dijous, 10 de juny de 2010

MAR I MUNTANYA


INGREDIENTS

Unes múrgoles
Un bon grapat de faves petites
Uns popets petits
1 cullerada de salsa beixamel
1/2 tall de cansalada fumada
Oli
Sal
Pebre negre

Netegem i escaldem les múrgoles, quan les tinguem escaldades les escorrem, salpebrem i les posem a una paella amb unes gotes d’oli, la cansalada fumada tallada molt petita donem unes voltes, aboquem la cullerada de beixamel, i remenem per a que s`integrin molt be tots els ingredients. Reservem

A una altra paella, amb una mica d’oli saltegem els popets que hem salpebrat. Reservem

A una olla amb aigua i una mica de sal, escaldem les faves uns tres o quatre minuts, passat el temps escorrem i passem per aigua freda. Reservem

A la paella on tenim les múrgoles hi afegim les faves i els popets, a foc mitjà, donant-li unes quantes voltes per a que els gustos s’integrin molt be, ja podem servir.

31 comentaris:

  1. A mi les faves no m'agraden gaire, però la mateixa versió amb pèsols... avui mateix per dinar m'ho menjaria ben de gust. Els mars i muntanya són molt bons.

    ResponElimina
  2. una combinació deliciosa,... la cullerada de beixamel m'ha sorprès.. pero segur que queden amb una textura més saborosa,... bona pensada
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Sion, que bó que bó, tinc fabetes aquest cap de setmana ho provo, ja t'expicaré.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Brutal, potent, saboròs,...

    una combinació boníssima!

    ResponElimina
  5. Si hi ha bolets (apartant les faves) ha d'estar delicios.

    Petons parella.

    ResponElimina
  6. jo com la dolorss jiji, sense faves millor

    petons

    ResponElimina
  7. Sión,
    Quina bona combinació!

    Avís per aquells a qui no acabin d'agradar les faves: Si una vegada escaldades, ens entretenim a treure'ls-hi la pell que les envolta, a l'interior hi surten dues mitats, d'un color verd molt més intens i finíssimes en boca, res a veure amb el gust i textura de la fava tal com la mangem normalment.

    Felicitats.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Ho he fet amb pèssols, `pero amb faves i bolets... s'haurà de provar!

    ResponElimina
  9. Me quedo con la receta,si está tan bueno como la sepia con habas ummmmm....es tara de rechupete!!
    Besets.

    ResponElimina
  10. Quina manera de menjar faves més original, amb els popets i la beixamel: apuntada queda!

    ResponElimina
  11. Sión, pues yo al contrario que Lidia, las habas que no quiera me las pones a mí jj, me encantan y con estos pulpitos están de vicio.
    Todos los viernes cuando nos juntamos a cenar los matrimonios amigos nos pedimos este plato, si lo tienen claro. Están fabulosos. Y los que has hecho seguro que lo están
    Saludos

    ResponElimina
  12. Gemma
    Com molt be dius la mateixa versió amb pèsols pot quedar d’allò mes bo.
    Molts petons

    StHilari
    La cullerada de beixamel li dona un toc que sorprenentment bo
    Una abraçada

    Gemma
    Si o probes ja amb diràs
    Molts petons

    Starbase
    Tens tota la raó, brutal!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Dolorss
    Et deixo que les apartis les faves, jejeje
    Molts petons

    Lidia
    També et deixo, la qüestió es menjar de gust. Jejeje
    Molts petons

    Els fogons del pare
    Moltes gracies, una bona solució pels que no lis agraden les faves.
    Una abraçada

    LA COCINERA DE BETULO
    Ja en som dues, que bonessss
    Molts petons

    ResponElimina
  14. Teresa
    Si o probes ja amb diràs
    Molts petons

    Mesilda
    Be totes dues son “mar i muntanya” boníssimes
    Molts petons

    Visc a la cuina
    Si la probes ja amb diràs
    Molts petons

    Juan
    Las habas, bueno que nos las partimos vale!!!! la variación de sabores casan muy bien entre si.
    Una abrazo

    ResponElimina
  15. Sion,
    Meravellós mar i muntanya. M'encanten tots els ingredients, per tant el resultat és excelent!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Vaya mar y montaña delicioso! Un besito!!!

    ResponElimina
  17. Un plato muy interesante...y con muy buena pinta, los pulpitos son una monada...me daría penita comerlos...
    Besitos.

    ResponElimina
  18. Me encantó la combinación frutos del mar y de la tierra y con esas habitas, estupendo.
    Un saludo cariñoso de
    Annie

    ResponElimina
  19. El meu regne a canvi del teu mar i muntanya!!! Genial, suculent i per sucar-hi pa!!! Bravo!

    ResponElimina
  20. Una recepta espectacular! a qui no li agrada aquest tipus de combinació! Me l'apunto!
    Petonets!

    ResponElimina
  21. Josep
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Angie
    Muchas gracias
    Besos

    Goyi
    Gracias, pero a mi lo que me dio fue que se acabara el contenido del plato!!!!!
    Besos

    ResponElimina
  22. Annie
    La combinación queda muy bien
    Besos

    La cuina vermella
    A la propera us en guardo un platet, jejeje
    Molts petons

    Laura
    Si o probes ja amb diràs
    Molts petons

    ResponElimina
  23. ingredients espectaculars!, reitero: quan tingueu un espai a la vostra cuina m'aviseu, que faré el tast de tots els plats que cuines Sión!una abraçada i fins divendres!

    ResponElimina
  24. ce plat me donne envie de repasse à table, ce mélange de saveurs me titille les papilles
    j'aime beaucoup
    bonne soirée

    ResponElimina
  25. Idò a mi m'agraden molt tots els ingredients , deu ser un toc amb la beixamel , me'l apunto amb el teu permís Sion. Prest caurà

    Una besada

    ResponElimina
  26. Un plato fantástico!! la mezcla de sabores ummmm...riquísimo, con tu permiso te copio la receta,
    Besos cris

    ResponElimina
  27. Mercé
    Quan tingui un lloc t’aviso val………… fins divendres.
    Mols petons

    Fimere
    Una mezcla de sabores que a mi gusto, ligan muy bien, si pruebas ya me dirás
    Besos

    Xisca
    Amb el toc de beixamel, si el probes ja amb diràs.
    Mols petons

    Crismas
    Al meu gust lliguen molt tots els gustos, si el fas ja amb diràs.
    Molts petons

    ResponElimina
  28. Un mar i muntanya ben bo, amb les múrgoles..

    ResponElimina
  29. Jo no sóc massa de faves, però amb pèsols també ha de quedar ben bo, aquest mar i muntanya!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  30. ANNAFS
    Es el complement que li don un toc
    Petons

    Dolça
    Si li poses pèsols estarà igual de bo.
    Petons

    ResponElimina