dijous, 3 de juny de 2010

BACALLÀ A LA LLAUNA


INGREDIENTS

4 talls bacallà
Farina
Oli
4 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
Banyolins (opcional)

Per dessalar el bacallà, primer li traiem la sal que porta normalment, amb un raig d’aigua.

Desprès el posem a un bol amb aigua, passades las vint-i-quatre hores renovem l’aigua, tornem a posar amb aigua, al cap de dos dies tornem a renovar-la, i passats un dia o dos segons ens agradi ja el tindrem llest, jo tot aquest temps el tinc dintre la nevera.

Quan anem a preparar el bacallà, posarem a escalfar el forn a uns 200ºC.

Posem una paella amb oli al foc, mentrestant enfarinem el bacallà, i quan l’oli sigui calent el fregim, que ens quedi daurat per tots costats.

Quan el tinguem llest, el posem a una plata pel forn, amb l’oli que ens ha sobrat, enrossirem els alls laminats molt lentament, procurant que l’oli no se'ns cremi, i quan estiguin, afegim una cullerada de pebre vermell, ó el que creiem convenient per nosaltres, aboquem la barreja damunt al bacallà i posem al forn uns cinc minuts.

Al servir, posem el bacallà amb els banyolins i amanirem el conjunt amb l’oli de la plata.

46 comentaris:

  1. Te una pinta fantastica....hi ha un platet per mi?

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Mira que ne's bo el bacallà! aquest te molt bona pinta!
    una abraçada!

    ResponElimina
  3. Ja l'imagino amb pebre vermell de la Vera...amb aquest gust fumadet...que bó!!

    ResponElimina
  4. Sión,
    Sembla que aquests dies ve de gust el bacallà.
    La teva imatge te una pinta boníssima.
    Salut.

    ResponElimina
  5. Sin duda, entra por los ojos, que delicia!
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  6. Una recepta de 10, els banyolins són un acompanyament perfecte!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Què plat més bò, t´ha quedat perfecta i realment entra pels ulls.
    n peto.

    ResponElimina
  8. Es una recepta molt bona i a l' hora sencilla i en aquest cas molt bén acompanyada.
    Petons.

    ResponElimina
  9. No ni fet mai ...però deu ser molt bo ...i les mongetes vermelles que hi has posa´t m´encante...és diuen pinta...oi??

    ResponElimina
  10. Tiene una pinta buenisima!!Al bacalao nunca digo que no....es mi pescado favorito.
    Besets.

    ResponElimina
  11. HOLA SION, GUAPA TU

    NENA QUIN PLAT MÉS BO, BACALLÀ AMB FESSOLETS...HUM

    A CASA D´AQUEST FESSÒLS EN DIEM DEL " GENOLL DE CRIST "..

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  12. una encertada combinació... segur que deliciosa
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Sión, un plat com deu mana, únic com a mi m'agraden, felicitats per aquesta recepta.
    Muxutxo bat

    ResponElimina
  14. Un plato fabtástico, me llevo la receta, en casa gusta mucho el bacalao.
    Besos cris

    ResponElimina
  15. Sonia- L´Exquisit
    En tens un de guardat jejeje.
    Petonets

    Teresa
    Molt bo i et dona molt de joc
    Petonets

    Starbase
    Imagines molt be
    Una abraçada

    Els fogons del pare
    Dons si, sembla que em coincidit
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Gabriela, clavo y canela
    Muchas gracias
    Besos

    Carmen (Dulces Bocados)
    Moltes gracies, com tu molt be dues saber
    Petonets

    Gloria
    Moltes gracies
    Petonets

    LA COCINERA DE BETULO
    A vegades, per senzilla no es menys bona
    Petonets

    ResponElimina
  17. ELS PEIXOS
    El bacallà queda molt bé, aquets fesols son els banyolins, de la zona de Banyoles.
    Petonets

    Mesilda
    Al bacallà mai se li pot fer un lleig
    Petonets

    SUSANNA
    Moltes gracies, els genolls de crist, son un altre tipus de mongetes, aquets son de la zona de Banyoles (banyolins)
    Petonets

    ResponElimina
  18. StHilari
    Tens tota la raó, moltes gracies
    Una abraçada

    Rosa
    Moltes gracies
    Petonets

    Crismas
    Si el probes ja amb diràs.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Esto tiene una pinta buenísima!!!...todo un señor plato.
    Besitos.

    ResponElimina
  20. Ai, el bacallà!!! Què en faríem sense!!! Aquest plat fa una pinta boníssima. Me l'apunte per quan acabe el règim...

    ResponElimina
  21. A casa ens agrada tant el bacallà...la propera vegada el faré com tu l'has cuinat!

    ResponElimina
  22. Gracias por tu visita y comentario en mi blog.
    Visito el tuyo para dejarte mi comentario y de paso echarle una ojeada y tengo que decirte que he visto unas recetas muy buenas, como este bacalao a la llauna. El bacalao es uno de los pescados que más me gustan sea de la forma como se haga.
    A partir de ahora me hago seguidor de tu blog, de esta forma podré ver todo lo que pones.
    Encantado de conocerte aunque sea a través del blog.
    Saludos

    ResponElimina
  23. Al xow de cuina em va fer venir salivera...Aquest encara més!a reveure Sión i Miquel.

    ResponElimina
  24. Jo el faig practicament igual i a casa ens encanta. El tema que sempre tinc dubte de "quin es el mètode millor" es el dessalat. He provat com ho fas tu (que es com ho fa la majoria) i també a partir de recomancions de bacallaners de mercat, el que jo en dic el 6+1... Es a dir netejar, posar en aigua durant 6 dies a la nevera, canviar l'aigua i un dia més. I a mi em sembla que queda millor així, clar que cal preveure el plat amb una setmana de temps...

    ResponElimina
  25. te molt bona pinta...escolta els banyolins són el que a Olot li diuen "fessolets"? per casualitat ho saps?
    gràcies

    ResponElimina
  26. Goyi
    Muchas gracias
    Besos

    Francesc
    Et desitjo per tu que el puguis provar ben aviat.
    Una abraçada.

    Visc a la Cuina
    Si el proves ja amb diràs
    Petonets

    Juan
    También te iré siguiendo, así podremos ver lo que cocinamos.
    Un abrazo

    ResponElimina
  27. Merce
    Dons ara toca fer bacallà jejeje
    Molts petons

    Ricard Sampere
    Amb el remullat del bacallà crec que cadascú tenim la nostra “recepta” lo important es que a taula estigui bo. També va be quan en poses en remull posar-ne per un parell de vegades i quan el tenim apunt el assequem i congelem, també queda be o he provat.
    Una abraçada

    Anirac
    Dintre de lo poc que jo se d’aquet tema, el nom de fesolet es el que se li don genèricament a les mongetes a la província de Girona, aquet a Olot li diuen banyolins.
    Molts petons

    ResponElimina
  28. Quina pinta té el bacallà aquest! I a aquestes hores, em fa venir molta, molta gana. El bacallà, tant fresc com dessalat, m'encisa i forma part de la nostra dieta habitual. El faré com tu proposes. Gràcies!

    ResponElimina
  29. sion faltaba mi comentario, péro como es de imaginar, en tu cocina nunca hay fallos, el bacalao y yó somos viejos amigos, 1º por lavarlos y 2º por haberlo comido en infinidad de platos preparados de muchas formas, péro el tuyo tiene un seny que le hace tener algo especial,....felicidades niña.......saludos paco

    ResponElimina
  30. Ja sabeu que el bacallà a mi no m'agrada gaire... però estic segura que ha de ser un plat d'aquells que causen sensació, ideals per sucar pa en un dinar de festa grossa.

    ResponElimina
  31. Aquí teniu una "fan" absoluta del bacallà!. I només veient la foto, ja me'l menjaria!. I quins fesolets més rebons!

    ResponElimina
  32. Queti B
    El bacallà es molt bo de totes formes, si el fas ja amb diràs.
    Molts petons

    Paco
    Als que ens agrada el bacallà amb totes les preparacions resulta molt bo
    M’agradarà veure una recepta de les teves.
    Una abraçada

    Gemma
    Quan no agrada algun plat, per molt be que estigui, com que no!!!!!
    Molts petons

    Gloria
    Dons ja en som dues, de totes maneres esta boníssim
    Molts petons

    ResponElimina
  33. Me gusta el bacalao de cualquier manera y lo tengo hecho de muchas pero así a la llauna nunca. Tomo buena nota y no tardaré en hacerlo.
    un biquiño

    ResponElimina
  34. j'aime beaucoup le poisson et ce cabillaud est parfait pour moi
    bon weekend

    ResponElimina
  35. Jo un cop fregit el bacalla poso al oli un got de vi blanc i un bitxo que nomes deixo una mica.

    ResponElimina
  36. Sión i Miquel; El bacallà a la llauna, és d'aquells plats que quedes molt bé per convidats -si els hi agrada- i també facilot de fer.
    Jo fa poc que el vaig fer també i el vaig "penjar" amb l'etiqueta, mengues amb bacallà i cuina.
    Aquest acompanyat amb els banyolins, promet... millor dit es va fer realitat i va desapareixa...
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡

    ResponElimina
  37. A mi també m'agrada molt el bacallà i aquesta recepta té una pinta....!!! Petonets

    ResponElimina
  38. Boníssima recepta de bacallà. M' ha soprés aixó dels banyolis, a casa nostra en diem montgetes de careta...

    ResponElimina
  39. Pilar-Lechuza
    Si lo pruebas ya me dirás
    Muchos besos

    Fimere
    Muchas gracias
    Besos

    GURMET
    Jo soc mes amant de la cervesa, al bacallà admet totes les preparacions
    Una abraçada

    ResponElimina
  40. Josepb
    El bacallà a taula desapareix, i acompanyat amb els banyolins, base un tres i no res jejeje.
    Una abraçada

    El plat blanc
    Si el probes ja amb diràs
    Molts petons

    ANNAFS
    Dintre de lo poc que jo en se d’aquet tema, si se que a la província de Girona genèricament en diuen banyolins.
    Molts petons

    ResponElimina
  41. m'encanten aquests plats clàssics, senzillament boníssim!
    pt!

    ResponElimina
  42. Un plat ben nostre i a tú t'ha quedat de 10!

    Muas!

    ResponElimina
  43. *Eva*
    Moltes gracies
    Petons

    Gemma
    Tens tota la raó, moltes gracies
    Petonets

    ResponElimina
  44. Que bo!
    Hi ha tantes varietats a lla recepta de bacallà a la llauna com persones que el cuinen, però a mi m'agraden tooooootes!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  45. El bacallà es molt bo cuinat de totes maneres
    Molts petons

    ResponElimina
  46. quina bona pinta aquest bacallà!! I aquestes mongetes...mmmmmm!!! Que bones!! A l'Empordà en diem Mongets. L'ho de banyolins no ho havia escoltat mai, això que conec a gent de Banyoles... ja sabem una cosa més :). Petons

    ResponElimina