PER COMPARTIR
PAPALLONA DE SALMÓ
INGREDIENTS
*Salmó fumat Montsalmó
1 cullerada d’ous de lumpo negres
1 ou dur
Cogombres amb vinagre
Cibulet
Una manera diferent i divertida de presentar el salmó a taula.
*De salmó tenim que preveure tres talls per persona, aquest és el motiu que no hagi posat quantitat.
Tallem els talls de salmó per la meitat, si volem arrodonir una mica les puntes, quedarà més maco.
Piquem molt fins els cogombres i el rovell de l’ou, reservem per separat.
Per emplatar, posem els sis trossos de salmó, dibuixant una papallona, al centre formant el cos, posem una cullerada de maionesa, i a sobre una ratlla d’ou, una de cogombres i una d’ous de lumpo negres. Posem les dues branquetes de cibulet per antenes.
Amb aquesta recepta participo al "Concurs Montsalmó"
INGREDIENTS
*Salmó fumat Montsalmó
1 cullerada d’ous de lumpo negres
1 ou dur
Cogombres amb vinagre
Cibulet
Una manera diferent i divertida de presentar el salmó a taula.
*De salmó tenim que preveure tres talls per persona, aquest és el motiu que no hagi posat quantitat.
Tallem els talls de salmó per la meitat, si volem arrodonir una mica les puntes, quedarà més maco.
Piquem molt fins els cogombres i el rovell de l’ou, reservem per separat.
Per emplatar, posem els sis trossos de salmó, dibuixant una papallona, al centre formant el cos, posem una cullerada de maionesa, i a sobre una ratlla d’ou, una de cogombres i una d’ous de lumpo negres. Posem les dues branquetes de cibulet per antenes.
Amb aquesta recepta participo al "Concurs Montsalmó"
POP AMB LLIT DE PATATA
INGREDIENTS
Potes pop bullit
Pebre vermell picant
2 patates
¼ pebrot vermell
¼ pebrot verd
¼ ceba
Sal
Oli
Sal Maldon
Tallem les verdures, pebrot vermell, verd i la ceba a dauets ben petits, salem i posem a macerar amb oli d’oliva . Reservem
Posem una olla amb aigua al foc, quan bulli, posem sal i les patates tallades a trossos a coure, quan les tinguem llestes, preparem un puré. Reservem
Al plat que servirem, fem un llit de puré de patata, escorrem la verdureta que tenim macerant-se i decorem tot el cantó del llit, fent-hi un cordonet.
Mentrestant posem aigua a una cassola, una cullerada de sal i quan comenci a bullir, apaguem el foc i posem el pop un parell de minuts, nomes perquè se'ns escalfi. Quan el tinguem tallem a rodelles de la gruixària que desitgem, i cobrim tot el llit patata.
INGREDIENTS
Potes pop bullit
Pebre vermell picant
2 patates
¼ pebrot vermell
¼ pebrot verd
¼ ceba
Sal
Oli
Sal Maldon
Tallem les verdures, pebrot vermell, verd i la ceba a dauets ben petits, salem i posem a macerar amb oli d’oliva . Reservem
Posem una olla amb aigua al foc, quan bulli, posem sal i les patates tallades a trossos a coure, quan les tinguem llestes, preparem un puré. Reservem
Al plat que servirem, fem un llit de puré de patata, escorrem la verdureta que tenim macerant-se i decorem tot el cantó del llit, fent-hi un cordonet.
Mentrestant posem aigua a una cassola, una cullerada de sal i quan comenci a bullir, apaguem el foc i posem el pop un parell de minuts, nomes perquè se'ns escalfi. Quan el tinguem tallem a rodelles de la gruixària que desitgem, i cobrim tot el llit patata.
Empolsem amb el pebre vermell, pel meu gust millor una mica picant. Reguem amb oli d’oliva i sal Maldon.
PREMI
Aquet premi mel a donat L’Annie del bloc Recetas i Condimentos, us recomano que el visiteu te coses força bones, tant de cuina, com d’art, i de literatura, Moltes Gracies Annie.
Com que amb sembla injust donar-li a 10, 20 o 30 blocs, jo el bull compartir amb tots els que sempre esteu al meu costat i passeu per casa meva. El premi va per tots vosaltres.
quina presentació més maca
ResponEliminapetons
Aquesta papallona me l'emporto, t'ha quedat preciosa!
ResponEliminaUna abraçada i felicitats pel premi!
Uns plats ben abellidors ara que ha arribat la caloreta. Magnífica presentació! Felicitats, artista!
ResponEliminaA mi que no m'agrada el salmó, me'n faries menjar uns quants kilos, presentat així!
ResponEliminaUna papallona preciosa! I segur que no la tenen a cap museu!
Una abraçada
T'ha quedat de "cine" aquesta papallona i el pop de sota també.
ResponEliminaUna abraçada
Enhorabona per aquest merrescut premi.
ResponEliminaEl pop està molt bo, però m' ha encantat la papallona amb el salmó, amb aquestes tapes qui vol dinar després?
Petons.
Sión, hola guapa,
ResponEliminaFelicitats pel premi! ;) I felicitats per aquests plats per compartir; una monada deliciosa la papellona i que dir del pop, exquisit!Umm!
Un petonàs i feliç setmana,
Marina
Com que mejem pels ulls aquests plats segur que volen (com les papallones)
ResponEliminaFelicitats pel premi merescut.
Petons
Sion, doncs jo et serè sincer i et dirè que la presentació en papallona no m'agrada per a menjar. Es que precisament em recorda a una papallona i no se.... Ara bé, el salmó me'l fotría igualment, es clar. XD
ResponEliminaM'agrada molt més el pop, així de potent i en bona quantitat. Deu ser cosa de la galeguinya del meu cor.
Ep, sempre millor dir les coses com son no? :D
de bon rotllo :))
Los dos platos me han dejado encantada, ambos exquisitos, me gusta el pulpo y el salmón más todavía.
ResponEliminaBesos
Annie
M'encanta la barreja que acompanya al salmó, mmmm... Gràcies pel premi!
ResponEliminaUna delicia para el paladar y para la vista,la papallona esta genial!
ResponEliminabesets.
M'encanta el títol del post, una manera diferent de dir "aperitiu", més íntima i refinada ;)
ResponEliminaTotes dues opcions m'agraden, però sobretot la presentació de la primera.
A aquesta papallona només li falta volar!!! que segur que ho va fer un cop a la taula!! les dues propostes molt bones!
ResponEliminaLidia
ResponEliminaMoltes gracies
Petonets
Sonia- L´Exquisit
Moltes gracies
Petonets
Queti B
Amb la caloreta van molt be. Gracies
Petonets
Margarida
De vegades el menjar si a la vista fa goig ja tenim molt guanyat.
Molts petons
Xisca
ResponEliminaMoltes gracies
Petonets
LA COCINERA DE BETULO
Moltes gracies.
Son dues tapes molt”resultonas”, tant a la vista com a la boca.
Petonets
Marina
Moltes gracies
Son dues tapes divertides i bones.
Molts petons
Dolorss
Es van acabar volant.
Moltes gracies
Petonets
Starbase
ResponEliminaCap problema contra gustos no es pot dir res, pero el salmó es tant bo!!!!
Ve del pop no cal dir-ne res, doncs tu ja o deus saber tot, boníssim
Tens tota la raó, las coses clares, i de bon rotllo.
Una abraçada
Annie
Me alegra que te gusten
Besos
Sara Maria
M’afalaga que t’agradi
Petons
Mesilda
ResponEliminaDe seguida va volar, jejeje
Petonets
Gemma
Es que realment era per compartir, ja que per “tapa” era massa per un de sol, jejeje
A taula la primera va volar.
Molts petons
Teresa
Al arribar a taula va volar, jejeje
Molts petons
M'agrada el pop, i la manera de presentar el salmó divertidíssima.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una papallona molt bonica, i el pop, deliciós.
ResponEliminaMoltes felicitats pel premi.
ptns
Sion,
ResponEliminaUns entrants extraodinàriament gustosos i amb una presentació genial. Felicitats pel merescut premi.
Una abraçada
M'agrada molt tant el pop com aquesta papallona de salmó, molt original!
ResponEliminaFelicitats pel premi!
ResponEliminaLa "papallona" en té el cor robat, em sembla molt original la presentació. Ara que al pop tampoc li faria "ascos" ;)
Petons!
OoooH!, quina presentació més xula pel salmò, la papallona, però aquest pop està dient, ñañañañañmmmm.
ResponEliminaUn petó.
Aquesta papallona em sembla preciosa i les nenes han dit: ooooooooooooooh que bonica!...no cal dir res més,oi?.A reveure Sión i Miquel.
ResponEliminaBoníssim tot però la papallona te una presentació espectacular!! petonets
ResponEliminaAquesta papallona t'ha quedat preciosa, em sembla un amanera molt original de presentar el salmó de manera individual. M'ha encantat! :-) del pop no et dic res per que no ens som gaire amics :-), ara, segur que era bonissin! :-)
ResponEliminaun petó ben fort, bonica :-)
Dolça
ResponEliminaM’agrada molt el salmó, i canviant les presentacions, en el Miquel no se li fa tan repetitiu, jejeje
Molts petons
ANNAFS
Moltes gracies
Molts petons
Josep
Moltes gracies, amb sento molt afalagada
Una abraçada
Visc a la cuina
Moltes gracies
Molts petons
La Quinta del Luculus
ResponEliminaMoltes gracies! Una presentació diferent i molt agraïda al posar a taula
Molts petons
Carme
Com e dit a la Maragda, una presentacio diferent i molt agraïda.
Molts petons
Merce
Quedes be i sembla preparada per volar, i va volar jejeje
Molts petons també per las nenes
Mª Jose – Dit i Fet
ResponEliminaMoltes gracies
Molts petons
Maduixa
Quan la portes a taula, fa molt goig, però vola!!!!!!
Molts petons
Que presentaciones fantásticas siempre haces..y no solo eso, lo rico!
ResponEliminaun abrazo
Gaby
Gabriela, claco i canela
ResponEliminaMuchas gracias
Besos