TAPAS VIII
Popets
Oli
Sal
Pebre
All (opcional)
Una tapa senzilleta, però amb caràcter.
A una paella posem una mica d’oli, quan sigui calent posem-hi els popets salpebrats, donem unes voltes i afegim l’all laminat, un raget de cervesa, quan hagi reduït, ho tenim llest
TÈMPURES DE PEIX I DE VERDURES
Aquesta és la preparació amb les tèmpures de farines Santa Rita, per peixos, i per verdures, doncs les he provat i el resultat és sensacional. Us la recomano.
INGREDIENTS PER LA DE PEIX
8 llagostins
1 calamar mitjà
5 cullerades soperes de tempura oriental Santa Rita
¾ de got d’aigua molt freda
Oli
Els llagostins, els pelem i els deixem el cap, (opcional) i els atravesem amb un palet de brotxetes perquè ens quedi recta. Reservem
La bossa del calamar, la tallem a rodelles una mica primes. (segons el gust de cadascú) Reservem
Posem oli a una paella o cassola una mica fonda, i a foc mitjà, que se'ns escalfi. (el oli que ens sobra el podem colar i aprofitar en una altra ocasió)
Mentrestant prepararem la tempura, a un cassó una mica ampli posem la farina i l’aigua, sobretot molt freda, remenem perquè s’incorporin els dos ingredients, quan la tinguem, anem mullant el peix i el posem a la paella amb l’oli que el tenim molt roent, posant-ne poca quantitat cada vegada, al treure de la paella posarem sobre paper absorbent, per eliminar l’oli sobrant.
Podem acompanyar amb salsa de soja.
INGREDIENTS PER LA DE VERDURA
4 cebes tendres petites
1 pastanaga mitjana
¼ de pebrot vermell
¼ de pebrot verd
Unes floretes de bròquil o coliflor
8 cullerades soperes de tempura per verdures Santa Rita
1 got d’aigua molt freda
Oli
Podem preparar-la amb les verdures que més ens agradin.
És important tallar les verdures que ens quedin finetes, amb la mandolina o a ganivet, les posem una estona amb aigua freda, quan anem a coure-les les escorrem i assequem l’aigua que els pugui quedar i així tindran un cop cuites el toc cruixent.
Ara mateix me n'aniria de "tapes"; una nit entre setmana fem un soparet així, "de bar", amb tot de platerets plens de delícies que, com aquestes que ens presentes, són fàcils de fer i molt saboroses.
ResponEliminaBesets
m'encanta anar de tapes!!! i en aquesta setena entrega m'apunto, per començar, amb els popets ... jo només els tasto aixi, de tapes, així és que espereu-vos que vinc...!!
ResponEliminaUNa abraçada
Puc triar una de cada? L' altre dia vaig fer uns popets i que bons queden.
ResponEliminaLa tempura també queda molt be i cruixent.
Petons.
Ja podeu reservar-nos taula.
ResponEliminaAquestes tapes fan entrar unes ganes de menjar-les....
Una abraçada
Jo també vinc a fer unes tapes! Una de cada...com a mínim!
ResponEliminaUi, quins platets de tapes....jo tb m'apunto!
ResponEliminaUna abraçada,
Sou els reis de les tapes! Amb els 8 posts que hi heu dedicat podríeu posar un restaurant de tapes amb l'èxit garantit!
ResponEliminaAvui no sé amb quina quedar-nos, ens agraden totes!!
ResponEliminaCom diu la Gemma, si munteu un restaurant teniu l'èxit assegurat! PEtons.
Jo com l'Alfons començaria per la dels popets i seguiria per les altres, esperau-me que ara venc.
ResponEliminaUna abraçada
Me quedo con todas!!que tapitas mas buenasss....el mejor invento del mundo.
ResponEliminaBesets.
Sión,
ResponEliminaTotes dues o tres tapes són molt bones, no gaire entretingudes de fer i amb un resultat garantit.
M'agraden.
Salut.
Sort que hi dina´t ...perquè m´hi tornaria a posar amb tot aquest bé de deu!!!!
ResponEliminaEl pa també estar bé ...en mica en mica s´omple la pica ...deien els de abans , oi??
Bon estiu!!
Aquestes tapetes són tota una temptació!!! T'han quedat de cine!!! Això de la tempura em sembla molt i molt bo. Salutacions
ResponEliminaHola Sión, guapa,
ResponEliminaM'encanten aquest tastet de tapes que has preparat, quin luxe!
Petons,
Marina
Sión, tens un premi al meu bloc (sense obligacions, és clar!).
ResponEliminaBesets
De tapes, o d'aperitiu, per anar picant, a tu que t'agrada tant...!
ResponEliminaJo els popets, els deixo per qui vulgui agafar-ne, però la tempura de peix i de verdura... m'encanta! Pots preparar-ne una mica més?
A veure quan tornem a coincidir en un curset. Em va agradar molt parlar amb tu!
Un petó
Queti B
ResponEliminaA casa el primer plat dels diumenges son unes tapes, i desprès el segon plat, encara que jo faria tot el dina de tapes, però el Miquel prefereix un segon plat.
Molts petons
StHilari,
Les tenim preparades, t’espera’m jejeje
Una abraçada
LA COCINERA DE BETULO
En tens una de cada guardades, jejeje
Molts petons
Josep
ResponEliminaLa taula esta preparada, i amb una cerveseta, jejeje
Una abraçada
Visc a la cuina
La porta es oberta i la taula preparada !!!!!!!
Molts petons
Sonia L´Exquisit
Quan agafis l’avio avisem que les escalfaré, jejeje
Molts petons
Gemma
Llàstima, però ja tenim una edat, per posar un restaurant, doncs ens les mengem a casa. jejeje
Molts petons
La cuina vermella
ResponEliminaDoncs una miqueta de cadascuna
Molts petons
Xisca
Tenim la taula parada, t’espera’m
Molts petons
Mesilda
Com e dit abans, jo menjaria de tapes, es un invent genial.
Molts petons
Els fogons del pare
Les tapes son molt bones i si no tenen gaire feina encara mes.
Una abraçada
Els peixos
ResponEliminaLa propera vegada t’aviso abans de dinar, jejeje
El pa va ser bastant gratificant per una “novata” com jo.
Molts petons
Francesc
Dons jo la tempura de verdures sabia com quedava, la sorpresa va ser saber que n’havia una de Oriental, per peix.
Una abraçada
Marina
Moltes gracies
Molts petons
Queti B
ResponEliminaAra vaig cap a casa teva, moltes gracies
Molts petons
Margarida
La propera vegada en prepararé mes i mes variada, a veure si a partir del Setembre podem torna a coincidir, a mi també em va agradar molt parla amb tu. Bon estiu
Molts petons
Me encantan las frituras, son ideal para tapear y tomar unas cervecitas con los amigos. Riquisimo todo!!
ResponEliminaun biquiño
Què rebons els popets així! fa molts anys ma mare en feia a l'aperitiu del diumenge i m'han entrat unes ganes bojes de menjar-ne.
ResponEliminaDe la tempura es diuen meravelles d'aquesta farina, l'haurem de provar.
Molts petons i bona revetlla
Si pogués menjaria de tapes cada dia....la tempura t´ha quedat magnífica...petonets
ResponEliminaEl meu vot és per les tempures de verdura!! Sembla mentida amb lo poc verdulero que era de petit.
ResponEliminaLes altres també m'agraden, però la tempura cruixent de pebrot per exemple...m'encanta.
Hola Sión
ResponEliminaFantàstics aquests popets i la tempura, si admets gents a sopar ja ho saps!! jeje
Les farines preparades per a Tempura acostumen a funcionar molt be,
Una abraçada,
Anna
Sion, jo que soc de tapes, no en triaria ni una ni dos, sinó que totes!!! quina fila fan!
ResponEliminauna abraçada
No me quiero decidir por ninguna porque me gustan todas!, que ricura de tapas, con esa tempura deben estar crocantes los anillos de calamar.
ResponEliminaUn fuerte abrazo.-
Pilar – Lechuza
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
La Quinta del Luculus
Els popets fets així, es un plat de tota la vida i molt bo, al provar aquestes farines el resultat a estat molt satisfactori.
Bona revetlla també per vosaltres i Molts petons
Mª Jose – Dit i Fet
Jo també seria de tapes a tothora. Moltes gràcies
Petonets
Starbase
La de verdura es molt bona, estic amb tu
Una abraçada
Anna de Llepadits
ResponEliminaJa tinc la taula posada, t’espero jejeje
Petonets
Teresa
Moltes gracies
Petonets
Kako
La verdad que con esta harina, quedan muy bien.
Besos