PETITS PLAERS
Aquesta no és una recepta en si, si no una reivindicació, de totes aquelles receptes que per senzilles, i no per deixar d`estar boníssimes no es publiquen als blocs. Com són unes fresques, platejades i saboroses sardines fetes a la brasa, a la brasa d'unes branques d`alzina amb un punt de sabor a resina d`un grapat de pinyes resseques, sardines al seu punt ni poc fetes ni massa eixarreïdes pel foc.
Acompanyades per una bona llesca de pa de pagès fet a la llenya com antigament, com tota la vida, torrat amb aquell punt daurat, que encara no ha ennegrit el foc, i que conserva tot el seu aroma, aromatitzat amb una mica d`all no massa, el just, ben sucat amb tomàquet i amanit amb un bon raig d`oli verge d`oliva de qualsevol de les nostres D.O. Empordà, Siurana, les Garrigues.
Una amanida senzilla de tomàquet, acabat de collir de l'hort, madurat a la branca conservant aquell sabor i olor casi perduts amb el temps, amanit amb un bon oli d`oliva verge. Per acabar d'arrodonir els gustos i els colors un grapat d`olives negres dolces o un punt amargants, d`Aragó, mortes o de kalamata.
Regat amb un porró de bon vi, o una cervesa ben glaçada amb un dit de bromera.
Que aprofiti i vagi de gust.
Acompanyades per una bona llesca de pa de pagès fet a la llenya com antigament, com tota la vida, torrat amb aquell punt daurat, que encara no ha ennegrit el foc, i que conserva tot el seu aroma, aromatitzat amb una mica d`all no massa, el just, ben sucat amb tomàquet i amanit amb un bon raig d`oli verge d`oliva de qualsevol de les nostres D.O. Empordà, Siurana, les Garrigues.
Una amanida senzilla de tomàquet, acabat de collir de l'hort, madurat a la branca conservant aquell sabor i olor casi perduts amb el temps, amanit amb un bon oli d`oliva verge. Per acabar d'arrodonir els gustos i els colors un grapat d`olives negres dolces o un punt amargants, d`Aragó, mortes o de kalamata.
Regat amb un porró de bon vi, o una cervesa ben glaçada amb un dit de bromera.
Que aprofiti i vagi de gust.
Pues realmente, un pequeño placer!
ResponEliminaun beso
Gaby
Sion done'm l' adreça on puc menjar tot aixó que vaig volant.
ResponEliminaNi punt de comparació fetes amb cuina eléctrica, però es ho que hi ha.
Petons.
Madre mia que hambre me has dado!!con forme iba leyendo me imaginaba esas sardinas tan sabrosas y ese pan de pueblo ummmmm.....que buenooooo....me voy a comprar las sardinas jajaja...
ResponEliminaBesets.
Sión; Les sardines posades com estàn a la "foto" semblen les cordes d'una arpa,amb un só celestial, al sentir aquets sabors tant i tant autèntics... deliciós Sión i Miquel¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust¡¡ :-D
Això és un petit plaer... però un gran petit plaer!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Es veritat, ens creiem que si no te molta presencia, no cal posarlo, pero aqui no estem fent una competició, sinó, aprendre uns dels altres, per aixó, em sembla un menjar ben sá i deliciós.Sión, si tinc cap falta m'ho dius, que m'estic oblidant del que vaig aprendre.
ResponEliminaMuxu haundi bat
Això és lo millor de lo millor, que bo! Les sardines fetes a la brasa amb la llesca de pa torrat mmmmm....
ResponEliminaPetonets
L'has clavada! El bon menjar de cada dia no ha de ser necessàriament car ni laboriós. Cal, sí, el respecte a la matèria primera (el peix, ben frec; l'oli, verge extra; les tomates, tomates)i un poquet de gust. Com tu ben dius, els de la foto són uns petits (?) plaers.
ResponEliminaBesets
Yo más bien diría un pequeño bocado pero un gran placer. Porque ¿por qué algo tan sencillo y tan simple no tiene porqué estar rico? unas sardinas, tomate y aceitunas acompañadas por un buen pan es un manjar, una delicia.
ResponEliminaNo me importaría poder probarlo, seguro que disfrutaría mucho.
Saludos
Tens tota la raó, aquest menjar es un plaer pel paladar! ummm!!!
ResponEliminaNo podríem estar més d'acord amb tu, aquest pa amb tomàquet amb sardinetes, és un plaer, un luxe, una meravella per als sentits. Gràcies per reindinvicar aquestes petites grans coses.
ResponEliminaPer on dius que tinc que passar a sopar?
ResponEliminaMuas guapa!
Visca les receptes gustoses i senzilles que ens conecten amb alló que realment sóm!!
ResponEliminaJo m'apunto de seguida a menjar unes sardines com aquestes, i tant!
ResponEliminaSi em fas una torradeta d'aquestes, vinc ara mateix!
ResponEliminaI si senyora, tens rao, hauriem de publicar tb les coses mes senzilletes q fem, q tb son molt bones!
Una abraçada,
Gabriela, clavo y canela
ResponEliminaLos pequeños placeres hay que disfrutarlos
Besos
LA COCINERA DE BETULO
Per poder-les menjar així, tenim que fer uns 150 km., estàs convidada, es que a casa no es poden fer, tindríem olor a sardina tota la setmana.
Molts petons
Mesilda
Les preparem algun dissabte per sopar, i es com si fóssim al millor restaurant de muntanya
Molts petons
Josepb
Amb aquet plat al davant es com si fóssim al cel jejeje
Una abraçada
Dolça
ResponEliminaI tant, tens tota la raó
Molts petons
Rosa
Son plats que no els donem importància, paro el dia que hi penses, et dius ¿ i perquè no?
Molts petons
Carme - cocina con sabor
Com molt be dius es lo millor de lo millor
Molts petons
Queti B.
Com a qualsevol plat si els productes son de primera qualitat, i no dona massa feina o tenim tot guanyat.
Molts petons
Juan
ResponEliminaEs un plato muy sencillo, pero si los productos son de buena calidad, y hay muchas ganas de comerlo, lo tenemos todo a nuestro favor. Una exquisitez.
Un abrazo
Laura
Moltes gracies
Molts petons
La cuina vermella
Quan tens el plat al davant, et preguntes i ¿perquè no? dons foto i endavant.
Molts petons
Gemma
Vingué que t´esperem jejeje
Molts petons
Starbase
ResponEliminaTens tota la rao del mon, un plat senzill pot ser el millor del mon
Una abraçada
Visc a la cuina
Dons també t’esperem jejeje
Molts petons
Sonia – L´Exquisit
També t´esperem , prepararem una sardinada per blocaires jejeje
Molts petons
En ocasions hi han receptes (i jo soc el primer en fer-ne) que quan les acabes de menjar, dius "bonissim... però he perdut un munt de temps en fer-la". I d'altres que per la seva senzillesa, les fas en un moment i el plaer es el mateix.. (al menys per mi que soc persona amb gana). Vull dir que un gran plaer les sardines..
ResponEliminaEstic d'acord . Aquest plat per senzill i per bo té tot el dret estar en el bloc. Molt bon plat , no m'importaria sopar-ne avui vespre.
ResponEliminaUna abraçada
Molt bona reivindicació! Prefereixo mil vegades aquest plat que no pas un caviar!!!
ResponEliminaAixò és un gran plaer, Sion!!! ara que la sardina està en temporada s'ha d'aprofitat i menjar-la de mil maneres!
ResponEliminauna abraçada!
HOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaUN APAT DE SUPER, SUPER, SUPER....LUXE...COM DISFRUTARIA ARE MATEIX AMB UN PLAT COM AQUEST AL DEVANT...HUMMMM....
FINS I TOT TAMBÉ AMB UNA BONA COPA DE CAVA FRESQUETA.....
PETONETS MACA, SUSANNA
Pienso como tu, realmente un plato sencillo hay que revindicarlo y qué mejor manera?
ResponEliminaGracias por esta delicia.
Un beso.
Si senyora!,els plats senzills i de tota la vida mereixen un lloc rellevant a la nostra cuina i els hem de tenir presents sempre.Em sumo a la reivindicació!...(clar, alguna cosa toca reivindicar avui que hi ha vaga...no?)a reveure!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaRicard Sampere
ResponEliminaSom també son de gana, però també ens agraden plats senzills com aquet, i en gaudim igual que si fos el mes sofisticat dels plats.
Una abraçada
Xisca
Al bloc de tant en tant també li va be un plat ben senzill però que esta molt bo. Jo avui també repetiria jejeje
Molts petons
Gemma
Moltes gràcies, a nosaltres també
Molts petons
Teresa
Aprofitar la temporada va molt be, la llàstima es que a Barcelona així, no la puc fer i hem de esperar els caps de setmana i que trobem sardina allà.
Mols petons
SUSANA
ResponEliminaJo repetiria ara mateix, i la copeta de cava per desprès a la fresqueta.
Molts petons
Kako
Generalmente los platos sencillos nos los guardamos, que no por sencillos son menos buenos. Muchas gracias.
Muchos besos
Mercè
Tens tota la raó, hem de reivindica aquet tipus de plat i avui es el dia ideal alem encertat jejeje
Molts petons
Sion,
ResponEliminaEns afegim a la reivindicació de les receptes senzilles i de tota la vida-
Una abraçada
Je découvre ton blog.
ResponEliminaDe bonnes recettes.
Je reviendrai.
A bientôt.
A mi m'encanta anar pel carrer i sentir la flaire de sardines a la brasa que surt d'alguna casa. Però amb això ja en tinc prou. No em cal menjar-me-les, entre altres coses perquè el seu greix no se'm posa bé. Ara una torrada de pa de pagès amb un bon rajolí d'oli verge extra, ja me'l menjaria, ja! Entre el pa i la flaire de la sardina pensaria que ja he sopat com una reina!
ResponEliminaCom va el peu?
Vine a devolverte la visita y me encontre con esas deliciosas sardinas, ummm que ricas!.
ResponEliminaGracias por visitarme y por tu comentario.
Un cariñoso saludo
Josep
ResponEliminaCrec que totes aquestes receptes so mereixen
Una abraçada
Nadji
Bienvenida seas, gracias
Besos
Margarida
Si amb la olor ja en tens prou sempre et queda la torrada amb un rajolí d’oli d’oliva, amb formatge, pernil o............ el que et vingui de gust!!!!
Molts petons
Annie
Gracias a ti también.
Besos
A veces nos empeñamos en publicar cosas exóticas y nos olvidamos del día a día. Unas sardinas a la brasa son, además de muy nutriticas, un bocado exquisito.
ResponEliminaun biquiño
He anat a parar al teu blog i no me'n puc estar, tens tota la raò! de vegades les receptes més senzilles són les que ens fan disfrutar més, i aquest plat típic tan senzill em penso que em faria plorar de l'emoció jejeje
ResponEliminaFins aviat! ;)
Sión, hola guapa,
ResponEliminaUn petit gran plaer aquest moss ;)
I pa torrat amb aquesta tria d'or líquid, uau! Fantàstic! Quina gana ara! :)
Petonets,
Marina
Pilar – Lechuza
ResponEliminaTienes mucha razón, algunas veces según lo que cocinas no piensas en publicarlo, aunque a veces podría ser mas agradecido que cualquier manjar. Muchas gracias
Besos
Acabatdefer
A vegades els plats senzills son dels que en gaudim mes. Acabo de passejar per el teu bloc i es força interessant, tens alguna recepta que et copiaré, amb el teu permís
Benvinguda, espero gaudeixis de unes bones estones en aquet mont blocaire, dons es molt encisador. T’aniré seguint.
Molts petons
Marina
Moltes gracies. Si en vols!!!!!!
Petonets
Tens tota la rao ...aixó és tot un plaer......al menys per mi!!!!!
ResponElimina