes recettes.
    Je reviendrai.
    A bientôt.

    ResponElimina
  32. A mi m'encanta anar pel carrer i sentir la flaire de sardines a la brasa que surt d'alguna casa. Però amb això ja en tinc prou. No em cal menjar-me-les, entre altres coses perquè el seu greix no se'm posa bé. Ara una torrada de pa de pagès amb un bon rajolí d'oli verge extra, ja me'l menjaria, ja! Entre el pa i la flaire de la sardina pensaria que ja he sopat com una reina!
    Com va el peu?

    ResponElimina
  33. Vine a devolverte la visita y me encontre con esas deliciosas sardinas, ummm que ricas!.
    Gracias por visitarme y por tu comentario.
    Un cariñoso saludo

    ResponElimina
  34. Josep
    Crec que totes aquestes receptes so mereixen
    Una abraçada

    Nadji
    Bienvenida seas, gracias
    Besos

    Margarida
    Si amb la olor ja en tens prou sempre et queda la torrada amb un rajolí d’oli d’oliva, amb formatge, pernil o............ el que et vingui de gust!!!!
    Molts petons

    Annie
    Gracias a ti también.
    Besos

    ResponElimina
  35. A veces nos empeñamos en publicar cosas exóticas y nos olvidamos del día a día. Unas sardinas a la brasa son, además de muy nutriticas, un bocado exquisito.
    un biquiño

    ResponElimina
  36. He anat a parar al teu blog i no me'n puc estar, tens tota la raò! de vegades les receptes més senzilles són les que ens fan disfrutar més, i aquest plat típic tan senzill em penso que em faria plorar de l'emoció jejeje

    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  37. Sión, hola guapa,
    Un petit gran plaer aquest moss ;)
    I pa torrat amb aquesta tria d'or líquid, uau! Fantàstic! Quina gana ara! :)
    Petonets,
    Marina

    ResponElimina
  38. Pilar – Lechuza
    Tienes mucha razón, algunas veces según lo que cocinas no piensas en publicarlo, aunque a veces podría ser mas agradecido que cualquier manjar. Muchas gracias
    Besos

    Acabatdefer
    A vegades els plats senzills son dels que en gaudim mes. Acabo de passejar per el teu bloc i es força interessant, tens alguna recepta que et copiaré, amb el teu permís
    Benvinguda, espero gaudeixis de unes bones estones en aquet mont blocaire, dons es molt encisador. T’aniré seguint.
    Molts petons

    Marina
    Moltes gracies. Si en vols!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  39. Tens tota la rao ...aixó és tot un plaer......al menys per mi!!!!!

    ResponElimina