divendres, 7 de gener de 2011

ENROTLLAT DE CALAMAR



INGREDIENTS

1 cos de calamar grosset
1 manat d’espàrrecs verds
Talls de cansalada ibèrica
2 alls
Bolets (trompetes de la mort)
Sal
Oli
1 fulla de llorer

PER A LA VINAGRETA DE PINYONS

Algún bolet
Pinyons
Vinagre de modena
Oli de calamar


Traiem la punta més estreta del calamar, la piquem petita, i la posem a confitar amb l`oli, els alls pelats i el llorer, a foc molt lent, durant uns deu minuts. Reservem

La resta del calamar l’obrim de dalt a baix, que ens quedi pla, i el tallem a tiràs d'uns vuit centímetres de llarg per un d’ample. Reservem

Per preparar la vinagreta, saltegem alguns bolets, quan els tinguem, afegim els pinyons, o piquem molt fi, afegim una mica de vinagre de modena, i l’oli de confitar la punta del calamar. Reservem

Posem un casso amb aigua i un polsim de sal al foc, per escaldar els espàrrecs, quan els tinguem refredem amb aigua i reservem

Quan comprem la cansalada que ens la tallin molt fina, (però que no es trenqui), en
posem una tira plana sobre el marbre, a sobre dos espàrrecs i unes tires de calamar, emboliquem.

A una planxa calenta marquem els farcells i la resta de bolets tallats com més ens agradi.

Quan servim, posem els farcellets, uns bolets i reguem amb la vinagreta.


46 comentaris:

  1. quina recepta més bona! lleugera i equilibrada, encara que quan la faci, si no t'importa, a la vinagreta no afegiré la tinta del calamar... petonets

    ResponElimina
  2. Quina combinació més bona! Es que tots els ingredientes m'agraden :) I la presentació t'ha quedat molt bonica!!
    Bon any! :)

    ResponElimina
  3. M'agraaaaaada!. A més, trobo un encert acompanyar els enrotllats amb trompetes de la mort, per allò de combinar els colors.

    ResponElimina
  4. Nyam, nyam!! Té una pinta fantàstica!! :D I ha quedat un plat molt ben presentat

    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  5. Judith
    El color negre de la vinagreta es de les trompetes saltejades, doncs no porta tinta de calamar, tranqui-la que queda molt bona, si la proves ja amb diràs.
    Petons

    Anniki
    La combinació d’ingredients queda molt bona.
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  6. Gloria
    Es un plat molt bo i acolorit
    Petons

    elsfogonsdelabordeta
    Amb la pinta o diu tot, moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  7. Ha de quedar un plat gustosíssim, un mar i muntaya deliciós. I si la cansalada és ben fineta, ha de ser força lleuger, que després dels excessos d'aquests dies ens convenen plats així ;)

    ResponElimina
  8. Que delicia....yo juraba que tenia tinta de calamar.....super buena combinacion de ingredientes!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Ademas de lo bueno y sabroso...la presentacion es genial!
    Besets.

    ResponElimina
  10. Mmmm!! quin plat més guapo!! i amb trompetes... que bo!

    ResponElimina
  11. Quin plat de luxe!! Que bo que ha d'estar, aquesta vinagreta ha d'estar espectacular.
    Bon Any!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  12. Que rica receta. Te ha quedado de lujo.
    Beso de Orquidea59

    ResponElimina
  13. Espectacular! A més, lleuger (cosa d'agrair després de tant d'àpat copiós) i molt vistós. Deu estar tan bo com ho sembla, veritat?
    Un bes

    ResponElimina
  14. Hola Sión ja veig que ja han començat les receptes de desintoxicació. Fà una fila aquest plat...

    Ah! Feliç Any. Muas!

    ResponElimina
  15. Ja ho han dit, però no puc estar-me de repetir-ho... La presentació del plat, es genial.

    ResponElimina
  16. Hola,
    Quin plat més maco. Donen ganes de provar-lo només veient la presentació que li has fet. I a més boníssima la combinació. No se li pot demanar res més, Petons,

    ResponElimina
  17. El trobo un plat deliciós, sa i a més a més de gourmet. Una presentació fantàstica, fa que els espàrrecs entrin tan bé pels ulls com al paladar.
    Petonsss ;)

    ResponElimina
  18. Bon any Sion i miquel!!!!
    I quina manera mes bona i colorida d'alegrar la taula, la vista i la panxa

    Petons

    ResponElimina
  19. Una recepta lleugera, bona i ben presentada.
    Petons.

    ResponElimina
  20. no n' he menjat mai de trompetes de la mort, segur que amb aquest calamar li dónen un toc deliciós.

    ResponElimina
  21. Aquest plat ho té tot: bon color, varietat d'ingredients, fàcil de fer i boníssim!
    Quina manera més bona de començar l'any!!!
    Petons

    ResponElimina
  22. Uns ingredients fabulosos i les teves mans, només poden fer meravelles!!Una abraçada.

    ResponElimina
  23. Ostres, una forma ben espectacular i original de menjar calamars! A més, com ha dit tothom, lleugeret i equilibrat!
    Gràcies per la idea Síón!

    ResponElimina
  24. Ostras que pinta mas bonita que os ha quedado y ademas ligero para empezar a comer menos y equilibrado.Buen color las trompetas con ese color negro propio.
    Una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  25. saborosa combinació ...!! i amb una presentació tan delicada, qui es resisteix a no provar-ho? ..
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Hola es mi primeta visita a tu bloh y me encantan estas recetas que con poco dicen muchisimo ... esta ..es fantastica y estupendamente presentada ..te felicito desde mi blog ,,,saludos MARIMI

    ResponElimina
  27. Una recepta de festa grossa, m'agrada molt com l'has presentada!

    ResponElimina
  28. Gemma
    La cansalada es ben fineta, que si no li taparia la resta de sabors.
    Petons

    Foodtravelandwine
    Al ser las trompetas negras y tener calamar, puede confundir.
    Besos

    Mesilda
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. Albota
    Moltes gracies
    Petons

    Cuinetes – Carme
    La vinagreta queda boníssima i a mes pot donar joc per altres plats.
    Petons

    Orquidea 59
    Muchas gracies
    Besos

    ResponElimina
  31. Queti B.
    Molt lleuger per desprès de festes. Tu o has dit es tant bo com sembla.
    Petons

    Gemma
    Desprès de tants àpats ja tocava
    Petons

    Ricard Sampere
    Moltissimas gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Acabatdefer
    Moltes gracies, amb sento molt afalaga.
    Petons

    Dolorss
    La millor manera de començar l’any amb alegria.
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  33. ANNAFS
    Tenen un toc especial, que les fa molt agraïdes.
    Petons

    Margarida
    Tenim de començar l’any que no ens falti de res jejeje
    Petons

    Mercè
    Amb uns bons ingredients totes les mans fan meravelles.
    Petons

    ResponElimina
  34. Massitet
    A més de maco lleugeret, que mes podem demanar desprès de tants àpats.
    Una abraçada.

    Miquel
    Si el plat te bona pinta i es lleugeret, ja o tenim tot.
    Una abraçada

    St Hilari
    La propera ten reservo una mica jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. Garlutti
    Muchas gracias, tu comentario me halaga mucho.
    También gracias por tu visita, ahora me pasare por tu blog.
    Besos

    Visc a la Cuina
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  36. T'ha quedat una recepta de luxe i molt abellidora!! No se m'hauria ocorregut barrejar el calamar amb la cansalada viada. Me l'apunte!!!

    ResponElimina
  37. Quina presentació més ideal... quina bona pintaaaaa!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  38. Bó, bó i rebó.

    Jo ara estic 'quitándome' de la cansalada, però vaja que algún dia quan hi torni ... :-P

    ResponElimina
  39. un plat savoureux et gourmand bravo
    à bientôt

    ResponElimina
  40. Francesc
    La barreja sorprèn una mica però queda boníssima, tot i això es molt primeta
    Una abraçada

    Tast de cuina
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  41. Starbase
    Moltes gracies. Per quan i tornis pensa que es molt primeta
    Una abraçada

    Fimere
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  42. Aquest enrotllat és genial! una combinació perfecta, i la pposada en escena és exquisita.
    Molts petonets

    ResponElimina
  43. M'emporto l'oli de calamar, jo quan faig (de gambes, de bolets etc. mai he posat alls ni llorer... seguiré la teva recomanació).

    Ha trigat molt de ferse el calamar? es l'unic que em fa por, que a casa la sipia i el calamar agrada molt cuit, per que es podría marcar una mica abans d'embolicarlo o s'enrollaria masa? la provaré, m'ha agradat força la rcepta, i com dic, l'idea de l'oli, pa la saca!

    Salut i bon any!

    ResponElimina
  44. Ingrid
    Queda molt bo, moltes gracies
    Petons

    Petita Cuina
    A mi ni els alls ni el llorer no m’agraden a las vinagretes.
    El calamar no ha trigat a fer-se ja que esta tallat a tires mes aviat primes, a mi també m’agrada molt cuit i estava molt bé. Si el proves ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  45. Deliciosa, esta receta lo tiene todo: unos ingredientes exqusitos, ligeros y presentación buenísima. Me ha gustado mucho la vinagreta de piñones. tomo nota.
    bsts. Maite

    ResponElimina
  46. Don Camilo y Caldereta
    Me alegra que te haya gustado, es una vinagreta diferente y muy rica.
    Besos

    ResponElimina