BACALLÀ A LA LLAUNA
INGREDIENTS
4 talls bacallà
Farina
Oli
4 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
Banyolins (opcional)
Per dessalar el bacallà, primer li traiem la sal que porta normalment, amb un raig d’aigua.
Desprès el posem a un bol amb aigua, passades las vint-i-quatre hores renovem l’aigua, tornem a posar amb aigua, al cap de dos dies tornem a renovar-la, i passats un dia o dos segons ens agradi ja el tindrem llest, jo tot aquest temps el tinc dintre la nevera.
Quan anem a preparar el bacallà, posarem a escalfar el forn a uns 200ºC.
Posem una paella amb oli al foc, mentrestant enfarinem el bacallà, i quan l’oli sigui calent el fregim, que ens quedi daurat per tots costats.
Quan el tinguem llest, el posem a una plata pel forn, amb l’oli que ens ha sobrat, enrossirem els alls laminats molt lentament, procurant que l’oli no se'ns cremi, i quan estiguin, afegim una cullerada de pebre vermell, ó el que creiem convenient per nosaltres, aboquem la barreja damunt al bacallà i posem al forn uns cinc minuts.
Al servir, posem el bacallà amb els banyolins i amanirem el conjunt amb l’oli de la plata.
4 talls bacallà
Farina
Oli
4 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
Banyolins (opcional)
Per dessalar el bacallà, primer li traiem la sal que porta normalment, amb un raig d’aigua.
Desprès el posem a un bol amb aigua, passades las vint-i-quatre hores renovem l’aigua, tornem a posar amb aigua, al cap de dos dies tornem a renovar-la, i passats un dia o dos segons ens agradi ja el tindrem llest, jo tot aquest temps el tinc dintre la nevera.
Quan anem a preparar el bacallà, posarem a escalfar el forn a uns 200ºC.
Posem una paella amb oli al foc, mentrestant enfarinem el bacallà, i quan l’oli sigui calent el fregim, que ens quedi daurat per tots costats.
Quan el tinguem llest, el posem a una plata pel forn, amb l’oli que ens ha sobrat, enrossirem els alls laminats molt lentament, procurant que l’oli no se'ns cremi, i quan estiguin, afegim una cullerada de pebre vermell, ó el que creiem convenient per nosaltres, aboquem la barreja damunt al bacallà i posem al forn uns cinc minuts.
Al servir, posem el bacallà amb els banyolins i amanirem el conjunt amb l’oli de la plata.
Te una pinta fantastica....hi ha un platet per mi?
ResponEliminaUna abraçada,
Mira que ne's bo el bacallà! aquest te molt bona pinta!
ResponEliminauna abraçada!
Ja l'imagino amb pebre vermell de la Vera...amb aquest gust fumadet...que bó!!
ResponEliminaSión,
ResponEliminaSembla que aquests dies ve de gust el bacallà.
La teva imatge te una pinta boníssima.
Salut.
Sin duda, entra por los ojos, que delicia!
ResponEliminabesos
Gaby
Una recepta de 10, els banyolins són un acompanyament perfecte!!!
ResponEliminaPetonets
Què plat més bò, t´ha quedat perfecta i realment entra pels ulls.
ResponEliminan peto.
Es una recepta molt bona i a l' hora sencilla i en aquest cas molt bén acompanyada.
ResponEliminaPetons.
No ni fet mai ...però deu ser molt bo ...i les mongetes vermelles que hi has posa´t m´encante...és diuen pinta...oi??
ResponEliminaTiene una pinta buenisima!!Al bacalao nunca digo que no....es mi pescado favorito.
ResponEliminaBesets.
HOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaNENA QUIN PLAT MÉS BO, BACALLÀ AMB FESSOLETS...HUM
A CASA D´AQUEST FESSÒLS EN DIEM DEL " GENOLL DE CRIST "..
PETONETS SUSANNA
una encertada combinació... segur que deliciosa
ResponEliminaUna abraçada
Sión, un plat com deu mana, únic com a mi m'agraden, felicitats per aquesta recepta.
ResponEliminaMuxutxo bat
Un plato fabtástico, me llevo la receta, en casa gusta mucho el bacalao.
ResponEliminaBesos cris
Sonia- L´Exquisit
ResponEliminaEn tens un de guardat jejeje.
Petonets
Teresa
Molt bo i et dona molt de joc
Petonets
Starbase
Imagines molt be
Una abraçada
Els fogons del pare
Dons si, sembla que em coincidit
Una abraçada
Gabriela, clavo y canela
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Carmen (Dulces Bocados)
Moltes gracies, com tu molt be dues saber
Petonets
Gloria
Moltes gracies
Petonets
LA COCINERA DE BETULO
A vegades, per senzilla no es menys bona
Petonets
ELS PEIXOS
ResponEliminaEl bacallà queda molt bé, aquets fesols son els banyolins, de la zona de Banyoles.
Petonets
Mesilda
Al bacallà mai se li pot fer un lleig
Petonets
SUSANNA
Moltes gracies, els genolls de crist, son un altre tipus de mongetes, aquets son de la zona de Banyoles (banyolins)
Petonets
StHilari
ResponEliminaTens tota la raó, moltes gracies
Una abraçada
Rosa
Moltes gracies
Petonets
Crismas
Si el probes ja amb diràs.
Petonets
Esto tiene una pinta buenísima!!!...todo un señor plato.
ResponEliminaBesitos.
Ai, el bacallà!!! Què en faríem sense!!! Aquest plat fa una pinta boníssima. Me l'apunte per quan acabe el règim...
ResponEliminaA casa ens agrada tant el bacallà...la propera vegada el faré com tu l'has cuinat!
ResponEliminaGracias por tu visita y comentario en mi blog.
ResponEliminaVisito el tuyo para dejarte mi comentario y de paso echarle una ojeada y tengo que decirte que he visto unas recetas muy buenas, como este bacalao a la llauna. El bacalao es uno de los pescados que más me gustan sea de la forma como se haga.
A partir de ahora me hago seguidor de tu blog, de esta forma podré ver todo lo que pones.
Encantado de conocerte aunque sea a través del blog.
Saludos
Al xow de cuina em va fer venir salivera...Aquest encara més!a reveure Sión i Miquel.
ResponEliminaJo el faig practicament igual i a casa ens encanta. El tema que sempre tinc dubte de "quin es el mètode millor" es el dessalat. He provat com ho fas tu (que es com ho fa la majoria) i també a partir de recomancions de bacallaners de mercat, el que jo en dic el 6+1... Es a dir netejar, posar en aigua durant 6 dies a la nevera, canviar l'aigua i un dia més. I a mi em sembla que queda millor així, clar que cal preveure el plat amb una setmana de temps...
ResponEliminate molt bona pinta...escolta els banyolins són el que a Olot li diuen "fessolets"? per casualitat ho saps?
ResponEliminagràcies
Goyi
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Francesc
Et desitjo per tu que el puguis provar ben aviat.
Una abraçada.
Visc a la Cuina
Si el proves ja amb diràs
Petonets
Juan
También te iré siguiendo, así podremos ver lo que cocinamos.
Un abrazo
Merce
ResponEliminaDons ara toca fer bacallà jejeje
Molts petons
Ricard Sampere
Amb el remullat del bacallà crec que cadascú tenim la nostra “recepta” lo important es que a taula estigui bo. També va be quan en poses en remull posar-ne per un parell de vegades i quan el tenim apunt el assequem i congelem, també queda be o he provat.
Una abraçada
Anirac
Dintre de lo poc que jo se d’aquet tema, el nom de fesolet es el que se li don genèricament a les mongetes a la província de Girona, aquet a Olot li diuen banyolins.
Molts petons
Quina pinta té el bacallà aquest! I a aquestes hores, em fa venir molta, molta gana. El bacallà, tant fresc com dessalat, m'encisa i forma part de la nostra dieta habitual. El faré com tu proposes. Gràcies!
ResponEliminasion faltaba mi comentario, péro como es de imaginar, en tu cocina nunca hay fallos, el bacalao y yó somos viejos amigos, 1º por lavarlos y 2º por haberlo comido en infinidad de platos preparados de muchas formas, péro el tuyo tiene un seny que le hace tener algo especial,....felicidades niña.......saludos paco
ResponEliminaJa sabeu que el bacallà a mi no m'agrada gaire... però estic segura que ha de ser un plat d'aquells que causen sensació, ideals per sucar pa en un dinar de festa grossa.
ResponEliminaAquí teniu una "fan" absoluta del bacallà!. I només veient la foto, ja me'l menjaria!. I quins fesolets més rebons!
ResponEliminaQueti B
ResponEliminaEl bacallà es molt bo de totes formes, si el fas ja amb diràs.
Molts petons
Paco
Als que ens agrada el bacallà amb totes les preparacions resulta molt bo
M’agradarà veure una recepta de les teves.
Una abraçada
Gemma
Quan no agrada algun plat, per molt be que estigui, com que no!!!!!
Molts petons
Gloria
Dons ja en som dues, de totes maneres esta boníssim
Molts petons
Me gusta el bacalao de cualquier manera y lo tengo hecho de muchas pero así a la llauna nunca. Tomo buena nota y no tardaré en hacerlo.
ResponEliminaun biquiño
j'aime beaucoup le poisson et ce cabillaud est parfait pour moi
ResponEliminabon weekend
Jo un cop fregit el bacalla poso al oli un got de vi blanc i un bitxo que nomes deixo una mica.
ResponEliminaSión i Miquel; El bacallà a la llauna, és d'aquells plats que quedes molt bé per convidats -si els hi agrada- i també facilot de fer.
ResponEliminaJo fa poc que el vaig fer també i el vaig "penjar" amb l'etiqueta, mengues amb bacallà i cuina.
Aquest acompanyat amb els banyolins, promet... millor dit es va fer realitat i va desapareixa...
Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡
A mi també m'agrada molt el bacallà i aquesta recepta té una pinta....!!! Petonets
ResponEliminaBoníssima recepta de bacallà. M' ha soprés aixó dels banyolis, a casa nostra en diem montgetes de careta...
ResponEliminaPilar-Lechuza
ResponEliminaSi lo pruebas ya me dirás
Muchos besos
Fimere
Muchas gracias
Besos
GURMET
Jo soc mes amant de la cervesa, al bacallà admet totes les preparacions
Una abraçada
Josepb
ResponEliminaEl bacallà a taula desapareix, i acompanyat amb els banyolins, base un tres i no res jejeje.
Una abraçada
El plat blanc
Si el probes ja amb diràs
Molts petons
ANNAFS
Dintre de lo poc que jo en se d’aquet tema, si se que a la província de Girona genèricament en diuen banyolins.
Molts petons
m'encanten aquests plats clàssics, senzillament boníssim!
ResponEliminapt!
Un plat ben nostre i a tú t'ha quedat de 10!
ResponEliminaMuas!
*Eva*
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Gemma
Tens tota la raó, moltes gracies
Petonets
Que bo!
ResponEliminaHi ha tantes varietats a lla recepta de bacallà a la llauna com persones que el cuinen, però a mi m'agraden tooooootes!
PTNTS
Dolça
El bacallà es molt bo cuinat de totes maneres
ResponEliminaMolts petons
quina bona pinta aquest bacallà!! I aquestes mongetes...mmmmmm!!! Que bones!! A l'Empordà en diem Mongets. L'ho de banyolins no ho havia escoltat mai, això que conec a gent de Banyoles... ja sabem una cosa més :). Petons
ResponElimina